Bebelusi de iulie-august 2005 (8)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Fetele care au bebici de 6-7 saptamani,voi ati ajuns la Pamers nr.3??? Eu i-am luat un pachet nr 2 si nici nu l-am terminat inca ca mi se pare ca e prea fix.Nu il strange tare dar mi se pare foarte fix.Oare e nevoie sa iau nr 3?Nu o fi prea mare ala?

Apropo de menstruatie.Cand trebuie sa vina prima data?Am auzit ca doare mai tare ca de obicei.Este adevarat ca nu vine cat timp alaptezi?

Giana si Dany

http://photos.yahoo.com/gianadedu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

sa fi tu sanatoasa la mine e a doua menstra.
Giana asa stiam si eu ca nu vine cat alaptezi dar uite ca nu e asa. Eu alaptez si mi-a venit la 2 luni.De dureros nu este doar ca este fff abundenta.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Eva a dormit azi-noapte intre 10pm-6:30am, apoi pina la 8am; si-atit. Poate ca a fost din cauza vremii, care e ploioasa acum, poate e de la faptul ca ieri a dormit intre 5-7pm, apoi ne-am jucat cu ea putin, facut baitza, papat si somnic. Sper sa isi revina.

Eu am alte probleme acum.
Prima, cu Eva: capusorul ei s-a aplatizat f mult in spate, in partea dreapta, in spatele urechii; si parca toata partea dreapta a capului este mai inalta decit cea stinga, iar obrazul drept este mai mare decit cel sting. Una dintre pediatrele ei mi-a spus ca isi revine; alta (sint 3 in practica) mi-a spus ca daca pina la 3 luni nu isi revine o sa facem terapie la git.
M-am informat si eu din carti, de pe internet si am gasit ca bebelusa mea are "torticollis = wryneck", adica isi tine capusorul lasat pe umarul sting si intors inspre dreapta; tot timpul. Am incercat sa o repoztitionez in patut, cind doarme, dar se taraie pe spate in tot patutul in timpul noptii, asa ca varianta asta sare; am incercat sa o pun ziua pe burtica, dar nu vrea; incepe sa maraie imediat; isi ridica capusorul numai drept, in fatza, sau intors spre dreapta; niciodata spre stinga; si dupa 3-4 min incepe sa plinga.
Asa ca azi am sunat pediatra sa luam masuri, pt ca nu pot astepta sa treaca de la sine (nici nu trece, in conditia Evei, pt ca e vorba de un muschi de la git care s-a intarit si trebuie masat sa se relaxeze).

A doua tot cu Eva: cind se trezeste noaptea/dimineata nu plinge deloc si ma inebuneste asta, pt ca nici nu stiu daca ii e foame sau nu, ca nu vreau sa o hranesc de-aiurea. Am lasat-o asa si 1-2 ore dupa ce s-a trezit intr-o zi (erau vreo 10-11 ore de cind mincase ultima data) si tot nu a plins, doar se joaca cu minutele, se taraie in patut, se uita peste tot; iar cind ii dau de mincare, parca nu mai e mincata de saptamini; cred ca trebuie sa ma iau dupa ceas, nu dupa cum reactioneaza ea; intr-un timp isi sugea minutele, dar acum a renuntat si la asta, nu-mi mai da nici un indiciu ca i-ar fi foame; noaptea nici nu o mai aud ca se trezeste; ma trezesc eu speriata ca fata n-a mincat, atunci o vad ca e treaza

A treia e cu mine: nu mi-a venit ciclul deloc pina acum ... Ma gindesc sa imi iau un test de sarcina , desi ne-am ferit mereu si nu ar fi motive de o noua sarcina ... Cred ca as fi disperata daca as fi insarcinata acum . Ioana, Adriana, AC ... voua v-a venit ciclul?

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Giana, pai bebe al tau e mare, fetita mea face azi 8 saptamini si are putin peste 5 kg(cred), la noi pampers 2 mai merg, pina la 6 kg...

iar tipa, ma duc sa ma joc cu ea...
M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

OanaC, nici mie nu mi-a venit inca ciclul si ma speriasem si eu intr-o vreme (am avut un motiv ... o singura data am "comis-o" fara nici o protectie ), mi-am facut 2 teste casa fiu sigura si nu am nimic. Pur si simplu nu vine inca. Pt. linistea ta, fa-ti un test, dar nu cred sa fie vorba de o sarcina.

