Ajutati-l pe George

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Un articol despre Centrul Horia Motoi in Jurnalul National

Elena, ai perfecta dreptate,asta e situatia la noi in tara

Parintele "ABA"

PAGINA DE SUFLETE
AJUTOR - Licitatie pentru flori desenate de manute autiste

Tatal unui copil autist a adus pentru prima data in Romania terapia de recuperare ABA, pe care a invatat-o de la specialistii americani. De doi ani, barbatul organizeaza campanii de strangere de fonduri si sustine traininguri in care instruieste tutori romani. In toamna, a fondat in Capitala primul centru din Europa de Est pentru copiii cu aceasta afectiune.
LAURA TOMA


REUSITA. In Centrul "Horia Motoi", copiii autisti sunt tratati prin terapie americana
Damian N. lucreaza in publicitate si este unul dintre "romanii fericiti", cum el insusi se defineste, pentru ca poate sa duca o viata fara lipsuri "stridente". Nu a absolvit Medicina, insa cursul vietii l-a impins sa se aplece atent spre acest domeniu. Asta s-a intamplat cand a descoperit ca Radu, fiul sau, sufera de autism. Vreo doi ani a tot urcat Golgota sistemului medical romanesc, dar nu a gasit vreo metoda de recuperare. In Romania nu exista clinici specializate pentru tratarea autismului. Radu nu vorbea, facea pe el, nu reactiona la nici un fel de stimul. "Era ca o leguma miscatoare", spune tatal. Singura solutie a fost sa contacteze specialisti straini si asa a ajuns in clinici din SUA si Marea Britanie. A angajat 10 tutori romani si a adus specialistii straini sa-i instruiasca. Cu ajutorul lor intr-un an si jumatate, Radu a fost recuperat aproape 80%. Si asta dupa ce toti medicii romani i-au spus: "Obisnuiti-va cu ideea, nu e nimic de facut". Metoda de terapie comportamentala ABA nu include medicamente, ci doar lucrul cu tutori. Acum, Radu poate citi, invata engleza si schiaza.

"NU STA DEOPARTE". Dupa ce a reusit sa-l trateze pe Radu prin metoda ABA, barbatul a incercat sa ajute cat mai multi copii autisti din tara. A deprins el insusi metoda de tratare si a sustinut traininguri in care a predat tehnica unor tineri absolventi de Psihologie. Anul trecut a organizat campanii de strangere de fonduri, iar cu banii astfel adunati a fondat in Capitala Centrul "Horia Motoi", unde, din octombrie, mai multi copii au fost tratati. De asemenea, a introdus metoda de recuperare si in Centrul de copii "Sf. Margareta", unde sunt copii cu diferite boli in faze terminale, printre care si autisti. Parintii mititeilor care sunt recuperati in centru platesc un sfert din pretul tratamentului, restul este acoperit cu fondurile stranse prin campaniile initiate de "parintele ABA". Cea mai recenta campanie de acest fel s-a numit "Nu sta deoparte" si a fost o licitatie pe Internet cu desene facute de copiii din centru. "Am fost sceptic la inceput... cu licitatia, dar iata ca ne-a reusit si asta", spune Damian despre campania care s-a incheiat cu o zi in urma. Am gasit si unul dintre licitatori... Costin Popescu, un tanar care a dat 37 de euro pe o plansa desenata de manute autiste. "Am licitat pentru cea mai colorata dintre ele si am castigat...", spune impacat barbatul.

