Mamici de ianuarie-februarie 2006 (44)
Raspunsuri - Pagina 12
Giova spune:
Ralu doamne ce bine si ce dulce e Anastasia!!!
L-am chemat si pe Clau sa o vada.E eco 3D sau 4D?
vreau si eu sa-l vad pe Marco al meu si sa ma interesez unde pot. Dr meu are 3d, dar nu stiu tu de care ai facut?
Iuli felicitari pt.
!!!
Ursoaica stai linistita, ma bucur ca a deschis cineva cap., dar de nu o faceau moderatorii.Felicitari inca o data!!!
Dana chiar ca pareti foarte tineri, ca niste copii.
Va multumesc tuturor, ca ma incurajati, chiar acum merg la Clau in birou sa povestim despre restaurant si despre nume. Eu nu vreau numele lui, si ori il ia si pe al meu, ori ramanem pe numele noastre. Tare ciudata mai sunt!!! Dar asta mi-s!!!
Hainutele, mai ales cele pt. primelesapt. si care intra in contact cu pielea trebuie spalate si calcate, pe dos, ca sa moara microbii.
Si eu voi cumpara detergent special pt. bebe, mi-a adus ceva dezinfectant pt. bebe si sora mea, si cred ca prima data le voi spala cu mana, nu sunt multe, si nu stiu cum se comporta la spalat.
Am auzit ca nu se foloseste balsam pt. rufe.
Plec la marea decizie.
poze
gio
si bb Marco 25+
J G spune:
Iuliiuli felicitari pentru fetita!!
Tu ai de gand sa nasti in Ploiesti?
Eu sunt ploiesteanca... si stiu destule despre maternitatea de acolo. La ce doctor esti?
J 21+
ralirali spune:
Iuli,iuli, felicitari pentru fetita..acum aveti pereche, ce frumos.
Giova, pozele care le-am pus eu sunt 3D, iar filmuletul e 4D. De fapt a 4-a D, cica e tocmai timpul real in care se misca. Sa stii ca nici noi nu am plecat proniti sa facem 3D, tot ziceam ca e suficient cu ce am vazut la echo normal, dar pe bunbe ca merita.
Laura Ioana, eco morfologica se face si la 2D si la 3D, se face practic morfologie fetala, toate masuratorile necesare pentru a depista eventualele malformatii.
Ralu 26+
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos
Varsta bebelina: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20060108/dt/8/k/c159/preg.png
iuliiuli spune:
JG, nu nasc in Ploiesti! Nici o mamica cu care am vorbit si a nascut aici nu a avut cuvinte de lauda la adresa maternitatii! De aceea nici pe primul copil nu l-am nascut aici, ci tot la Bucuresti, la Giulesti, ca si acum!
Iar doctorul de la Giulesti este Ion Ionut!
pupicei
iulia
21+
http://community.webshots.com/user/iuliiuli
maraki spune:
Bine v-am gasit burtici,
Iuli felicitari pt. fetita, sa va traiasca, sa fie sanatoasa, frumoasa si mancacioasa
Cred ca deja fetitele sant pe primul loc
Ralu se vede extraordinar de frumos fetita
Este frumusica foc
Denisa sant foarte frumoase hainutele Emmei, mi-au placût si mie foarte mult body-urile, sant dulcele foc
Si rochita ta este frumoasa
pe mine cred ca incape doar pana la sani![]()
![]()
![]()
Giova succes la planurile pt. cununie![]()
Daca nu iei numele sotului s-ar putea sa se puna intrebari pe viitor in privinta copilului, la scoala, gradinita, etc.Eu am facut cununia civila cu prieteni apropiati la restaurant, nu am inchiriat localul, a fost nevoie de doua mese de cate 6 persoane
Fiecare si-a comandat absolut ce a vrut, nu am avut bataie de cap deloc![]()
Mai simte cineva in capul pieptului o greutate mare ?Asa ca si cum ai fi plina si te tine ceva? Ma gandesc, poate e din cauza ca bebe creste si toate organele imi sant inghesuite.Daca de acum sant greoaie , oare ce ma asteapta pana in ianuarie???De dormit , dorm numai cu perna intre picioare si in dreptul burtii, doua perne sub cap, ma intorc foarte greu, cu miscari in reluare![]()
![]()
![]()
Sevici usor in continuare
24+
Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
dana_ene spune:
Da, Giova, nu se foloseste balsam.
Detergentul special pentru copii este suficient.