Si Bianca mea dormea mult timp pe partea stanga si i se aplatizase capusorul dupa ureche, dar o intorc dupa ce adoarme (ea doarme pe spate, cu capul intr-o parte sau alta), cand e treaza ii pun jucariile in partea dreapata, il pun pe Rares in dreapta sa se uite la el. Si deja dupa o saptamana s-a imbunatatit situatia. Ea are oasele inca moi, pediatra care a vazut-o saptamana trecuta a spus ca inca nu ii sunt sudate calotele, dar sa nu ma sperii ca e OK (noi ne aporpiem de 4 luni ...).
Bianca inca poarta Pampers New Baby (are cam 4,5 kg) pt ca e lungutza, dar nu e grasutza la picioare si ii vin inca bine. Pe Rares l-am trecut la nr. 3 de la 2 luni jumate.

Poate va intrebati de ce sunt asa activa . Draga de soacra'mea mi i-a scos in parc de la 13 si am apucat sa dorm 2 ore si sa mananc. Acum ii astept sa se intoarca acasa.

Laura de Rares si Bianca 13.06.2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lauragosu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONAI spune:

Salutare, gagici!
Pai voi sunteti norocoase daca va dorm pruncutii atat de mult in timpul zilei. Sara suge din 2 in 2 ore si intre doarme cam o jumatate de ora. Nu pot sa fac nimic, sunt disperata. Cand iesim la plimbare doarme tot asa si in rest sta cu ochii cat cepele. Azi-noapte s-a trezit si ea la 2.30 si apoi din 2 in 2 ore. Mi-e teama sa nu fie ceva cu productia mea de lapte, voi lua masuri. Parca s-au mai inmuiat sanii. Ati patit asa ceva ?
Mamini, eu mai am inca vreo 8 kg in plus, nu se prea vad ca-s pe picioare si fund, dar voi incepe masajul peste o luna, pentru ca cel mai urat imi e de celulita de pe picioare.
Va pup, azi sunt sictirita tare.

Sa auzim numai de bine.
Mona si Sara (16/07/2005)

Scumpii de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Monica si eu vreau sa trecem peste asta insa uneori am impresia ca dam inapoi la caitolul somn de noapte Eu ii mai dau ceai lui Andrei insa fiind ceiut de plante pt copii dar neindulcit nu-l gusta prea tare, ia acolo doua trei inghitiruri cand e caldut si se stramba. Cred ca daca ar fi indulcit sigur l-ar bea insa probl e ca nu vreau sa-i dau zahar deloc. Mai incerc asa.
pai aia e ca nu poate fi rupt de foame si asta sa fie cauza trezirii ca nici nu-l papa tot uneori si plus de asta e biberon seara deci....????!!! mister!
Mie inca nu mi-a venit ciculul, luna trecuta am avut ceva dar a fost un fals ciclu doar durerile similare menstruatiei, si o zi acolo ceva maroniu si apoi gata.
Inca nu a venit la mine de-a binelea , Oana
Giana depinde cum vezi de organism poate sa vina sau nu chiar daca alaptam. Si eu i-am dat pampers nr 3 lui Andrei de ceva timp ce sa facem daca acolo ne incadram? doar nu o sa-l las sa-l stranga Te uiti la nr de kg acolo si vezi si tu daca 2 nu mai e ok nu vad nici un sens sa-i mai iei 2.
Oana pai si ce a zis pediatra in leg cu torticolis? By the way eu am avut o data asa ceva de la un curent insa la bebei e diferit din pacate dar nu cred sa fie asta totusi.

Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005

http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

buna fetelor

mersi pt. "vizionarea pozelor" si pt. aprecieri...eu nu pot sa imi dau seama cu cine seamna abb-lul meu...si in genere nici alti copii....nu m-a inzestrat D-zeu cu darul asta....tare ciudat...ca mie nu imi scapa de obicei nimic

sticluta i-o proptesc asa destul de des....mai ales cand suntem in carut undeva la cumparaturi,....ca nu ma pot opri in magazin sa ii dau sa pape.....mie nu mi-a spus nimic dr. dar cand merg la controlul de 3 luni o sa intreb, m-ai facut curioasa....ma gandesc si eu ca nu o fi bine ca ii apasa greutatea pe gingi....dar as vrea sa stiu si parerea de dr. nu numai "gandirea" mea... la voi cum justifica asta? (in poza practic sticla sta pe servetelul de sub ea, si el fiindca o tinea cu manutele nu aluneca in stanga-dreapta)