"AZI A INVATAT SA SPUNA "DA""! In Centrul "Horia Motoi", cateva tinere absolvente de Psihologie aplica metoda pe mititeii autisti timp de opt ore pe zi, incercand sa-i reintegreze in societate. Adica fiecare dintre ei sa poata urma o gradinita cu program normal cand parasesc centrul si apoi sa mearga la scoala. Vladut are trei ani si, de cand a venit in centru, a progresat foarte rapid, incat acum e un mic trofeu al locului. Se joaca intr-o camera cu tutorele sau, iar noi il privim prin geamul usii impreuna cu Damian. "Uite, el e ca o floricica", spune cald barbatul cu tinuta rece de businessman. "Va pleca in curand la gradinita." Dintr-o incapere alaturata iese Andrei, un alt pici care azi a invatat sa spuna "DA", indiferent din ce colt al camerei l-ai striga. Asa se masoara izbanda in Centrul "Horia Motoi": intr-un cuvant nou pe zi, intr-o manuta intinsa spre un obiect, intr-o privire mai ferma catre gura care ii striga.


LA SPECIALIZARE
"Cand am vazut progresele fiului meu prin terapia americana, am hotarat sa ajut si familiile copiilor autisti care nu aveau situatia noastra financiara. Pentru a umple golul de specialisti in autism de la noi, de care m-am izbit initial, voi trimite o parte din tutorii romani angajati in centru sa mearga la cursuri in clinicile straine." - Damian N. parinte de copil autist


COPILARIE MUTA
Autismul este o tulburare neuropsihiatrica a copilariei. Se manifesta prin pierderea utilizarii cuvintelor, a contactului vizual si a interesului pentru joc sau retragere sociala. Se estimeaza ca 30%-50% din persoanele cu autism raman mute de-a lungul vietii. Autistii evita privirea celorlalti, nu inteleg expresiile faciale, gesturile, limbajul corporal al celor din jur. La noi nu exista statistici privind autismul, in California, un copil din 300 fiind autist
http://82.208.174.56/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=242492

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Buna,

La biserica Sf. Treime din Vancouver s-a facut ieri o cheta si am strans $310 pt George. Din acesti bani, s-au cumparat doua carti despre autism (vor fi trimise in Romania curand)si restul de bani se adauga la ce s-a mai strans in Toronto.
Multumim tuturor celor care au donat si sper sa strangem cat mai mult.

Adina


Acestea sunt cartile cumparate:
http://www.amazon.ca/exec/obidos/ASIN/193128220X/qid=1132527898/sr=1-1/ref=sr_1_0_1/702-1816110-3983242

http://www.amazon.ca/exec/obidos/ASIN/1572305444/qid=1132595873/sr=1-1/ref=sr_1_2_1/701-1683968-8509900

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Inca o veste buna. Un domn foarte inimos din Canada s-a oferit sa cumpere el cartile de autism si sa le aduca in Romania cand vine pe 25 decembrie

Asta inseamna ca toti banii de la cheta ($310) vor merge la George.

Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza-daniela spune:

Buna ziua din nou

Voiam numai sa va spun ca am avut sambata o emisiune pe postul de radio romanesc din Toronto (Radio Nostalgia, frecventa 1430 AM), unde am povestit despre cazul lui George si am facut apel la comunitatea romaneasca din Toronto sa il ajute (Adina, iti multumim pentru participare! Si pentru cheta – speram sa sparga gheata si sa se repete actiunea in mai multe parohii, ai fost extraordinara!). Acelasi apel va apare si sambata care vine la emisiunea in limba romana din Toronto (“Noi romanii”). Speram sa aiba impact. Inimosul Cristi Damian a dus o cutie de donatii la biserica “Toti Sfintii” din Toronto, speram ca lumea sa doneze. Doamne ajuta!

Apelul despre George va apare si in revista “Solia” editata de Episcopia Ortodoxa Romana de la Vatra, revista care merge in toate parohiile ortodoxe din SUA si Canada.

Doralina, am citit apelul tau; eu nu am acum timp sa traduc, sunt foarte ocupata cu campania lui George – dar, nu luna aceasta, ci cealalta, vreau sa scriu un articol in ziarul romanesc din Toronto unde sunt colaboratoare depsre problema autismului in Romania si vreau sa mentionez despre ce este nevoie: de voluntari care sa traduca din limba engleza, de oameni care sa doneze carti, de oameni care sa liciteze pt acele tablouri. Pot sa dau adresa ta de email pt articolul din ziar (sau numai adresele generale de email ale www.autism.ro si www.autismromania.ro)? Problema este ca aici multa lume nu stie (cum nu stiam nici eu) mai nimic despre autism, este timpul sa facem putina lumina. Poate am succes sa trimit articolul si la ziare romanesti din alte orase ale Canadei si SUA, poate se ivesc oameni dornici sa ajute. Raspandirea informatiei este esentiala.

