Sunt stresata rau de tot -streptococ
Am mai scris aici acum o saptamana ca, in urma unui exudat faringian mi-a iesit un haemophilus influenzae si absent stafilococul auriu. Am repetat analiza la alt laborator si aici mi-a iesit exact invers, ca am stafilococul si nu am haemophilusul influenzae. Dar, problema este ca la sotul meu i-a iesit streptococul B hemolitic, acum o luna si jumatate si-a facut si el exudatul si a avut si el un haemophilus influenzae care l-a tratat 7 zile cu zinnat. Nu stiu ce sa mai cred, oare chiar il are in gat (streptococul), el nici macar nu are amigdale?! M-am gandit ca maine sa repete analiza, voi ce credeti? Va rog sa-mi raspundeti, ca sunt agitata din cauza asta. Va pup
Raspunsuri
marrina spune:
Zina,
Te inteleg si te rog nu-ti mai fa atatea probleme.
Ai gasit un laborator de incredere? Daca nu, cel mai bine e sa repeti exudatul de trei ori la trei laboratoare diferite in aceeasi zi. Doua nu sunt de ajuns ca daca-ti ies diferite iar esti in impas. Pare aberant ce spun dar mie mi-au iesit de trei feluri (inclusiv steril) iar eu aveam simptome groaznice.
Daca nici unul nu aveti simptome nu e grav. Cu rabdare se trateaza!!!! Dar mai intai trebuie sa fiti siguri de rezultat. Sper sincer ca din trei analize doua vor coincide. Sau macar antibioticul la care sunt sensibili. Si asta e important. Posibil sa nu treaca cu 7 zile de Zinnat. Tocmai de aceea se repeta exudatul dupa intreruperea tratamentului. De data asta la ce antibiotic e sensibil acum?
Te rog fii optimista. 
Zina spune:
Marinna draga, la sotul meu pentru streptococ nici nu i-au facut antibiograma, spunand ca va trebui sa faca penicilina. La mine e curios, sa-mi iasa intr-o saptaman un rezultat si in cealalta saptamana, alt rezultat, exact invers, dar acum nu-mi mai fac probleme pentru mine, ci pentru sot si mai ales ca as putea lua si eu de la el, si noi doream ca sa facem un bebe. Nu stiu, dar parca tot timpul este ceva care sa stea in cale. Eu am avut streptococul b hemolitic cand aveam vreo 14 ani si de la el am facut reumatism si am suferit mult de pe urma lui. De atunci stiu ca este periculos si de asta acum sunt atat de agitata. I-am spus sotului ca maine dimineata sa mearga la un alt laborator si sa-si repete exudatul, daca si aici va iesi pozitiv, atunci eu va trebui sa-l mai repet si eu, daca acum mi-a iesit negativ? Merci mult ca-mi raspunzi atat de repede, in ultima vreme sunt o pesimista total si-mi face bine ca-mi mai ridici moralul.
marrina spune:
Zina Cum adica nu i-au facut antibiograma ca oricum trebuie sa ia penicilina? Pai aia de la laborator sunt si doctori dintr-o data? Eu cred ca toate laboratoarele au hibele lor dar daca ai probleme din cauza lor trateaza-i cu sictir adica ia-ti talpasita de acolo dar aminteste-le ca pe banii tai traiesc.
Eu sunt sigura ca vei rezolva aceste probleme cand vei avea o antibiograma (chiar doua) corecta si sigura. Va doresc multa sanatate!!!! BB o sa va gaseasca!!!!
Eu sustin in continuare ce ti-am scris si anterior.
Zina spune:
Multumesc mult de tot Marinna, am sa tin cont de ce mi-ai spus. Pana la urma si problema asta o sa se rezolve cumva, dar dupa ce-ti consumi nervii si asta din cauza unor laboratoare incompetente.
Iti multumesc inca o data si te pup.
Zina spune:
Chiar ca nu mai inteleg nimic!!!!!!!
La alt laborator, rezultatul exudatului sotului meu spunea ca are stafilococ si pneumococ, asta dupa numai cateva zile de la exudatul anterior care spunea ca are streptococul beta hemolitic si nu are stafilococul auriu. Nu stiu ce sa mai cred. I-am spus si doctoritei de la laborator, azi dimineata, cum se face chestia asta? Mi-a raspuns ca daca nu are nici un simptom (si nu are), atunci sa nu ia nimic. Ne-am saturat de atatea exudate si ne-am hotarat sa nu mai luam antibiotice (si mie mi-a iesit un aureus, care la alt laborator nu-l aveam). Ciudat!!! Voi ce spuneti?
marrina spune:
Zina Eu sunt tot aici. Sper sa te relaxezi si tu. N-aveti simptome nu inseamna sa nu va tratati dar acum deja e prea mult...

Adica mult prea multe rezultate diferite.
Eu zic sa va relaxati,
si mai vedeti peste vreo luna-doua cum mai stati.
Eu cred ca nu e nici o problema daca vei fi
in timpul asta.
Va doresc multa sanatate si
.
Zina spune:
MARINNA, daca ai stii ce mirata am ramas astazi cand mi-au dat rezultatul sotului!!! S-a vazut ca doctoritei nu i-a prea convenit ca pun interbari, dar era deja prea de tot. Daca ai pneumococ, in cateva zile nu apar si simptomele? Sotul imi spune ca nu are nimic. Daca-i stii ca l-am "exilat" de 2 zile in alta camera, cand am aflat ca are streptococul...El face glume saracul, eu sunt cea stresata, dar de azi mi-am spus ca "gata", stau cuminte si nu mai fac nimic. Exact cum mi-ai spus si tu. Iti multumesc din suflet ca-mi raspunzi, te pup si-ti doresc un weekend frumos.