desi sticla si-o tine mereu singur....adica cel putin e mereu cu manutele pe ea....uneori o chiar tine de pot sa iau mana de pe ea ...dar nu il las singurel...dar e asa de comic cum tine sticla....si ii mai fac repede cate o poza

cineva intreba de pampers....
si noi am trecut mult mai repede la ele...desi duc pana la 6 kg.....dar pur si simplu daca era mai plin i se tragea in spate asa de tare si era mai mereu ud; asa ca am preferat sa schimbam....si acum cu nr. 3 incepem sa avem probleme...dar mi se pare prea repede sa trec la nr. 4 el are acum 6.250gr si ar mai avea putin de stat....cumnata mea foloseste 4 la 1 an, dar atunci cand il pun si doarme pe burta sa mai uda...

cam atat deocamdata...bb meu vrea papa

peca si Niko
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

Gata, am venit si noi de la pediatra. Mi-a dat trimitere pt Eva la spitalul de copii de aici, la terapie; aia o sa se uite la capusorul Evei si o sa vada ce vom face (terapie 1 sau 2 ori/saptamina, fara terapie ...). In fine, mi-a placut mult cum am vb cu ea (asta a fost pediatra care imi place mie si are si ea 2 copii - un bebe de 6 luni, asa ca stie f bine).
Am mai intrebat-o si alte chestii, cam cit trebuie sa pape Eva/zi. De citeva zile am inceput iar sa notez, si Eva papa intre 750ml - 950ml/zi. A spus ca e bine, ca Eva este o fetita mare si lunguta.

Peca, aici spun astia ca din cauza biberonului proptit bebelusii se pot ineca si isi strica gingiile/dintii. Peste tot scrie aici sa nu se propteasca bibe, dar am mai vazut si mamici care il lasa asa (la cumparaturi, cum ai spus si tu). Eu, ca sa nu am probleme cu Eva cind mergem la cumparaturi, sa nu i se faca foame prea devreme, o hranesc inainte de a pleca de acasa, chiar daca a mincat cu putin timp inainte; asa papa exact atit cit ii trebuie sa isi umple stomacelul din nou (ca si cum am face plinul la masina ) si nu am probleme cu ea 3-4 ore. Daca stam mai mult la cumparaturi am mereu un bibe cu apa, iar formula deja masurata o tin intr-o chestie compartimentata. Cind i se face foame, ne oprim pe o bancuta sau la masina si ii dau sa pape. Nu ii dau niciodata san la magazine, pt ca aici se uita astia urit cind alaptezi in public, chiar daca promoveaza foarte tare alaptatul, spun ca sa alaptezi la baie, ceea ce nu e igienic deloc.

Pupici la mamici si bebelusi.

Oana C si Eva (29/06/2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oanasof2003/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

MonaI, nasol ca esti sictirita, dar se poarta...din pacate. cit despre kg, eu am cam 5 peste cit aveam inainte si cel putin 10 peste ceea ce ar fi decent( nu mai zic 18 peste cit aveam cind m-am mutat in Finlanda, ca nu mai am virsta aia si nu are sens sa imi amintesc ca am fost si asa slabuta si multumita de mine cindva...). as vrea macar astea 5 sa le dau si eu pina la botez, dar daca vine mama si gateste nu ma voi putea abtine. cum zicea si Albinuzza, nu am ambitie deloc, cred ca sunt prea obosita ca sa mai am si frustrarea asta in plus...eu cele 5 kilutze le am pe burta si fund, ma uit la pantaloni, ramin "cracanati" 10-15 cm. ce sa mai zic, macar a meritat, am facut copii frumosi si sanatosi si o sa slabim noi. ( oare?)
eu teoretic as putea sa ma apuc de cura- mi se pare ciudat, inca nu am digerat ideea ca nu mai am lapte, nici cafea nu imi vine sa beau inca...
miscare fac zilnic, o ora, o ora jumate mers vioi impingind carutul pina transpir si maninc normal, dar s-au pus bine suncile.

M

Mergi la inceput