In general nu este bine sa se foloiseasca deodorante, dezodorizante pentru copil, in camera copilului, etc.
Sunt eu
o-la-la sau chiar toate numele alese de voi pentru bebei sunt frumoase rau de tot
?
Alessandra = de la "Alexandros", nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor / al oamenilor"
Ana = de la "channah", nume evreiesc care inseamna "gratia favorita"
Teodora= (l.gr. "theodor") - "darul Domnului"
Jasmine =
Anastasia = [greaca] anastasios = inviere
Ioana = de la "Yochana", nume evreiesc, insemnand "binecuvântarea Domnului"
Bianca = provine din cuvantul "blanc" (din franceza veche), ce inseamna "alb"
Andreea = de la "Andreas", nume masculin grecesc care inseamna "razboinic"
Diane = de la "diviana", nume latin pentru "zeita"
Ilinca = Se trage din cuvantul ebraic Eliyahu, ce poate fi tradus ca "Dumnezeu e devenire"
Emma = de la "Imanuel", nume ebraic care inseamna "Dumnezeu este cu noi"
Daria = Posedata de bine
Maria = de la Miryam, nume ebraic insemnand "copil dorit". Altii interpreteaza prenumele ca insemnand "rebel" sau "multa amaraciune"
Irina = de la "eirene", nume grec insemnand "pasnica"
Razvan = Se regaseste in numele indian Radovan, ce semnifica "aducator de vesti bune" si de asemenea in limba rusa, in cuvantul razvati (a cauta un sens, un inteles)
Gabriel = Are originea la "Gabriyel ", nume ebraic ce inseamna "Dumnezeu e puterea mea". Gabriel este unul dintre cei 7 arhangheli în tradiția ebraică. Apare atât în Vechiul cât și în Noul Testament, unde anunță nașterea lui Ion către Zaharia și a lui Iisus Mariei. Conform tradiției islamice, el a fost îngerul care a dictat Coranul lui Mohamed.
Mario = Nume ce isi are radacina in numele zeului roman al razboiului, Marte
Mark = de la expresia latina insemnand "barbatesc" (deriva de la "Mars", zeul razboiului la romani)
Paul = Sursa numelui este din limba latină și provine din familia de nume romane Paulus, care înseamnă mic sau umil. Sfântul Paul a fost un lider important a bisericii creștine timpurii, povestea sa apărând în Noul Testament. Se numea la început Saul, dar și-a schimbat numele după convertirea la creștinism. Majoritatea epistolelor din Noul Testament (14 din toate cele 21) sunt se datorează lui. Purtători vestiți ai acestui nume în lumea artei sunt Paul Gauguin și Paul Cezanne, amândoi pictori impresioniști din secolul XIX din Franța.
Marco = de la expresia latina insemnand "barbatesc" (deriva de la "Mars", zeul razboiului la romani)
David = originea cuvantului vine din ebraica si inseamna "de iubit"
Matei = nume de origine ebraica, Matiah, care semnificadarul lui IAHVE.
Alexandru = de la "Alexandros", nume grecesc care inseamna "protector al barbatilor / al oamenilor"
Angelos = Se regaseste in latinescul angelus (inger) si in grecescul angelos (mesager)
Stefan = (gr.) - "purtatorul cununei învingatorului"
Daniela
(21+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
miha29 spune:
De aproximativ 2 ore, printre contracte si telefoane, va citesc; sunteti vorbarete, nu gluma. Mie imi pare tare rau ca nu pot intra atat de des; mi-ar fi placut si mie sa iau parte la toate discutiile voastre! Asta e.........
Un mesaj special pentru Bianca: esti o mare norocoasa si fetita ta, la fel! Esti o luptatoare si te felicit pentru asta! Fetita ta e un miracol; sa-i dea Dumnezeu sanatate! Spuneati, fetelor, ca ar fi fost imposibil ca micuta Ayumi sa traiasca daca s-ar fi nascut in maternitatile romanesti. Mare dreptate aveti! Abia reusesc sa scriu, pentru ca mi-e sufletul inecat de emotie si ma stapanesc din rasputeri sa nu plang, de teama sa nu ma observe colegii.Gemenii mei aveau intre 26-27 de saptamani cand i-am nascut, erau mari, cate 800 g fiecare si 37 cm si, in ciuda tuturor eforturilor medicilor de la neonatologie, n-au supravietuit. Asta in Brasov si ei, aici, la maternitate se lauda cu o aparatura foarte buna pentru Romania.........Se spune ca fetitele sunt mai puternice...niste adevarate luptatoare...toti imi spuneau ca daca ar fi fost fetite, sansele lor ar fi fost altele. Ma opresc aici; nu de alta, dar aici noi vrem sa sarbatorim viata, minunea care se intampla fiecareia dintre noi si nu e drept pentru nici una dintre voi....
