La 1.5 ani, il uita pe tata in 3 luni?

La 1.5 ani, il uita pe tata in 3 luni? | Autor: aurelia1278

Link direct la acest mesaj

Am o pustoaica de 1 an si jumatate. Tati a plecat azi de dimineata pentru 3 luni in strainatate. Oare exista pericolul sa-l uite? Cum sa facem sa-i intretinem amintirea? La telefon nu vrea sa asculte pe nimeni, impinge receptorul. Costurile la Internet sunt foarte mari si nu ne vom permite sa ne vedem on-line, nici sa facem schimb de poze prea des. Oricum, nu stiu ce intelege ea la varsta asta din poze.
V-ati mai confruntat cu o asemenea problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

nu-i problema. nu o sa il uite. acum depinde si de cat de apropiata era relatia lor. fiica-mea i-a zis lui taica-su, dupa vreo 2-3 luni in care nu-l vazuse: "unde ai fost tata?"...si avea, ce e drept, 2 ani deja. dar sunt sigura ca nu il uita. poze cu el ai? sa i le arati si sa ii povestesti despre el. garantat il va recunoaste. si internetul nu costa asa de mult, cred ca jumate de ora din cand in cand la internet cafe ar fi suficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Recupereaza stai linistita. O sa uite (partial) e natural e inca crud dar va recupera rapid. Sangele apa nu se face vorba ceea. Inca e bine ca e mic si nu pune intrebari grele. Nu stiu de ce am impresia ca mamicii ii va fi mai greu, sau gresesc?
Capul sus totul va fi Ok.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Nu o sa-l uite(iti spun din experienta nepotelei noastre) dar pt. asta trebuie sa contribui si tu un pic: mareste o poza de grup, cat de mare poti(mama, tata si fetita) si pune-o undeva in camera ei, sa o poata vedea. Uitati-va zilnic la foto si vorbeste cu ea despre tati(chiar daca acum nu intelege mare lucru).
Ambii parinti ai nepotelei noastre au plecat din tara cam pe la aceeasi varsta - nu i-a uitat deloc, cand avea chef vb. cu ei la tel. cand nu..nu, le spunea ca-i iubeste(asta pe la 2 ani), etc...
Mangaia hainele mamei si spunea cu dor: mama.
Cand s-a intors mamica acasa(tatal a mai ramas), dupa un an, a fost mare dragoste pe capul lor - stai linistita, ca nu-l va uita.

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Multumesc mult pentru incurajari. Azi de dimineata il striga si il cauta pe tata. Imi pare rau ca nu m-am pregatit din timp cu poze. Tati apare in foarte putine, el fiind fotograful in majoritatea cazurilor. Dar ne descurcam noi.

quote:
Nu stiu de ce am impresia ca mamicii ii va fi mai greu, sau gresesc?
Marius, cred ca ai dreptate. Norocul meu e ca m-au "lovit" astia de la serviciu cu un proiect care nu ma mai lasa sa ma gandesc la altceva.

Multumesc inca odata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Noi am fost plecati 2 saptamini in concediu si cind ne-am intors m-am asteptat sa-mi sara de git,efuziuni sentimentale,etc....nimic.Se dadea de fundulet inapoi cind am intrat pe usa,desi spunea intr-una mama mea si ofta,cit eram plecata.Era cam somnoros cind am picat si numai jucariile care i le-am cumparat i-au smuls ceva zimbete.I-am filmat reactia la sosirea noastra si va ramine pentru posteritate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sympa spune:

Eu am stat 2 luni vara asta in Romania..cand Andrea avea un an si 7 luni si aveam si eu emotii la reactia ei la intoarcere cand o sa-l vada pe tati...dar minune...s-a dus din prima la el, eu m-am dus sa pun caruciorul in care fusesera bagajele la locul lui si ea in brate la tati imi facea bye-bye...In Romania cand o intrebam de tati imi arata telefonul sau poza in care eram toti trei pusa la vedere.Nu o sa-l uite cu siguranta daca o s aaiba o poza cu voi pusa la vedere sa-l admire...
Pupici si numai bine...

Album1Album2Album3
Florida2004-2005
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

fata mea imi spune acum cateva zile: uite, asta e de la Monica! era vorba de o chestie pe care Monica ne-a dat-o acum 2 ani cand am fost in tara!!! Atunci ea avea 1,5 ani, acum are 3,5 ani. Asa ca iti spun sigur ca nu uita nimic, nici macar ce ai vrea tu sa uite (vreo injuratura, de ex.)

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Acum depinde si de copil, cred eu, dar probabil cel mult se poate intimpla sa uite partial, cum spune si Marius.
Din experienta personala, Patrick avea 11 luni cind am plecat cu el pt. 2 luni si jumatate in RO inaintea lui tati si nu l-a uitat, vorbea pe limba lui si arata numai avioane, cum vine tati al lui cu avionul.
Vivien in vara asta, am plecat cu doua sapt. mai inainte de tati in Ro, avea aproape un an si jumatate, cind l-a vazut nu l-a vrut prima data, dupa vreo 5 minute a stat ea s-a uitat la Patrick care era calare pe tasu si apare in usa cu o gura pina la urechi: taaati!!!!!!! si toata un zimbet, si-a adus aminte.

toate cele bune
narcisa
Patrick 2906.2002 Vivien 27.01.2004
prichindeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

Deocamdata asteptam poze de la tati. Pana atunci ii tine locul o sapca. Ea stie ca aia e sapca lui tati si striga "tata" cand o vede. Iar eu ii explic de fiecare data, "da, aia e sapca lui tata, tata e plecat departe dar se va intoarce". Cand aude/vede cate un avion pe afara, cine e cu ea ii spune "uite asa a plecat tata, cu avionul si asa va veni si inapoi".

Mergi la inceput