Amniocenteza

Amniocenteza | Autor: FlorentinaE

Link direct la acest mesaj

A facut cineva mai proaspat, amniocenteza la Giulesti?As dori cateva informatii...
E nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie?Cat e spitalizarea?Se face vreo anestezie, ca io's fricoasa rau.Reactii dupa?
Va multumesc,

FlorentinaE

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FlorentinaE spune:

Totusi,
n-a facut nimeni amniocenteza luna aceasta?

FlorentinaE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micam spune:

Draga FlorentinaE eu am facut amniocenteza anul trecut la Giulesti la dr.Albu. Iti trebuie trimitere de la medicul de familie ptr. internare (spitalizarea nu se plateste daca duci adeverinta de salarizare).
In legatura cu procedura in sine... se face anestezie locala cu xilina si apoi se extrage lichidul amniotic (nu se poate spune ca e durere insa simti o presiune).
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela73 spune:

am si eu o intrebare legata de amniocenteza (am postat la generale dar nu mi-a raspuns nimeni). Se mai poate face in sapt 21? Unde se poate face? Cat costa? (sunt preturi diferite functie de spital?)
Multumesc anticipat!
Mihaela

http://community.webshots.com/user/mihaela7373

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle35 spune:

Si eu as vrea sa stiu in ce perioada a sarcinii se poate face amniocenteza?

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Eu am facut amniocenteza acum 2 saptamani.Cu totul m-a dus la 12,5 milioane.Cred ca nu conteaza spitalul unde se face prelevarea,analiza se face la Genetic lab(si rezultatul il dau ei).
Nu este dureros,mi-e nu mi-a facut nici anestezie,dar am stat cam 2 zile apoi in pat(acasa)ca sa-mi revin bine,simti ca niste contractii dupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

amniocenteza se face intre saptamanile 14-18(eu am facut la 16).Stiam ceva si de saptamani mai mari dar nu stiu cauzele si nici conditiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teano spune:

buna seara.am si eu o intrebare poate mi poate raspunde cineva.rezultatul triplului test mi a iesit pozitiv acum trebuie sa fac amniocenteza si mi este teama.sunt foarte stresata nu stiu ce sa fac.in constanta se face la spitalul judetean aceasta amniocenteza sau la un cabinet particular?sunt insarcinata deja in 18 saptamani.va multumesc din suflet anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yannia spune:

Draga teano, eu nu stiu daca se face in Constanta dar iti dau un sfat prietenesc: mergi la Bucuresti pentru o investigatie mai serioasa. Sistemul medical in Constanta este un dezastru total. Eu purtam un copil malformat si nici un medic din Constanta (am facut in total 11 ecografii la diferiti medici) nu a putut sa-mi zica acest lucru, pana nu am ajuns la Bucuresti, la dr. POP. Sanatate multa si succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teano spune:

draga yannia,i ti multumesc mult pentru sfat.intr adevar i mi este teama de medicii din constanta.astazi am mers la ginecologul meu care m a anuntat ca in urma testului exista un risc foarte mic de malformatie,si ca ar fi bine sa merg sa mi fac o amniocenteza.unde i l pot gasii pe domnul doctor pop?poate mi poti lasa un numar de telefon te rog.i mi este teama de amniocenteza nu stiu ce riscuri exista in urma ei,sotul meu nefiind de acord cu amniocenteza.tu ai facut amniocenteza?chiar nu stiu ce sa fac.i ti multumesc din suflet si ti doresc numai bine si multa sanatate si bebici frumosi tuturor fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

eu am facut amniocenteza in saptamana 16 - din cate stiu se face intre 14-18 saptamani; totusi am vazut si mai mici si mai mari; ideea e ca rezultatul final vine cam in 3 saptamani si in caz ca nu iese bine, sa faca intrerupere de sarcina la cerere - care se face cam pana in sapt 20-21

nu mi-a facut nici o anestezie, in schimb mi-a facut doua pentru ca nu a reusit cu o singura intepatura sa ia lichid din ambii saci (am gemeni); intepatura de sus de langa buric a fost suportabila, dar mult mai dureroasa a fost cea de jos pe acre a facut-o cam in dreptul unei operatii de cezariana - acolo sunt mult mai multi nervi si vase de sange

in ziua respectiva nu m-am miscat din pat si nici a doua zi nu m-am dus la munca - nu ca mi-ar fi interzis, dar mi-a fost cam frica

riscul de pierdere de sarcina din cauza amniocentezei este de 0.5% care este egal cu riscul pierderii sarcinii la 14-18 saptamani

mamaana 32+ Stephanie si Isabelle si cu Tudor (12.12.96)

Mergi la inceput