Masina de spalat VASE

Masina de spalat VASE | Autor: katalina

Link direct la acest mesaj

As vrea niste informatii de la oricine poseda asa ceva acasa.Daca chiar ii este de folos, de cite ori o pune in functiune, cit consuma, sau...e pe post de mobila in bucatarie.Se gaseste detergent in Ro pt. ea?etc.Fetele care nu sunt in ro,sigur aveti.
Ne bate gindul sa ne luam asa ceva.Pe linga masina de spalat mi-ar fi o buna prietena, mai ales pt. sotul meu..
Multumesc pt.informatii.

Catalina, ROBERT si CATALIN

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Dupa mine, este cea mai buna inventie..daca s-ar inventa o masina care sa si calce camasi barbatesti, tot cu atat efort cat depun cu masina de spalat vase...
Detergent este ( scump) in 2 variante "pastile" si pulbere.
2 tipuri CALGONIT si SOMAT (mai ieftin cu 8 % decat Calgonit).
Pe langa detergent mai ai nevoie de clatitor si sare ( dedurizanta) si astea costa, dar nu se consuma la fel de mult ca detergentul.
Programe de spalare variate...la noi 2 se incarca in 2 zile ( eu pun si oale ( mici) si tigaie...)
Sunt de mai multe capacitati, de 4 seturi de 6 seturi, de 8 seturi..
1 set este un tacam complet la masa ( farfurie adanca, intinsa, desert, ceasca cafea, pahar...)
Masinile sunt in 2 variante constructive : incorporabile ( se "baga"in mobila de bucatarie) sau normale ...de o vezi ...
Program mai scurt de 45 minute ( si este de pahare) a mea nu are...si nici consum mai mic de 12 litrii apa pe spalare si 1 KW...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

Si eu vreau sa cumpar.
Am fost intr-un magazin sa ma interesez si am aflat cu surprindere ca un program de spalare dureaza minimum 35 de minute(era o masina Ariston), eu imi imaginam ca e vreo 10, cat dureaza sa speli o chiuveta plina cu farfurii. Dar oricum vreau ceva sa pot pune si oale.
Ileana, tu ce masina ai ? (firma si capacitate) Si te mai rog spune-ne cat te costa exact detergentul,clatitorul si sarea aceea,sa zicem intr-o luna, ca eu problema lor nu mi-am pus-o pina nu am citit mesajul tau.
Si desigur ar fi interesante si alte opinii- daca sunteti sau nu multumite de tipul de masina pe care il aveti.
Katalina, sper sa nu te superi ca pun si eu intrebari la subiectul tau, dar doream sa deschid si eu unul pe aceeasi tema, ceea ce acum nu mai are rost, mi-ai luat-o inainte.
Sper sa ne dumirim cum e cu masinile astea si sa facem cea mai buna achizitie.

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Dupa parerea mea...e cea mai buna inventie. Spalatul vaselor imi ia acum cam 5 min....cat dureaza sa le bag in masina. In plus ies impecabil de curate si stralucitoare....la soare te poti uita da' la farfuriile mele ba
Noi suntem 3 si pun masina de 2 ori pe zi in general....cam mult tinand cont ca bucataria mea a vazut doar semipreparate
Eu zic sa cumparati una, o sa fi tare multumita. O sa ai mai mult timp liber si bucataria curata tot timpul .... fara nici un efort.Alexandra si Isabelita Isabel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marioan spune:

Eu sunt fan! Cel mai mult ma incanta dupa petreceri cand muntele de vase dispare in 10 min!Atunci sunt cea mai fericita!Si in week-end e folosita la capacitatea maxima!In timpul saptamanii mai putin ca suntem la servici si bona baietelului spala ea cam tot.Acum am gasit in Cora si alt model de detergent pastile Actif (parca) care e mult mai ieftin si face treaba la fel ca Calgonitul.Pretul masinii 18.500.000 clasa A la curent si e Electrolux.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clyo spune:

