Copilasii de ian-feb-mar 2003
Raspunsuri - Pagina 5

alina023 spune:
Nico imi pare tare rau ca ai probleme cu Stefan. Ce sa zic... trebuie sa trecem prin momentele grele si sa ne tinem cat mai tari. Imi inchipui ca nu-ti este deloc usor, mai ales ca esti singura cu puiul tau. Sotul tau cand se intoarce? Ai primit tratamentul cu antibiotic de la un medic in care ai incredere? Daca da, eu zic ca ar trebui sa ii urmezi sfatul. Si eu sunt impotriva antibioticelor dar sunt cazuri in care sunt necesare.
Ii doresc multa multa sanatate lui Stefan si tie sa fii optimista si cu multa putere (este doar o perioada mai grea; va trece si totul va fi bine).
Referitor la mine...am anuntat aici ca vreau sa plec iar ei mi-au facut o oferta f buna pt a ma tine in continuare. Si au reusit... Din ianuarie voi fi promovata si voi avea o marire de salariu bunicica. Ramane in continuare problema distantei de casa dar...asta este. Sper sa gasesc o gradinita prin apropiere (desi fiind zona Baneasa- Otopeni sunt f scumpe) si din primavara sa-l dau si eu pe Luca la gradi.
Va pup
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

sinzi_ana spune:
am pus poze noi
http://community.webshots.com/album/500241861iAOqVz
Nicoleta ce e anghina? Nu am mai auzit...
Sanatate lui Stefan!!!! Si sa scapati fara antibiotic!!!
Alina, inseamna ca ti=au iesit cum ti-ai dorit...ma rog mai mult sau mai putin...macar nu ai mai schimbat colectivul...
De ce spui ca sunt scumpe gradinitele? Vrei particulara? Si cam ce preturi au?
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Salut.
Alina, felicitari. Este bine asa. Chiar daca distanta este o problema... Poate va mutati mai aproape de serviciul tau.
Sanzi, Stefan are rosu in gat si amigdalele marite. Azi noapte a facut iar febra. 38.4. Nu ii dau antibiotic. Nu zinnat. Si nu mi le-a dat un medic de incredere. Din pacate nu mai am incredere decat in unul, nu am putut ajunge la el. Starea lui insa este buna, nu a mai facut febra de la 4.40 de dimineata. Acum doarme, a mancat bine, zic eu, bea lichide, lapte, ceai, suc. Deci spre bine. Maine incepe cresa iar. Eu nu mai pot sta cu el si bona...abia sambata speram sa o vedem. Imi este frica sa nu se inrautateasca starea lui, tuseste mai des,dar ii dau sirop din muguri de pin. si acum tusea este limpede, nu mai rupe. Este deci pe terminate. Este vesel, vioi, ce sa fac? sa ii dau antibiotic? Eu nu as vrea. A mai luat acum o luna. Si fara test... Mi-e frica. Nici antibiograma... Mai stam acasa pana maine si apoi le rog sa aiba grija de el la cresa. Ii duc si ceai... antitermice. ce ma sfatuiti?
tati vine abia vineri.
Nicoleta.

sinzi_ana spune:
Eu una, nu i-as da antibiotic!!! DAca este vioi si mananca...chiar daca face un pic de febra, scade de la antitermice si nu de la atibiotic...
CAt despre cresa, poate ca trebuie sa il tii un pic acasa, daca e sensibil acum s-ar putea sa se inrautateasca starea lui...mai ales ca si alti copii or fi bolnavi...
Sinzi, Radusi David