De asemenea, poate punem si fluturasi la biserici pe acesta tema.

M-au impresionat scrisorile tutorilor lui George – va dorim succes si va admiram devotamentul. Si multa putere, tie, Mihaela, si sotului tau!

Pe curand,


Eliza
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">
Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Eliza,
Sunt foarte impresionata de tot ce faci,sigur ca poti da adresa mea de mail pentru traduceri, coordonarea acestora.
Corina s-a apucat deja de tradus,nu-mi vine sa cred!
Doamne Ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_72 spune:

Adyna, Eliza, Cristian si restul din Canada sunteti niste oameni minunati. Sa va dea Dumnezeu numai bine in viata. Suntem uimiti de cata putere aveti in a ajuta.
Pt noi a-ti ramas parte din familie si sunt convinsa ca nu numai pt noi.
Sunte-ti exemplu de urmat.

Ajutam si noi la mediatizare si Cristina deja s-a apucat si ea de tradus.



Cosmina, matusa Sabinei

http://sabinac.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mia73 spune:

Doralina
Sunt intrutotul de acord cu tine
cu adevarat sunt niste fete extraordinare .toate cele care se implica benevol in campanii umanitare si nu numai...
Le multumesc ca exista le multumesc ca incearca sa ne ajute sa aducem zimbetul pe fata lui George
si sper ca intr-o buna zi Dumnezeu sa ne ajute si George sa [poata sa le multumeasca personal
Ma rog ca acea zi sa nu fie f departe
Mie imi vor sosi niste carti pe la Craciun 9despre autism)
Considerati ca le aveti deja fiindca o sa le copiez si o sa vi le dau
Sper sa putem vedea la George cat mai devreme progrese
Mihaeal

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Draga Mihaela,

asa cum ti-am propus la inceputul dialogului nostru, eu pot prezenta cazul lui George la RRI, la emisiunea Ingeri printre oameni care va fi difuzata vinerea asta de la ora 21.00. Am sunat de cateva ori la voi dar din pacate ba nu raspundea nimeni, ba suna ocupat.
Te rog sa iei legatura cu mine sa imi spui daca doresti sa vorbim si despre George vineri. Multumesc.



Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Tu stii povestea cu ratusca cea urata?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> VA MAI AMINTITI DE LOVE STORY?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinagray spune:

Pentru Mihaela si tutorii lui George:
Probabil ati cautat si voi informatii pe internet, dar cineva mi-a recomandat aceste siteuri si par destul de bune.

Primul are niste resurse care pot fi scoase la imprimanta si folosite in cursuri.Daca credeti ca pot fi folsitoare, le scot eu aici si vi le trimit.

http://www.abaresources.com/free.htm

http://www.kathyandcalvin.com/index.php

http://www.helpuslearn.com/index.htm


Adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza-daniela spune:

Witchie, ce oferta frumoasa! Doamne, ce bine ar fi sa se faca emisiunea radio chiar vinerea aceasta! Si poate ca aceasta emsiune dedicata lui George sa consituie debutul unei alte actiuni, mai ample, dedicate situatiei copiilor autisti din Romania. Mihaela imi spunea ca, in urma anunturilor pe care le-au dat in ziare, a primit numeroase telefoane de la pairnti la fel de disperati. Poate putem face ceva sa ii ajutam pe mai multi, pe toti...

Eu am pus anuntul depsre George si intr-unul dintre ziarele romanesti din Toronto

Eliza
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588/" target="_blank">
Ajutati-l pe George!

Mergi la inceput