Inca o data, Bianca, sa-ti traiasca fetita, sa creasca, si sa te bucuri de ea in fiecare zi!
La multi ani, Alina! Ai o varsta grozava!
Denisa, felicitari pt. cetatenie!
Andreea, bine-ai venit!Sarcina usoara si un bebic sanatos!
Frumoase pozele voastre! Nu stiu cand voi reusi sa pun si eu cateva.
Si ce de hainute ati cumparat.....Eu inca n-am luat nimic; am luat anul trecut pt. gemeni; ma intelegeti, vreau sa mai astept.
Cata, multa sanatate, fa-te bine repede!
Atat deocamdata; promit ca incerc sa intru mai des! Acum va pup pe toate pana data viitoare!
miha
21 maine
dana_ene spune:
Fetelor, iata ca mamica gemenilor a intrat pe forum si ne-a scris povestea nasterii:
Hai ca intru o fuguta sa va povestesc cum a fost. Sa nu ma injurati daca m-am intins cu vorba, nu stiu sa pun linkuri, tre sa invat.
Va multumesc pt. urari si sms-uri, sunteti tare dragute si vreau sa le urez multa sanatate puiutilor bolnaviori.
Ziua cea mare: 28 septembrie
Dimineata aveam programare la doctora sa ma vada, eventual sa ma si interneze daca era cazul, ea fiind de garda in ziua respectiva. Ma duc dimineata cu bagajul in dinti, cu moralul cat de cat ridicat, si ma prezint la doctora. Ma consulta si culmea, colul se deschisese unde pana atunci auzeam numai col inchis. Zic hai ca-i bine. Da de unde! Doctora zice du-te frumusel acasa, n-are rost sa te internez de acum, mai dureaza, ia de la farmacie ulei de ricin sa ai scaun si o sa-ti provoace si contractii. Cand te apuca durerile te prezinti la spital.
Buun. Ma duc la farmacie si iau uleiul, ajung acasa si mananc putin, il iau si ma pun cumintica in pat. Si stau si stau, scaun reusesc sa am, contractii ioc. Intre timp primesc sms de la Cristina: cum e? Ma bag putin pe messenger, ca sotu lucra si nu puteam sa-l deranjez si ma asalteaza fetele. N-ai nascut ma? Ce-i cu tine acasa?
Si uite asa timpul trece, se face 4, 5 seara si eu ioc contractii. Zic: fir-ar sa fie nici azi nu nasc. N-apuc sa zic bine ca ma apuca niste contractii, dar la 20 min, deci nimic serios. Nu trec 30 min si apar cam la 5-10 min. Ii zic lu sotu hai la spital. Ma prezint la camera de garda, se minuneaza 2 doctorite de burtoiul meu cel mare, povestim, ma vede pe masa si zice: nu esti de internat, mai dureaza. Simteam ca ma apuca durerea de cap, un du-te vino aiurea. Noroc ca o suna pe doctorita mea si ea zice sa ma interneze. Ma internez, ma vede si ea se cam mira de contractii la 5 min, cica sunt false. Ma duc in salon si ma pun in pat. Peste cateva minute vad ca avem TV, zic hopa, ce mai rasfat. Mai trece aproape o ora cu contractii ici-colo cand deodata ma apuca. Cred ca era 8 seara. Si veneau in valuri, de nu mai puteam respira. O chem. pe moasa sa verifice dilatatia, o tot bat la cap de trusa de epidurala sa nu uite, ma vede si zice: mai e. Intre timp ma duce la monitor sa-i vada pe bebei. Erau bine. Ma intorc in salon si reincep niste contractii la 2 min insuportabile. Dupa 10 min simt nevoia sa ma screm. In momentul ala urlu la asistenta ca eu nasc. Ma vede si vaca zice: pai aveti dilatatie completa, nu pot sa va mai fac epidurala. Imi venea sa-i sparg fata, zic sa vezi ce chin cu 2 sa imping, dureri, etc. Nu stiu ce era in capul meu ca epidurala ma va face sa simt mai putin durerea, aiurea. In sfarsit,ma duce iar la monitor, ma pune sa imping in timpul contractiilor sa se rupa membranele. Se rupe prima membrane apoi ma urca pe masa. Ajung pe masa imping de 2 ori si simt cum iese primul. Apoi un tipat puternic. Era 22,33 si se nascuse Gabriel. Il vad, era rotunjor, avea 3,100kg si 50 cm, aveam sa aflu dupa 5 min. Doctora-mi zice: hai Florentina impinge sa iasa si al 2 lea. Imping de vreo 2 ori si iese dupa 2 minute la 22,35 si Mihai care avea 2,950 si 50 cm. Erau asa frumosi, aproape perfecti, imi venea sa plang de atata emotie, eram asa ingrijorata sa nu aiba vreunul ceva.
