Kupil prea deshtept, sau normal?:P

Kupil prea deshtept, sau normal?:P | Autor: iren

Link direct la acest mesaj

Bogdanelu meu are 3 ani shi 2 luni shi face puzzle-uri de peste 70 de piese, are rabdare, se concentreaza shi nu se ridica pina nu termina, nici nu-i ia mult timp, iar daca a facut o data un joc, a doua oara-l face super repede, are o memorie vizuala foarte buna. Nu-l oblig, el imi cere mereu jocuri, iar io incerc sa-i ofer mereu puzzle-uri variate coloristic shi ca numar de piese.
Io nu shtiu cum sint altzi kupii la virsta asta, nu ma umflu in pene ca-i mai altfel decit altzii, ca nu cre ca e, dar ash vrea sa shtiu daca ar trebui sa fac ceva, sa-l indrum spre un anumit domeniu ca sa-shi dezvolte talentul pe care il are, in cazul in care-i vorba de ceva deosebit, uf, habar n-am cum sa exprim ce-ash vrea sa zic, da sper ca intzelege careva

edit ca mi-am marit kupilu c-o luna, da nu cre ca are importantza oricum

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha_tori spune:

Incearca sah. E un joc f bun si ii va dezvolta mintea aia creata care o are. mai ales daca spui ca are rabdare si memorie vizuala f buna.
Acuma se plamadeste aluatul,la varsta asta!
Bravo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

Felicitari! Sa stii ca e mare lucru ca la 3 ani si 3 luni sa faca un puzzle asa mare. Citisem candva ca printre semnele de genialitate se numara si capacitatea copilului de 3 ani de a face un puzzle de 25 de piese. Asa ca, e bine sa il stimulezi dar sa nu exagerezi totusi.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaNoutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica-mamica spune:

poci sa ma laud si io ? Marc are 2 ani si recunoaste majoritatea marcilor de masini dupa emblema sau chiar dupa forma . De multe ori imi arata masini pe care io nici nu le vazusem pt ca sunt la departare si imi spune ce sunt . in 97 % din cazuri are dreptate . o fi normal ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Roxi, nu prea e normal, te potzi lauda c-ai un pui de geniu la usha
Lucia, io nu-l fortzez deloc, dar de alea de 25 de piese se plictiseshte repede, le face imediat, iar acu fro saptamina voia un puzzle nou, shi-atita m-a batut la cap ca i-am dat singuru pe care nu-l facuse, ala de 75 de piese, maaare mi-a fost mirarea cin am vazut ca-l face fara probleme

pozne
degetzeii

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Pai e foarte bine asa, da-i acum altul si mai mare si tot asa.Ce sa zic ca si noi avem talentele noastre. De la marea pasiune a lui Liviu care sunt masinile, exact ca si Marc al lui roxi, la 2 ani stia o gramada de marci de masini si toate vehiculele pe categorii. Ba mai mult decat atat la 1 an si 8 luni a inceput sa deseneze si de atunci face tot soiul de masini. M-a distrat primul lui desen care a fost la un an si 8 luni. Mai intai a desenat un cerc apoi ceva care semana cu o lingurita, le-a facut intamplator apoi si-a dat seama cu ce seamana si desi vorbea stalcit mi-a spus ca aia e o lingurita si o farfurie. Apoi a desenat masini peste masini la greu, insa mi-e ciuda ca acum vede la gradinita copii care mazgalesc si nu mai deseneaza asa frumos, se prosteste imitand acei copii.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Lucia, super desenele, felicitari pentru nazdravan

pozne
degetzeii

Mergi la inceput

Multumesc la fel.Chiar acum ma gandeam ca noi avem dou cutii mari de puzzle de 200 si respectiv 260 de piese si nazdravanul nostru a pus mana pe ele si le-a amestecat. Oricum nu am fost in stare sa le facem, nu am avut timp.Ma gandeam sa ii cresti progresiv numarul de piese sa iti faci o parere pana unde poate merge.

mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasterii Super-desenele lui Liviu - august 2005Opere de artaDesene LiviuNoutati

Mergi la inceput

Pai cre c-o sa-i maresc progresiv cu 5, sa vad ce-i poate mintea

pozne
degetzeii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Eu ce sa spun, cumpara-i puzzle daca asta ii place sa faca, dar sa ai grija cu piesele alea mici sa nu le piarda,eu am cautat o saptamana o piesa prin casa .
Cu sahul, eu i-am luat,am pierdut piesele si am ajuns tot la table si la jocuri cu zaruri gen "Nu te supara Frate" sau "Comoara lui Piticot", eu sunt cea care pierde tot timpul,ce sa fac daca n-am noroc.
Cat despre sah,recomand cu caldura Alice in Tara Minunilor care este de fapt povestea acestui joc:
www.alice-in-wonderland.net/?alice11.html" target="_blank">Povestea

Nu-mi amintesc acum dar sunt si site-uri care fac puzzle din orice fotografie, sa vezi ce simpatic e atunci cand isi aseaza singur figura in puzzle.

Felicitari la pitici!
Desenele mi-au placut, insista acasa Lucia-Mirela daca la gradi nu face nimic.
La masini nu ma pricep de loc,dar m-a lasat masca un pici de 6 ani care se contrazicea in maxi cu unul mai mare, cine credeti ca avea dreptate? ala mai mic!

Sper sa foloseasca ceva din ceea ce-am scris.
Link de puzzle:
www.billybear4kids.com/jigsaw-puzzles/main-page.html" target="_blank">Puzzle mania

Mergi la inceput

Multumim Zana!Eh, la gradi inca suntem in plin proces de acomodare cu nelipsitele plansete de dimineata. Cu desenatul, o face din joaca, cand are chef, caiete intregi sa avem. Si vad ca nu ii place sa deseneze cu carioci si creioane, prefera pixul, in fine, incet incet va incepe si la gradinita cu activitatile serioase. Deja au ceva planse facute dar nu sunt decat niste mazgaleli.

Mergi la inceput