Intrebare
Buna mamici!Anul trecut pe vremea aceasta eram si eu o mamica de ian-feb.A fost o perioada tare frumoasa.
Am si eu o intrebare.Prietena mea e la a doua sarcina,si se pare ca are ceva probleme.I-a iesit la dopler la artera ombilicala valoarea cam mare,(0,85) cu icp subunitar.Si Dr a spus ca indica o agitatie a fatului,care mai departe indica o posibila suferinta fetala.
A mai patit cineva asa?Exista tratament,ce investigatii ar mai trebuie sa faca....ea maine merge iar la medic dar e tare nelinistita si suparata.Si as vrea sa o pot ajuta cumva.Dar nu prea stiu nimic despre asta.De aceea va rog daca stiti ceva....
Multumesc mult si sarcina usoara la toate mamicile si bb sanatosi si cuminti.

Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze
Raspunsuri
lavi02 spune:
Pai fluxul pe ombilicala e normal sa fie mai mare decat pe uterine! Eu tot 0.80 si ceva am avut, nu mai stiu cat, si a fost OK. O sa-i spuna dr ce si cum.
alipiticot spune:
dar nu e vb ca a iesit mai mare decat in uterine.De la echo i-a spus dr ca e mare.Acesta era dg pus de dr ce am zis eu.Dar el acum vrea sa vada daca e permanent sau a fost atunci.Daca e permanent e grav...cica.De asta trebuie sa mearga sa vada iar,dar ea e f speriata si am fi vrut sa stim daca a mai patit cineva asa.
poze
karmenutza spune:
Dar nu ne-ai spus ce varsta are sarcina. Cate saptamani? La mine de ex. este 0,72 pe artera ombilicala. Daca sarcina este mare, spre final, se poate interveni si induce nasterea (sau cezariana). Presupun. Ca decat sa aibe fatul de suferit, mai bine il scoate. Daca sarcina este mica, nu stiu.
Tonnia spune:
Intr-adevar, esentiala e varsta sarcinii. De ex. valoarea asta, de 0.85, e normala pentru o sarcina de pana in 15-18 sapt. Cele mai importante sunt IR-urile pe uterine, daca ele sunt bune, valoarea pe ombilicala poate fi mai mare fara probleme. Asa am inteles cand am studiat si eu problema la un moment dat.
Si mai conteaza si cine i-a facut ecografia!
Succes!
alipiticot spune:
are 24 sapt.azi va merge iar la control si vom vedea.multumesc mult
poze