Pregnyl in sarcina?

Pregnyl in sarcina? | Autor: alina_a

Link direct la acest mesaj

Va rog mamici imi spuneti si mie ceva.Prietena mea e insarcinata in 15 saptamani si are IR marite si arterele uterine nu duc destula harana la bebe. Doctorul i-a recomandat Pregnyl si aspenten, magneb6 si ulei de pesste. Ea nu vrea sa ia pregnylul ca e din grupa C.
A mai luat cineva Pregnyl in astefel de situatii si ce o sfatuiti sa faca?

Poze cu Stefan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Alina, banuiesc ca prietena ta este pacienta lui Tutunaru (ii recunosc schema de tratament). Eu am facut pregnyl pana in s. 28 - tot pe motiv de IR-uri prea mari - iar acum (la 32 de s.) acestea au scazut considerabil iar bebe s-a dezvoltat bine.
Stiu multe gravide care au facut pregnyl in timpul sarcinii si totul a fost bine. Sfatuieshte-ti prietena sa faca injectziile cu incredere. Pregnylul contzine hormonul HcG, hormon secretat de corpul gravidei in timpul sarcinii, deci nici pomeneala de aparitzia vreunei probleme pt. fat. Ba, dimpotriva, ash putea spune. E modalitate de hranire artificiala a fatului, mai ales in situatia in care arterele uterine ale mamei nu permit efectuarea prea buna a acestui aspect.

Hai bafta si sper ca am linistit-o pe prietena ta.
Lordra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Asta este schema de tratament a dr Tutunaru. Sa o urmeze ca e pe maini bune. Nu este o regula ca daca ai Ir-urile uterine marite bebele nu se alimenteaza bine. Eu pe tot parcursul sarcinii le-am avut nu mari ci f mari si bebe s-a nascut la termen la 39 sapt cu 3,100 kg cu toate Ir-urile marite. Conteaza care IR de pe stanga sau dreapta este mare si cum este pozitionat copilul. Si mai conteaza f tare Ir-ul din artera ombilicala ca de fapt pe acolo se alimenteaza bebe. Ir st dr alimenteaza placenta de fapt. Daca i-a si aspenter inseamna ca are si ceva probleme de coagulare. Sieu am luat thrombo-ass de 100g materna si biomarinplus pana inluna a noua desi nu am fost pacienta dr T i-am cerut parerea pe tema IR-uri uterine.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_a spune:

Multumesc Monica-Elena si Lordra. Intradevar e pacienta dr. Tutunaru si era speriata chiar nu vroia sa faca injectiile desi si eu i-am spus ca dr. T nu prea da medicamente decat daca sunt necesare.

Poze cu Stefan

Mergi la inceput