alina023 spune:
Nico, in nici un caz sa nu-i dai Zinnat. Este extrem de puternic si afecteaza ficatul. Asta se da in cazuri grave. Stiu asta pt ca eu i-am dat lui Luca (avea 1.5 ani) la recomandarea unei doctore incompetente (a crezut ca are pneumonie si puiul nu avea nici pe departe asa ceva) si cand am mers la un medic bun a intrat in panica ccc cand a auzit ce i-am dat copilului. L-am tinut la regim alimentar vreo saptamana ca sa-i curat ficatelul. Asa ca sfatul meu este sa nu-i dai medicamentul asta. Iar daca este spre imbunatatire starea lui ar fi bine sa nu-i dai nici un antibiotic.
Sanzi, as fi vrut sa-l dau la o particulara pe Luca. Ma sperie gandul ca la stat sunt 25-30 de copii in grupa. Mi se pare extrem de mare numarul asta. Nici nu-mi pot inchipui ce atentie le este oferita acestor copii....
Referitor la preturile pt gradi particulara...nu gasesti sub 250-300 euro pt program lung si cu ceva optionale (engleza, pian, calculator si poate un sport). Ori asta inseamna ca nu mai ramane nimic din salarii daca scad si ratele si datoriile lunare....
Eu am o mare problema cu Luca. Este efectiv lipit de televizor cat timp sta in casa. Am observat ca de cateva zile nici macar nu mai este interesat sa se joace...vrea numai desene animate. Este si vina noastra pt ca fiind atat de putin timp acasa, cand ajungem nu stim cum sa facem mai repede treburile (mancare, spalat etc) si il lasam la TV pt ca sta linistit. Dar acum exagereaza de-a dreptul... Si sunt convinsa ca bine nu este.... Ai vostri copilasi sunt asa pasionati de desene animate?
Va pup si va doresc sanatate voua si puiutilor vostri!
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

sinzi_ana spune:
David nu sta mai mult de o ora pe zi in fata tv-ului (maxim), nu prea il pasioneaza prea mult, si nici noi nu insistam. Cand eram singura cu el, recunosc ca si eu il mai puneam la tv sa imi fac treaba, sau sa ii dau sa manance...Acum am scapat de pb asta, pentru ca tati e mereu cu el sa se joace, mananca la masa cu el, si destul de rar la tv...
I-am cumparat ieri o parcare nu 5 etaje, si e asa de incantat incat acum nici la masa nu mai sta, toata ziua la parcare!!!
Cred ca trebuie sa il atragi cu jucarii noi, ca sa renunte la tv. Sau nu il mai lasi pur si simplu, pe motiv ca s-a stricat tv, nu mai dau desene animate decat la ora cutare...etc...
ASa scumpe sunt gradi particulare in Bucuresti? Aici cea mai scumpa e una de 150 euro cu program prelungit, cu 3 mese incluse (2 gustari si 1 masa principala) , engleza si dans...
Unde il duc eu este 100 de euro, predarea numai in engleza si nu le da nimic in banii astia (gustarea la pachet de acasa) si mai platim si 150 euro pe an rechizitele scoare..
DAr 250-300 euro pe luna e chiar aberant de scump!!!
Sinzi, Radusi David

sinzi_ana spune:
Nicoleta ce mai face Stefan? E mai bine?
Alina, ati reusit sa mai reduceti timpul la tv???
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Salut.
Alina, m-ai speriat tare de tot. Am inceput sa dau copilului Zinnat. Ce sa mai faca cum? Este prima doza. Sunt chiar speriata. Maine voi da niste telefoane.
Nicoleta.

sinzi_ana spune:
Nicoleta cred ca e vorba de administrarea indelungata...dar 3-5 zile nu vor fi o pb...
Cum e Stefan? A mai facut febra?
Sinzi, Radusi David

Nicoleta spune:
Sanzi, Stefan era si ieri bine, si azi e bine. Dar avea gatul umflat. Azi parca este mai putin. Oricum, nu ii mai dau antibiotic, ma voi duce cu el luni la medicul cu care am vorbit de dimineata (nu i-a convenit ca il sun sambata...). I-am zis ce si cum si, desi a ezitat mult pana sa imi spuna asta, mi-a zis ca ar trebui sa il las sa vad cum evolueaza lucrurile. Daca se intampla ceva rau, la urgente. Cam atat. macar sunt linistita ca am renuntat la Zinat. Nici nu trebuia sa incep. Poate ii fac luni un exudat. Ii curge si nasul si tuseste putin, dar asta este colectivitatea pentru unii.
Voi?
Nicoleta.
PS Stefan nu are febra, mannca bine, doarme linistit... Nu stiu de ce am cedat si i-am dat Zinnat. Sotul meu a insistat, speriat si el de ce a auzit de la medicul care l-a consultat vineri.