Probleme cu readaptarea la scoala!

Probleme cu readaptarea la scoala! | Autor: alessia105

Link direct la acest mesaj

Suntem in Cl a 2 a la "Liceul de Muzica "George Enescu"din Bucuresti..sectia pian ...pianul a fost exclusiv preferinta lui ..cand avea avea vreo 3 ani si jumatate i-a placut atat de mult incat a insitat sa faca pian ..l-am dus la un profesor care ne-a spus ca e talentat si ca ar fi pacat sa "il pierdem " ..asa a ajuns la Liceul de muzica ...
Noi nu i-am impus nimic (poate aici am gresit) spund mereu ca copilul trebuie sa aiba o copilarie frumoasa....
Clasa 1 a fost foarte grea ptr el ...majoritatea ( sa nu spun 98% )dintre colegi stiau sa citesca si sa socotesca la nivel de cl a 2 a iar al meu stia doar literele mari si ce mai facuse la gradinita ...invatatoarea a spus clar ca ea nu se ocupa in special de vre un copil si ca trebuie sa prinda in clasa ...a fost greu ,dar a invatat, asta desi i se spunea ca e ultimul din clasa si ca trebuie mai mult ...a dat saracul ce a putut ...cu pianul nu a avut probleme, ba chiar a luat premiul special ptr specialitate ..
Vacanta a petrecut-o cu noi aici si a fost f bine si frumoasa ca sa il citez ...lectii a facut in fiecare zi ..cate un pic(1 ora zilnic ) ,dar a facut si bine ...iar eu credeti-ma sunt mult mai dura si mai exigenta ca mama.
A plecat acasa la 1 septembrie ..totul a fost f bine ..prietenii de acasa , rasfatul celor dragi ,intalnirea cu tatal lui ...
A inceput scoala au inceput problemele ..mama ma suna disperata zilnic ...e aurit , nu se concentreaza, uita de la mana pana la gura , nu mai stie care sunt zecimalele si care unitatile ..de citit citeste ca un prescolar(desi, aici ii citea povesti lui Benny) ...se comporta ca un copil de gradinita care nu a fost in viata lui la scoala ( si anul trecut la inceput parca a fost mai bine)

O face din rasfat ? Trebuie oare dus la doctor? sau e doar reactia varstei ?

Ceea ce ma surprinde este ca e un copil care isi stie f bine responsabilitatile si prioritatile ...dar nu stiu ce se intampla cu el acum ...vorbesti cu el ii expliciil intrebi daca a inteles si peste 10 min a uitat si iti spune cu totul altceva.

Voi ce ati face????

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!
Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)
____________________________________________________________________________________________________

Poze de pitici voinici
____________________________________________________________________________________________________

"Traieste ca si cum ai muri maine. Invata ca si cum ai trai vesnic". - Gandhi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Eu ce inteleg din comportmentul lui, e ca baietelul trage un semnal de alarma "MAMA" poate pur si simplu are nevoie sa fie cu mama lui.
Chiar daca esti mai dura decat mama ta este pur si simplu de ce are el nevoie. Esti dura cu el pentru ca ii vrei binele.
Stiu ca e foarte greu pt tine sa lucrezi si sa te ocupi de copil (viata in strainatate nu e usoara mai ales daca ai copii) dar daca il iubesti si vrei sa aiba un viitor atunci incearca sa faci tot possibilul sa petreci mai mult timp cu el decat o vacanta.

numai bine
Mariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviab spune:

De acord cu sm, cred ca asta-i felul lui de a striga "Mama". Mai ales dupa vacanta petrecuta impreuna cu tine SI cu fratiorul! Nu-i exclus ca baietelul sa se simta dat la o parte, mai ales dupa ce v-a vazut impreuna. E doar un copil si cred ca sufera ca nu poate fi cu tine. Inteleg ca varianta de a veni la tine iese din discutie deocamdata. Trebuie sa gasesti modalitatea de a-l face sa te simta cit mai aproape, sa-l incurajezi si mai ales sa nu-l certi pentru rezultatele mai slabe. Asa cred eu, dar un raspuns de la un psiholog cred ca te-ar lumina mai mult si mai bine. Curaj, rabdare, si va doresc sa va fie bine la toti.

"Copiii tai nu sunt de fapt copiii tai. Ei sunt fiii si fiicele vietii insasi. Ei vin prin tine, dar nu de la tine. Si, desi sunt cu tine, nu-ti apartin. Le poti oferi dragostea ta, dar nu si gandurile tale, caci le au pe ale lor. Le poti gazdui trupurile, dar nu si sufletele. Caci sufletele lor locuiesc in casa zilei de maine, pe care tu nu o poti vizita, nici macar in vis."
Kahlil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Multumesc mult ptr raspunsuri m-am gandit mult la asta ( de aia nici nu am raspus ..sincer nu stiu ce sa spun ..ptr ca asa a fost si anul trecut ...si el stie bine problemele ...aici eu inca mai am de rezolvat cu actele asta unu si doi nu prea sunt scoli de muzica prin zona decat la cca 100 km-150 km si sa faca naveta zilnic e cam greut ( este f talentat si toata lumea ne spune sa continuam..el si-a ales drumul ..noi din fam toti suntem paraleli cu muzica..i-am propus sa se duca la o scoala normala aici ,dar nu a vrut )Ar mai fi problema de limba ,olandeza fiind foarte grea si in Ro nu am gasit inca un curs sau mediatator ptr ea ...dar ar invata-o din mers ( la copii e mai usor ...eu inca o invat si imi e cumplit de greu) Stiind situatia l-am intrebat ce ar vrea sa faca si a spus ca pana se rezolva alege sa "sa am grija de mama "( eu sunt Iubita sau imi zice pe nume si mama mea e mama ptr ca asa a auzit el ca o strigam noi pe mama ..dar stie cine e mama si cine bunica ).Aici ii place ...ceea ce uraste este faptul ca nu are cu cine sa se joace , prietenii nostrii cu copii stau cam departe de noi si nu putem duce in fiecare zi , iar in vecini sunt numai bebelusi( noi stam intr-un orasel de tara mai la periferie ), parcuri nu sunt in apropiere si cat sa se joace singur in curte ?! In Clasa 1 tot asa a fost ,eu departe si a mers struna ..i-am promis ca daca va merge totul bine il duc in parcul de distractii ..in Efteling ..si l-am dus si acolo si in inca 2 parcuri din Belgia ...anul viitor i-am promis ca daca se tine de carte si este cuminte il duc in Disneyland Paris ptr un week-end sau o sapt ( depinde de el acum).Aseara am vb cu mama iar si mi-a zis ca a inceput sa ii de-a lecitina ( asa a prescris medicul de fam) de vinerea trecuta si a avut de invatat o poezie si a invatat-o mai repede ca de obicei si i-a zis sa ii de-a toata cutia ca vede ca merge si poate invata poiezia din prima...
Nu il cert sau il pedepsesc cand nu face ceva bine ..ii zic uite aici ai gresit ...si ii mai dau sa zicem 2 exercitii in plus ..dar fara tipete scandalui reprosuri ...

