bypass gastric
Cumnata mea vrea sa faca aceasta interventie ca o ultima solutie. A incercat tot ce a putut si nu poate slabi, asa ca vrea "inelul" pe stomac sau acest bypass gastric cum se numeste el. Numai ca nu am reusit sa gasesc nicaieri pe internet unde se poate face la noi in romania asa ceva si cat ar costa.
Poate ma ajutati voi
cami
Raspunsuri
LindaZ spune:
Acum doua zile am vazut un reportaj pe Discovery despre patru surori suprapondearale care facusera toate aceasta operatie. Ele aveau in jur de 40 de kilograme in plus si ramasesera cu foarte multa piele flasca in urma operatiei, asa ca doua au hotarat sa mai faca o operatie de lifting total pentru a li se intinde pielea. Pana la urma au mai facut si niste operatii estetice, asa ca banuiesc ca aratau super la final, dar eu nu m-am mai uitat la emisiune in continuare. Din pacate, in Romania nu am auzit nimic despre aceste operatii, dar nici nu m-am interesat.
Succes oricum!
Mihaela si
Ioana
Koky spune:
Buna, se face in Romania, un singur medic face, costa vreo 8000 CAD (facusem eu socoteala), fata de 12-15000 cat e aici. Am uitat insa cum se numeste medicul :((( Am la serviciu emailurile cu el, daca vreti va spun maine. Pupici!
Koky, mama de doi super bebici
corina costea spune:
Buna,
Mai este valabil subiectul?Pe mine ma intereseaza si inca mult unde se face in Ro.
Daca se poate da vreun link sau vreo adresa....
Cu multumiri,Corina
Corimar
Androix spune:
e o diferenta intre by pass gastric si inel gastric. Inel se pune sigur la noi. By pass e pentru super obezi, peste 150-170 de kilograme. Pe langa inel este taiata o treime din intestinul subtire si trebuie sa ai mare grija ce cum si cat mananci dupa operatie fiind in pericol sa mori de foame la propriu.
Si eu ma gandesc sa-mi pun inel peste vreo 2 ani, nu sunt inca convinsa dar abia am inceput sa ma interesez ce si cum.
Hahaha acum vad de cand e subiectul asta, si faptul ca a fost resuscitat. Din pacate nu stiu sa-ti dau nici un link nimic cu informatii, ce stiu stiu de pe la televizor.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
Mirela72 spune:
Aceasta operatie o face sigur dr. Bratu la clinica Brol din Timisoara. Accesati pagina clinicii si cititi mai multe acolo. Nu stiu cat costa dar cred ca in jur de 1000 de euro, asa am auzit, insa din alte surse nu din clinica, din cate stiu pretul se negociaza cu fiecare pacient in parte.
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
corina costea spune:
Merci pentru raspunsuri. Nu sunt eu super obeza dar m-am ingrasat din nou dupa ce acum doi ani am slabit 28 de kilograme. Am avut probleme ginecologice multe si mari am facut tot felul de tratamente si hormonale si gata ..bum am inceput sa pun din nou. Acum mai am de facut inca sase luni tratamente cu duphaston care este tot hormonal si sansele sa mai pun sunt mari asa canu stiu ce sa fac. Am ajuns deja la 95 de la 75 in dec.2005. Daca nu fac ceva plesnesc. Nu de alta ca sunt si inalta nu se vede asa de tare la 1.77 dar simt eu ca nu mai pot.
Va pup, Corina
Corimar
ludmila85 spune:
in legatura cu operatia bypass gastric stiu ca se face la spitalul sf. ioan din bucuresti (cautati pe net), am si sunat la spital, mi sa confirmat ca se fac astfel de operatii dar nu mi-au spus cat costa, trebuie sa vorbesc cu medicul personal.inca nu am facut lucrul acesta. daca are cineva vreo informatie cu privire la pret sau alte detalii,imi dati si mie un mail la ludmila85mn@yahoo.com va rog foarte mult. vreau sa fac operatia asta dar in brasov(de unde sunt eu) nu se fac astfel de operatii si nici pretul nu mi-l spun. va rog mult de tot sa ma ajutati...
mamidebaiat spune:
Androix - e mare diferenta intre inel (lapband) si bypass. In cazul bypass-ului se coase stomacul, nu se pune inel !! Sunt proceduri total diferite. In afara de acestea doua cei de la Sf. Ioan iti vor mai propune si o a treia procedura, respectiv rezecarea (taierea) a 2/3 din stomac. By pass-ul nu este numai pentru super obezi. Dimpotriva rezecarea stomacului este pentru superobezi, putand fi urmata dupa un timp (pentru ca stomacul este un organ care in timp se poate intinde la loc chiar daca a fost taiat)de bypass gastric. In principiu eu va sfatuiesc sa va feriti de Spitalul Sf. Ioan, intrucat stiu pe cineva care si-a facut o astfel de operatie acolo si a contractat o infectie din spital ( bacilul pioceanic) de care nici acum nu a scapat si a mai fost supusa la 3 interventii chirurgicale din aceasta cauza. E adevarat ca preturile sunt mai mari la clinicile private dar merita. Mai ales ca acelasi doctor opereaza si la stat si la privat.
ludmila85 spune:
mamidebaiat vad ca stii mai multe despre bypass gastric si din cate am inteles cunosti pe cineva care a facut o astfel de operatie. daca intrebi persoana respectiva cred ca o sa-ti spuna pretul. ni-l spui si noua te rog? si toate detaliile.ai spus ca nu recomanzi spitalul sf. ioan, atunci zi (daca stii) o clinica privata care sa faca astfel de operatii si cat costa te rog mult mult de tot.
Mirela72 spune:
Intra aici, o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie.
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=4997
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica