tratament clexan

tratament clexan | Autor: oanacatrinel

Link direct la acest mesaj

Am pierdut doua sarcini, oprite in evoluitie la sase saptamani. Intre timp mi-am depsitat anticorpiantifosfolipidici si fac tratament. Medicul mi-a spus ca la urmatoarea sarcina voi face inca din prima zi tratament injectabil cu Clexan.

Am fost la farmacie sa ma informez si tratamentul pentru 10 zile costa undeva aproape de 3 milioane - deci lunar ar ajunge la 9 milioane, fara a fi un medicament compensat pentru femei insarcinate.

Mi se poate spune daca exista un program special pentru femei insarcinate care se confrunta cu acest sindrom si au nevoie toata perioada de tratament cu Clexan ? Daca exista care este procedura de intrare in program si cat se obine ca gratuitate ?

Va multumesc pentru ajutor .

Oana D.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Stiu ca e tare scump si nu cred ca merge gratuit in sarcina,desi ar trebui sa intrebi la o farmacie sa se uite in program.Oare medicul nu iti poate recomanda alt medicament mai ieftin? Nu din aceasi clasa ca sunt toate la fel de scumpe dar o alta substanta.de exemplu aspirina are efect anticoagulant in anumite doze.nu imi bat joc de tine,sunt in domeniu farmaceutic dar inca nu merg la servici ca sunt in concediu ingrijire copil inca 2 sapt.Intreaba-ti medicul si poate ai alternative.Si eu eram suspecta de prezenta acelor anticorpi dar a fost bine si nu ma gandeam ca as avea nevoie chiar de Clexan!si injectiile sunt neplacute si destul de dureroase ca se fac in burta!Of,Doamne ce greu e uneori sa faci un copilas dar eu sper sa-ti rezolvi problema cat mai bine si mai usor.Multa sanatate si succes!
Nonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Buna fetelor,

Eu am nascut in ianuarie o fetita dupa tratament cu clexane din sapt a 5-a. Anul trecut cel putin, clexane se obtinea gratuit pentru femei insarcinate. In paralel, luam si aspirina de 80mg, in doze diferite, in fucntie de rezultatul analizelor care se repeta lunar.
pentru femeile insarcinate injectiile nu se fac in burta, ci in mana sau picior si pana la urma ajungi s ate obisnuiesti cu ele.
mai demult era un topic aici poate-l gasesti ca sa afli mai multe experiente.

Succes,
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

a, si am uitat sa-ti spun ca Dr. Tutunaru (gasesti detalii despre el pe forum) are un alt tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanacatrinel spune:

nonna,

Multumesc pentru raspuns.

Din pacate a doua oara cand am pierdut sarcina faceam deja tratament cu aspenter de vreo patru luni. Se pare ca nu a fost de ajuns, deja sunt doi medici (atat cel ginecolog, cat si cel imunolog) care mi-au spus ca tratamentul cu Clexan ar fi ultima solutie pentru mine.

Am fost si la farmacie si raspunsul a fost- nu e compensat :(

Din pacate medicul ginecolog ma asteapta sa ma mai duc atunci cand voi fi insarcinata.Intre timp vroiam sa stiu la ce sa ma astept...

Voi mai cauta, sunt o mutlime de femei cu aceeasi problema ca si a mea si nu cred ca oricine isi permite un asemenea tratament, mai ales ca se intinde pe toata durata sarcinii cat si in perioada alaptarii.

Imi dorsc mult un copil si sper ca pana la urma se va indura cel de sus, intr-un fel sau altul.

Catrinel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

Am inteles acum.Probabil ca, Clexanul te-ar ajuta.Daca il obti gratuit e f.bine.Intereseaza-te si sper sa ai succes.Multa sanatate si un copil sanatos cat mai curand!
Nonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanacatrinel spune:

Danielai,

Imi pare rau ca ajung sa scriu atat de tarziu, dar am o viata foarte agitata.

Ma poti ajuta sa-mi spui si mie cum ai reusit anul trecut sa obtii clexane gratuit. Era vreo porcedura standard de urmat, reteta cu regim special, cine o elibera ? Te rog sa-mi raspunzi daca iti mai amintesti, pentru ca am impersia ca gratuitatea exista inca doar ca cei din farmacii nu sunt prea fericiti sa o acorde.

Multumesc mult pentru ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielai spune:

Stiu ca am avut o scrisoare de recomandare medicala de la medicul specialist (ginecolog) care i-am dat-o doctoritei de familie. Pe baza ei mi-a prescris retata gratuita in fiecare luna. In plus, ii duceam rezultatele de la analizele pe care le faceam lunar.
La farmacie n-am avut probleme, e adevarat ca de multe ori nu aveau pe stoc 3 cutii (cat era doza pe o luna), dar le spuneam si imi comandau si ma duceam dupa 2-3 zile si le luam. A fost o perioada cand nu prea se gasea si atunci am luat de la farmacii din astea de lant, care au pe stoc, eventual stiu ca o data mi-a adus din mai multe locuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Trebuie sa mergi la medicul tau de familie cu reteta de la ginecolog si vei primi de la el o reteta cu compensare 100%( gratuit) . Asa a facut sora mea ( a luat Clexane pana in iul cand a nascut) . Singura problema e cu farmaciile care refuza de multe ori sa onoreze retete cu compensare 100%! Dar nu te da batuta usor!
Succes si sanatate bebitului si tie!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

SI eu, ca si danielai, luam Clexane-ul pe care il aveau pe stoc si apoi, cu bonuletul pe care mi-l dadea farmacia, ma intorceam dupa 2-3 zile cand mai aveau

Aurasa si Catalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

Mai are cineva noutati despre clexan? Este sau nu gratuit?

Mergi la inceput