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Poze de pitici voinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sm spune:

Imi dau seama ca nici pentru tine nu e usor, si stiu ca ai face tot posibilul sa fie numai bine pentru el.
Citind raspunsul tau mi-a venit o idee si daca imi permiti am sa ti-o spun. Ca sa fii totusi impreuna cu el chiar daca esti departe, nu ai incercat sa faceti o visio-conferinta pe mesenger, cu doua camere web si doua microfoane si in fiecare seara sa incerci sa fii tu cea care il verifica la teme si il incurajeaza.

Mult curaj sunt perioade si perioade si vorba aceea dupa ploaie iese soarele.Numai bine si mult soare
Mariana

Mergi la inceput

sm ...sarut mana ...asta facem de aproape 2 ani ..chiar si pe fratiorul sau l-a vazut pe net la mai putin de 6 ore de la nastere..cand nu merge Yahoo-ul bine ( la ei ca au o retea ) folosim Msn-ul sau Sky telephone....dar nu e zi sa nu vb macar 1 ora.

Poze de pitici voinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Eu vad doua posibile cauze:
1. nu ii este bine la scoala(ciudatica invatatoare, macar o ora doua putea sta cu el in plus saptamanal), nu e normal sa i se ceara in clasa 1 sa fie ca si cum ar fi terminat-o; in curand o sa le cerea integrale te pomenesti; tin minte ca invatatoarea me aera chiar iritata de parintii care isi laudau copii ca stiu deja sa scrie pentru ca avea de corectat obiceiurile lor gresite de scriere, plus ca scade atentia.
Din punctul meu de verdere are saracul o greutate teribila pe umeri sa faca fata ritmului si nu-i normal. Daca ai impresia ca esti cel mai fraier(in urma faptului ca esti tratat aiurea) intr-o comunitate incepi sa te comporti ca atare. Asta am observat eu la copii de liceu ce-i drept, dar pp ca es poate extinde.

2. vrea de fapt sa fie cu tine

Oricate excursii si parcuri de distractii i-ai oferi s-ar putea sa vrea de fapt sa renunte la elel ca sa stea cu tine. Daca vrei sa ramai in Olanda eu cred ca mai bine ar fi sa se integreze in sistemul de acolo. Nu il poti duce un an undeva sa invete numai limba si sa cante la pian(ca asta pp ca nu tine de limba foarte tare)? Daca ar fi intr-o clasa si-ar face si prieteni. Probabil te gandesti ca ar pierde niste ani, dar poate el ar fi mai fericit. Si ar stii si bine o limba asa grea...

Mergi la inceput

Clover ai dreptate ..iti dai seama ca si eu il vreau alaturi de mine, dar eu nu am actele gata ...am doar viza de 1 an ( care expira in aprilie...) si sa il iau de la scoala acum si sa nu iau viza ...iar nu e o idee buna ptr ca in acasta sit va trebui la anul sa se intoarca in Ro si implicit sa piarda anul scolar si sa il si bulversez cu mutarile ...Normal ca daca se rezolva va veni aici ba chiar incercam acum sa vedem daca ar putea face scoala in Belgia ptr ca sunt destule scoli de muzica nu departe de noi ...despre limba imi e si frica sa ma gandesc ca am inteles ca ii trimit in niste grupe specaile la gradinita si apoi fac cl 1,2,3...

Cat despre invatatoare ea a spus clar din cl 1 ca nu acorda atentie in mod special nici unui elev ...cine invat bine cine nu daca nu incerca sa se alinieze la ceilanti copii ..e pur si simplu alegerea lui si inseamna ca nu se vrea si nu e interes din partea parintilor ( asta s-a spus la sedinta din cl 1 unde am fost eu )..si in cl 1 numai al meu si inca o fetita nu stiau sa citeasca si sa socoteasca la nivel de cl a-2-a.
of of daca as sti cum sa o dau sa fie bine ptr toata lumea ..acasa daca stateam nu puteam sa ii ofer mai nimic si eram si toata ziua plecata ..aici daca stau pot sa ii ofer mai multe dar nu il pot avea cu mine..ma simt asa vinovata
Doamne ajuta poate pe viitor o sa fie mai bine

Poze de pitici voinici

Mergi la inceput