si eu sunt super incantata de ea, eu am Bosch de 12 persoane, nu stiu daca mai e pe piata acest model, eu am luat-o in 2002 si oferta era destul de restransa.
are 5 programe, de la limpezire / inia o pauzare pana la spalare oale si cratiti arse.
este utila mai ales pentru famiile numeroase si dupa petreceri.
o folosesc mai mult in weekend, in timpul saptamanii nu prea mancam acasa si nu pot sta cu vasele murdare pana se umple masina.
toate produsele sunt Calgonit.
consumul de apa e undeva intre 10 si 12 l in functie de programul ales, la fel si durata de la 15 min la 2 ore.
este silentioasa si mi-e tare drag de ea .
Teodora, eu n-as mai putea trai fara ea.
eu stau la tv sau ma joc cu copilu si masina spala vasele.
costul consumabilelor e in functie de nr. de spalari.

sper ca-mi aduc bine aminte, nu dati cu rosii dar chiar nu tin cont la astea:
sarea: 90.000 lei, cam la 2 luni
solutia de limpezire: 70.000 6-7 luni
detergent: 160.000 cam unu pe luna (pana la 2 luni)

cam asta ar fi
daca mai aveti intrebari...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teodora D. spune:

quote:
clyo: spalare oale si cratiti arse.

eu stiam ca asta nu e posibil, m-ai dat pe spate. vreau si eu masina ta! scrie te rog exact ce tip e, ca eu alta nu vreau, numai pe asta care spala si arsuri!

Somewhere on this globe, every ten seconds, there is a woman giving birth to a child. She must be found and stopped.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Masina mea este Wirpool...este de 6 seturi.
Asta BOSH, fiind de 12, poti spala oale si cratite, este ca si cea Siemens, cu sertarul mai adanc...e faina.
A mea este mai mica...
Detergentul 154 000 lei/ 16 pastile- 1 pastila /spalat
Clatitorul, depinde cum setezi masina ( fct. de duritatea apei) la mine max. 2 luni.
Sarea..la mine intra 3 KG o data, si-si ia masina fct. de duritatea apei. La mine 3 kg, cam 3 luni.
Cand vedeti o "promo"Calgonit, sa-i cereti o hartie de test...si vedeti duritatea apei. Fct. de asta scrie in cartea tehnica cum trebuie sa o setati.
Ce sa zic...s-a intamplat sa mai dea si rateuri masina...dar lenea mea ar da rateuri mai des...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Votez: pentru! Cand eram insarcinata cu al doilea copil mi-era din ce in ce mai greu sa ma aplec la chiuveta si sotul s-a hotart sa ma ajute... s-a dus si mi-a adus un catalog de masini de spalat vase si am ales impreuna un Siemens 12 tacamuri. Eu pun totul la masina (cu exceptia lemn, cristal si argintarie) si in general spala mai bine decat de mana (mai ales chestii de plastic, gen site, la care de mana nu ai nici o sansa).
Cu timpul paharele se matizeaza (in ceva mai mult de un an de spalat la doua zile), dar pe mine nu ma deranjeaza sa le schimb cand e cazul.
Noi suntem 4 si o punem cam o data pe zi. Consuma cel mult 12l de apa si max 1 kwat. Pe noi ne-a mai interesat si nivelul sonor (41 decibeli) ca sa o putem lasa sa mearga noaptea la bloc. De cand oavem am facut economii substantiale de apa si electricitate (avand in vedere ca aici pt apa calda trebuie incalzita apa rece). Cat asteptam sa se umple intre doua spalaturi (daca dureaza mai mult de-o zi) daca vasele sunt chiar murdare (de ex peste sau ceva care miorase)

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Multumesc.Multumesc frumos ileana, Alexandra,marioan,clyo,,didita pentru toate informatiile.Suna tare frumos tot ce ziceti, cred ca va fi bine primita la noi , mai ales ca am trei barbati in casa.E cam scumpicica dar merita,nu!

Catalina, ROBERT si CATALIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Cata, uite si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40192&SearchTerms=spalat,vase" target="_blank">aici, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=56086&SearchTerms=spalat,vase" target="_blank">aici, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51991&SearchTerms=spalat,vase" target="_blank">aici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47443&SearchTerms=spalat,vase" target="_blank">aici.

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput