leucocitoza, chlamydia
am si eu o problema care ma framanta. am un copil de 3 ani, iar in prezent ma gandisem sa mai fac unul. la un control de rutina, acum 2 luni, la testul papanicolau am primit scorul I, dar mi s-a atras atentia asupra unei inflamatii usoare la nivelul uterului, iar pe fisa era trecuta si ~ leucocitoza~, fapt pentru care mi s-a explicat ca este vorba despre o usoara inflamatie, posibil o reminiscenta de la nastere, dat fiind faptul ca medicul care trebuia sa ma asiste nu s-a prezentat la timp, asistentele au refuzat sa imi faca epiziotomia in lipsa acestuia, si am avut rupturi pe toata linia. desi am ceva dureri doar intr-o anumita zona profunda a vaginului, in timpul contactului sexual, am fost la un control ginecologic si mi s-a spus ca unele dureri din acestea sunt normale dupa o nastere cum a fost a mea, si daca apara complicatii sa revin.
recent, am avut mancarimi in zona genitala, si senzatia unei scurgeri mai abundente, mai apoase, fara a fi albicioasa. am suspectat un inceput de candidoza si , dupa 3 zile de la aparitia simptomelor, am facut un examen al secretiei vaginale, la care au iesit urmatoarele: candida - absent; trichomonas - absent; frecvente leucocite, celule vaginale cu insertie, posibil chlamydia.
dilemele mele sunt urmatoarele:
1. daca este chlamydia, este posibil ca ea sa fi fost contactata acum mai bine de 6 ani de zile, data de la care nu am avut, garantat, alt partener in fara de sot?
2. daca a fost prezenta de atunci, este posibil ca ea sa fi afectat in vreun fel copilul la nastere? mentionez ca acesta, ca si mine de altfel, avem mai la toate analizele pe care leam facut, un ASLO marit, si mereu ni s-a atras atentia supra vreunei infectii, dar inca nu ni s-a depistat o infectie grava. ar trebui sa ii fac si lui un test pt. chlamydia?
Raspunsuri
dma spune:
Posibil Chlamydia?! in cazul tau se suspicioneaza aceasta infectie pt ca e foarte frecventa si pentru ca poate sa intretina o cervicita cronica(frecvente leucocite - arata ca e un proces inflamator acolo). Pentru un diagnostic de certitudine se fac niste teste serologice, adica se determina niste anticorpi fata de aceast microorganism, din sange, sau se face cultura din secretia cervicala pe niste medii de cultura speciale.
ASLO= antistreptolizina "O" - are valori crescute in cazul infectiilor cu streptococii beta hemolitici.
Recomand exudat faringian la toti membrii familiei si tratament in functie de rezultat.
Va doresc numai bine!
acd2you spune:
va multumim pt sfaturi, oricum medicul nostru de familie era plecat zilele acestea din localitate, avnd niste probleme in familie.
am facut si analizele. au iesit negative, si chlamydia,
, si exudatele faringiene, pe care le/am facut mai ales ca cel mic al nostru, Andrei, este mai tot timpul racit.
dar ca un facut, se aduna toate. acum mi/a intarziat menstruatia cu 5 zile, desi nu a mai intarziat de un an, am facut doua teste de sarcina care au iesit negative, si noi care voiam sa facem o surioara pentru fiul nostru. ce sa mai, cand sa ne punem si noi pe treaba, parca s/au adunat toate. acum caut sa ma programez la un ginecolog, si dumnezeu cu mila. ce o mai fi, om vedea.