Eh fetelor si partea grea abia acum urma. Deodata vad doctorii agitati (am uitat sa va spun ca au asistat vreo 5 la nastere, eram un soi de cobai pe care il studiau toti) si aud: o vena e sparta, are hemoragie. Repede tampon, ata, sa-i coasem vena. Din momentul ala a inceput calvarul: ma durea de-mi muscam buzele si tremuram cat ma cosea, cu toate ca aveam xilina la greu, eu tot mai simteam. Dupa vreo 30 min termina cu cusutul, pana atunci am urlat efectiv, nasterea a fost nimic, nu mai suportam acul si ata cum ma intepau si strangeau. In sfarsit termin, ma duce in salon si vine moasa sa-mi apese burta. Imi venea fetelor sa o iau la palme, nu mai suportam nici sa ma atinga cineva.
Au fost momente grele, sper ca nu v-am speriat, toata lumea (inclusiv doctorii) mi-au zis ca n-au mai vazut un asa curaj, sa nasc natural. Cred ca am fost mai degraba putin inconstienta, desi nu regret nimic, mi-am revenit destul de bine. Am uitat sa va zic ca riscul era cu cel mic, Mihaita pt. ca avea prezentatie transversa. Oricum doctora a fost o mare meseriasa, nu stiu ce i-a facut ca a venit si el cu capul jos.
Dupa 2 zile am venit acasa unde abia acum incepe aventura. A avut 2 nopti albe, pana le-am aflat ritmul si m-am dumirit cat au nevoie sa manance. Vreau sa va zic ca ma usuca, sunt niste mari fomisti, nici nu venise bine laptele si ei urlau de foame.. Mananca la o masa aprox 100ml. Cand ma apuc sa alaptez pe unul, aproape se goleste un san si nu se satura. Il las ametit, il iau si pe celalalt care urla in timpul asta, desi e plimbat si amagit si suge si el aproape un san si tot nu se satura. Si o iau de la capat cu primul si-i maidau ce-a mai ramas. Pare ca s-a saturat si il iau pe-al doilea iar. Intre timp primul se trezeste , ca nu i-a ajuns si cere iar. Si uite asa, trec 2h si copiii tot nesatuli sunt. Asa ca le-am bagat supliment si acum se satura. Daca sunt mancati bine dorm 3-4 ore. In rest sunt f. cuminti, sper sa-i tina asa. Oricum, e o experienta unica, incomparabila cu cea de la un copil.
Eu am reusit sa ma mai odihnesc, ma doare cumplit insa taietura si nu pot sa stau in sezut deloc. Dar sunt fericita, am niste copii sanatosi, mancaciosi si dulci foc, in special Mihaita face niste mutrite, se stramba din nas. Gabita e un serios, are asa o fata ganditoare.
Miha,
, sper sa nu te intristeze. 
Daniela
(21+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA
ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
AYUMI spune:
Dana,iti multumesc ca ai trecut-o pe Ayumi in site-ul tau.Ce frumos!
Giova,te rog sa ma treci si pe mine la sarbatoritele lunii noiembrie.Data nasterii:12 noiembrie 1979.De ziuamea,ayumi va face 30 saptamani.
Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118
Denisam spune:
Dana, multumim pt semnificatziile numelor, asa ma bucur ca am ales nume frumoase si m-am emotionat de semnificatia numelui Emma mai ales, ca eu chair vroiam ceva cu o semnificatie puternica si divina.
Giova, nu te stresa te rog cu cununia, ca nu e mare smecherie, si noi am facut ca si tine,d oar ca era in aceeasi zi, dar a fost fara tam-tam si e mai bine asa, ca nu are sens, sa fii obosita acuma ca la nunta.
Iuliiuli felicitari pentru fetita!!
Burtici, multumesc pt. urari si ma duc la munca!va pup
Denisa
23+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!