Hipnoza......consecinte!
A fost cineva la hipnoza? Ce simiti? Cum e cind te trezesti? Stie cineva dacaexista undeva la Cluj unde se face asa ceva? Merci.
Bianca
http://community.webshots.com/user/biancaloneanPoze[/url
"Traim intr-o era in care pizza ajunge la noi acasa mai repede decat
politia."
-- Jeff Marder.
Raspunsuri
Cosmina2 spune:
La Cluj exista sigur.Nu stiu sa-ti spun unde,dar poti intreba la facultatea de psihologie de Daniel David.El,cand am terminat eu facultatea era asistent,acum nu stiu ce grad didactic are.Asta conteaza mai putin.Tipul e foarte bun in hinoza,sper sa aiba si cabinet.
Cosmina2 spune:
....dar,el va hotari daca ai nevoie de hipnoza in cadrul terapiei.Sunt sigura ca nu se va"juca"de-a hipnoza cu tine.Asta nu se face ca vrei tu sa vezi cum e.
loneanbianca spune:
Merci Cosmina. Eu sunt o perosna foarte fricoasa si ma gindesc ca poate am patit ceva cindva si ca de aceea sunt asa. Ma gindeam ca prin hipnoza as putea afla mai multe. Dar este periculoasa? Nu stiu nimc,poti sa imi spui cu cite ceva daca ai cunostinta?! Inca o data iti multumesc de informatie.
Bianca
politia."
-- Jeff Marder.
Jocelyn spune:
Parerea mea este sa te gandesti de doua ori inainte de a te duce la un asemenea "tratament". Asta fiindca eu consider ca orice lucru/persoana care iti ia puterea de a fi stapan pe propriile ganduri si dorinte este intotdeauna periculos si de nedorit.
Sunt multe persoane fricoase din diverse motive, dar nu cred ca asta e un motiv pentru a fi hipnotizata. Incearca la un psiholog mai intai daca te simti rau din cauza asta.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
loneanbianca spune:
Merci Jocelyn....am fost deja la un homeopat care a zis ca exista remedii pt asa ceva si ca hipnoza este intr-adevar priculoasa pt ca aceea persoana te poate comanda cu niste manevre hipnotice si dupa ce pleci de acolo....zicea acest homeopat si ca marea majoritate care se ocupa cu asa ceva au "o problema" si ei. M-a speriat cind mi-a spus ca iti poate comanda de ex sa te duci la ora x in locul x si sa nu iti dai seama ce faci si consecintele faptei tale. Oare chiar asa sa fie?!
Bianca
politia."
-- Jeff Marder.
Principesa spune:
Pai sa vorbim putin despre hipnoza.
Ce este hipnoza?
Este o stare de constiinta modificata, ca somnul, relaxarea, meditatia. In fiecare zi, fiecare dintre noi traieste transe hipnotice de intensitate si durata variata, vizibile atunci cand reactivitatea noastra la stimulii exteriori scade (cand privim la TV sau citim si cineva ne striga si nu auzim). Hipnoza este o tehnica psihoterapeutica. Ea nu intra sub incidenta fenomenelor supranaturale, paranormale sau oculte cum a fost negativ mediatizata generand temeri nejustificate deoarece hipnotizatorul nu poate transforma subiectii in roboti si automate umane si in stare de hipnoza nu se poate intampla nimic fara acordul subiectului.
Cum actioneaza hipnoza?
Sistemul psihic uman este organizat pe mai multe niveluri. Hipnoza se adreseaza nivelului inconstient, considerat ca sediu al resurselor omului, al amintirilor pe care chiar daca credeam ca le-am uitat ele sunt stocate acolo si doar accesul la ele a devenit mai dificil. Prin concentrarea atentiei se reduce campul constiinte si se poate patrunde in acest spatiu inconstient, cu scopul de a “repara”, de a repune ordine in aspectele vietii persoanei care solicita psihoterapia.
Cine poate beneficia de hipnoza?
Hipnoza are aplicabilitate foarte larga fiind de preferat altor tipuri de interventii fiind foarte eficienta si fara efecte secundare. Se poate folosi in cazul tuturor problemelor care se adreseaza psihoterapiei in general, impasurilor existentiale, in optimizarea performantelor, ca adjuvant in tulburarile somatice ( boli cardiovasculare, respiratorii, digestive, endocrine, tulburari de alimentatie, dermatologice), in combaterea durerii, in travaliul nasterii, cresterea imunitatii.
Cine poate efectua hipnoterapia? La noi in tara o formare in hipnoterapie dureaza 4 ani si este accesibila absolventilor de facultati de profil care trec prin mai multe etape de testare si evaluare, reducand drastic prezenta impostorilor si prestidigitatorilor.
Intr-adevar, de obice hipnoza nu se face la cererea clientului ci atunci cand psihoterapeutul considera a fi utila.
Sper ca am reusit sa aduc putina lumina asupra acestei tehnici controversate care sa va fie de folos.
Eu am fost hipnotizata si la revenirea din transa poti sa te simti la fel de confortabil ca dupa un masaj si la randul meu utilizez aceasta tehnica in practica psihoterapeutica si nimeni nu s-a plans vreodata de consecinte nedorite.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
dulcetica spune:
Foarte interesant subiectul!
Principesa cum hipnotizezi,adica in ce consta tehnica ,ce faci propriuzis?
Principesa spune:
Tehnica inductiei transei hipnotice consta asa cum am spus in facilitarea concentrarii atentiei fie pe un stimul din afara, fie asupra unei parti a corpului, fie prin sugerarea somnolentei si relaxarii, fie prin imagerie dirijata sau prin controlul comportamentului motor. Strategiile sunt diverse si se adapteaza la profilul clientului si al sedintei.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
lgireada spune:
Eu n-as avea atata incredere intr-un psihoterapeut, fie si cu super recomandari. E totusi un moment cand nu asculti de tine insati, ci de altii ... Mi se pare prea periculos, sincer.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
Principesa spune:
quote:
Originally posted by lgireada
Eu n-as avea atata incredere intr-un psihoterapeut, fie si cu super recomandari. E totusi un moment cand nu asculti de tine insati, ci de altii ... Mi se pare prea periculos, sincer.
Cred ca e vorba de neincrederea ta in oameni. Pentru ca un hipnoterapeut e un psihoterapeut ca toti psihoterapeutii folosind doar o tehnica asa cum am spus negativ si excesiv mediatizata. Hipnoterapeutul are nevoie de acordul clientului pentru a aplica aceasta tehnica si stai linistita pentru ca nici in stare de transa terapeutul nu-l poate programa pe client sa faca ceva ce nu isi doreste.
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b