clubul secretarelor

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

quote:
Originally posted by Ramonika
totusi, esti sigura ca salariul e mai buna acolo decat unde esti acum?

Ramonika Esti dulce ca intotdeauna!

Sincer inca nu am discutat nimic de bani. Deocamdata sper sa fie post aici in oras. Oricum am citit intr`un articol despre ei ca pe studentii angajati la ei ii platesc cu minim 200 Euro, asa ca... eu zic ca e destul de bine pentru inceput. Aici stau in 5 mil + bonuri.

Plus ca in sfarsit am ocazia sa fac ceva care chiar imi place. Si cred ca de fapt asta conteaza cel mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Salutare!

Ieri am tras chiulul de la birou, au venit mesterii sa-mis chimbe un geam. Iar azi mi-am inceput ziua cam prost, dar sper sa nu o tin asa toata ziua.

Iubika, tin pumnii sa iasa cum vrei tu cu postul de traducator. Astept vestile bune!

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

quote:
Originally posted by Iubika
Plus ca in sfarsit am ocazia sa fac ceva care chiar imi place. Si cred ca de fapt asta conteaza cel mai mult.

si asta, dar din punctul meu de vedere conteaza la fel de mult ca salariul. pt ca daca nu ai satisfactia asta dpv material, e destul de greu... stii cum e... intai tre sa fie satisfaute nevoie de ordin primar, mai apoi cele de ordin spiritual...

adameasca - e bun ca te poti invoi asa usor... la noi e cam greu cu invoitul, ca se uita seful cam chioras...
seful e scotian si am incercat sa ii cer eu o marire de salariu, dar nu i-am zis-o asa, pe sleau, ci am facut apropouri ca ... ce grea e viata... bla bla si el imi zice ceva de genul... "OK... OK... I got your point..." presupunand eu ca s-a prins... ca apoi sa imi zica... ca daca fac ore suplimentare mi le plateste... deci daca vreau bani mai multi tre sa tocesc scaunul mai mult...
deh... scotienii astia...

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Ha, ha, Ramonika, seful tau e dat naibii! Cum ai scos-o la capat pana la urma?

Sa va spun cum sta treaba la mine : sunt angajata cu jumatate de norma, 20 ore / saptamana.
Contractul meu prevede ca eu nu am voie sa fac (si seful nu are dreptul sa ceara) mai mult de 2 ore suplimentare pe saptamana.
Lucrez in constructii, iar in acest domeniu – cel putin aici la noi – avem perioade moarte, in care nu facem mai nimic (intre iunie si septembrie-octombrie, de altfel concediile de odihna sunt in august, ca toate santierele sunt moarte atunci), dar avem alte perioade – mai ales intre noiembrie si martie-aprilie in care ... orele suplimentare sa traiasca!

Problema mea e ca pana acum nu eram decat noi (seful meu si cu mine), si oricat ar fi fost activitatea de intensa, de bine de rau tineam pasul cu el fara sa vin – decat rareori – sa fac ore suplimentare.
Dar de o luna a angajat un baiat, unul dat naibii, pasionat de meserie si care face treaba bine. Concluzia a fost ca eu in 4 ore pe zi nu mai pot acoperi volumul de munca si cum dosarele incep sa se inmulteasca pe birou, ma tem ca nu voi mai face fata. Concluzia a fost ca, in momentul cand seful meu mi-a cerut ca vin sa lucrez 2 dimineti pe saptamana, am zis „ok, dar doar saptamana aceasta” , si i-am scos-o pe aia cum ca nu pot veni mai mult de 2 ore in plus pe saptamana. A ramas sa-si intrebe contabilul care ar fi solutia.
Mi-a platit intotdeauna orele, si-s buni banii cand intra la sfarsit de luna, dar problema mea e alta – cu norma intreaga nu vrea sa ma ia, din cauza „lunilor moarte”. Pe de alta parte, tare bine i-ar prinde sa ma vada la serviciu mai des in perioadele „pline”. Eu vreau sa-i propun – si aici trebuie sa ma interesez (sa vedem ce-i spune si contabilul) – sa gasim o solutie de „norma intreaga” pe perioada determinata, apoi prelungita cu juma’ de norma cand e mai putin de lucru. Dar nu stiu cat de legale e treaba asta si nu stiu daca se poate repeta la nesfarsit... Tot ce stiu e ca eu am dreptul sa refuz sa fac mai mult de 2 ore pe saptamana... si mai stiu ca daca nu fac mai mult, dosarele mele, nimeni nu mi le rezolva... Tare mult as vrea sa am norma intreaga... sau macar 3 sferturi...

Iubika, iti doresc succes si sa gasesti ce cauti! Daca nu vei mai fi secretara, mai vii sa ne dai binete aici, in club?

Oana.B (cred) intrebase odata despre un program de dactilo. Eu am avut unul, cica sa ma antrenez sa scriu repede. Am lasat-o balta, fiindca asa cum scriu acum, am viteza si nu fac greseli. Sa zicem... ma uit la tastatura si „pozez” cuvantul in ansamblu, ceva de genul „o treime cu ochii pe ecran, o treime pe foaie, o treime pe tastatura” (sa vezi ce-mi zboara ochii in toate partile). Folosesc toate degetele, dar dupa ureche, n-am stat sa studiez care deget - care tasta.
Cu programul ala mai mult pierdeam timpul. Il furasem de pe internet, l-am dezinstalat fiindca nu aveam rabdare sa bat de mii de ori cu ochii pe ecran „mama mami mamu mama mami mamu” . Asta era lectia I.

O dupa amiaza placuta!

.................................................................................
Dragii de noi
.................................................................................
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Lu, ai fost tare cu mama mami mamu

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

decat mamamamimamu, mai bine ma uit la taste:)
Gabi

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

'neatza!

Si eu imi aduc aminte de lectia nr. 1 de scris fara sa te uiti la taste. Tare misto!

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilyjeuly spune:

quote:
Originally posted by gabibarta

bine ai venit, Emily!
Te vei marita in 15 iulie?

da, ma voi marita pe 15 iulie. de ce intrebi????????

Emily

Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolethea spune:

Salutari la toate secretarele!!! Fetelor, m-au napadit toate amintirile descoperind topicul vostru, deh, 12 ani secretariat intr-o Universitate. Acum imi este dor de ceea ce faceam, de atmosfera, dar trebuie sa recunosc ca la vremea respectiva imi venea sa-mi iau campii iar fetele care lucreaza in Universitati stiu ce vreau sa spun.
Oana_B, si eu ca si tine incerc sa-mi gasesc ceva tot in aria asta, am gasit citeva programele care m-au ajutat cat de cat, ca deh, nu am viteza la batut in engleza cum aveam in romana, daca vrei da-mi un semn si-ti spun de ele, dar din pacate problema mare ca eu stau intr-un oras mic si cu toate ca la interviuri si teste am facut toate scorurile, au fost preferati bastinasii, dar mai incercam poate poate....
O zi super la toata lumea,

Nicole

If you don't think about the future, you can't have one.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

quote:
Originally posted by emilyjeuly

quote:
Originally posted by gabibarta

bine ai venit, Emily!
Te vei marita in 15 iulie?

da, ma voi marita pe 15 iulie. de ce intrebi????????

Emily

Inima cunoaste ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste

http://photos.yahoo.com/emilyjeuly

http://daisyPath.com/days/060715/0/1/+1/1

Aveam si eu o banuiala uitandu-ma la pozele tale Vad ca deja te pregatesti serios!

Mergi la inceput