Hematom decidual (periovular)
sunt ravasita! aseara am sangerat un pic iar azi la eoc transvaginala mi s-a spus ca am un hematom in jurul sacului gestational, ca dimensiune e 1/2 sin sac, plus ca sarcina e cu o sapt mai mica, 4+ nu 5+..prognostic rezervat..depinde doar de steaua mea norocoasa....de Dumenzeu aidca....iau utrogestan, 4 cpr/zi, tratament dat de dr badiu de la municipal si revin la eco peste 7 zile..
s-a mai confruntat cineva cu problema asta? are cineva vesti incurajatoare, exemple de cazuri similare care au dus sarcina pana la capat?
va rog mult de tot sa ma ajutati cu ceva raspunsuri..sunt cam disperata, imi doresc acest copil mai mult decat orice altceva!!!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+
pozne de-ale mele
Raspunsuri
ralirali spune:
Imi pare tare rau ca trebuie sa te confrunti cu o asemena problema. ce pot eu sa iti spun este ca si eu am avut un hematom la 7 saptamani si l-am tratat cu stat numai in pat fara nici cel maimic efort si Duphaston, papaverina si scobutil(eu aveam si contractii si aveam iminenta de avort). Nu stiu ce marime a avtu hematomul, dar stiu sigur ca in doua saptamani s-a resporbit singurel si uite-ma acum balenuta.
Eu iti tin pumnii sa teci peste asta si sa se resoarba si la tine.
Pupici.
Ralu 25+
Poze: http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralirali_p/my_photos
Varsta bebelina: http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;30/st/20060108/dt/8/k/c159/preg.png
megbeng spune:
rali, "balenutzo"

sper sa fiu si eu norocoasa! toate cele bune si mai departe! multumesc de speranta, e foarte importanta acum!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
5+
pozne de-ale mele
codruta_grg spune:
Si eu am avut sangerare in saptamana 7 si mi s-a format un hematom decidual, care s-a absorbit. Am luat no-spa si duphaston si mult repaus la pat. Nici o sticla nu am ridicat.
Ai grija de tine!!
Succes!!!!!
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze
monica70 spune:
Si eu tot in saptamana 7 am avut o pata roz pe chilot, la eco s-a vazut o portiune dezlipire de placenta, dar dupa o saptamana de stat in pat si luat NO-SPA + utrogestan, s-a lipit la loc, iar hematomul a disparut,s-a resorbit, pentru ca n-am mai sangerat.
Tratamaentul l-am urmat trei luni,preventiv...
Succes,iti tinem pumnii!!!
MONICA 25+
dianaforisch spune:
Buna fetelor!
megbengnu te speria asa!
de obicei in-afara de putina sangerare nu se intampla nimic ,se opreste si...gata eventual se mai elimina cate putin daca nu se reabsoarbe.
Cu acelasi diagnostic am fost si eu internata si in primul rand nu e voie sa ti se faca control manual pt. ca tocmai acest lucru poate crea ceva neplacut (mai bine nu zic ce) asa ca repaus la pat este 75% din tratament cu utrogestan si papaverina si indometacin sau scobutil ca sa nu se intareasca burti.
Dar oricum trebuie sa se curete acolo ca sa nu se infecteze sangele ala asa ca fii linistita si nu prea te lasa sa te controleze doar cu eco.
Va pup cu drag dia
13+
megbeng spune:
da, doar ca voi ati avut problema asta ccand sarcina era mai mare..saculetul neu, saracu e taaare mic...tre sa fie mare luprator bebele sa reziste acolo...dar daca va semana cu mamica lui, va rezista!
multumesc de incurajari, fete dragi..azi la 5 jumate ma duc si la prof herghelegiu (polizu/medsana) care stiu ca e f f bun, plus ca fiind prof a vazut multe la viatza lui..
mie no-spa mi-a zis dr sa iau doar daca ma doare burtica, da pe mine nu ma doare....
repaus si eu si 4 utrogestan pe zi, plus multe sperante si rugaciuni, si vom vedea!
5+
pozne de-ale mele
Mishka spune:
megbeng, au am avut hematom cam in aceeasi perioada ca si tine, dar.... la mine nu era situat langa sacul embrionar, insa era de doua ori mai mare decat sacul.... In orice caz, doctora a fost foarte, foarte stricta si mi-a prescris repaus la pat pana am trecut de luna a 3-a si mi-a prescris Utrogestan (2 pe zi) si Ascorutin (nu stiu daca se gaseste si in Rom, dar este ceva cu vitamina C, care are rol de intarire a vaselor capilare).
Mult noroc si protejeaza-te!