Cum sa studiezi in strainatate?
Raspunsuri - Pagina 2
nematics spune:
josefine,
de acord, insa la mate e altfel prezentata materia plus ca sunt termeni specifici pe care daca nu-i stii o poti incurca (unii sunt termeni de uz curent dar cu diferite semnificatii, de ex: ratio- raport, poportie, fractie - poate nu e cel mai elocvent dar nu-mi vin altele acum in minte (uite: denominator, enumerator - care e numarator si care e numitor? la stresul examenului si numarul mare de intrebari/timpul acordat, nu iti poti permite sa-i incurci), altii sunt efectiv cuvinte noi); Cunosc olimpici la mate in Ro (Internationali) cu scor bun la Toefl care nu au luat punctaj foarte mare la SAT-ul de mate!
Ori pentru financial aid iti trebuie performanta, no matter unde aplici.
Iar vocabularul special de cuvinte complicate, alea de trebuie sa le stii pentru SAT I, stii cite cuvinte are? Aproape 4500.
Nemaivorbind de eseuri, la care trebuie sa stii exact structura lor si sa fi practicat destul.
Si intr-adevar, te poate accepta cu un scor mai mic la engleza la MIT daca esti olimpic la informatica, dar datorita competitiei crescinde, asta se intimpla tot mai rar (nu s-a intimplat asta toamna de exemplu); este o adevarata industrie acum in RO care pregateste copiii de liceu pentru asta, cei care aplica se stiu deja de pe la examene si meditatii, sunt f. bine pregatiti. Sunt profi care fac numai asta, te pregatesc pentru admitere in US, in mod profesional. Si din pacate am observat ca nu admit mai mult de unul-doi romani la aceeasi universitate si sa le dea si financial aid.
Eu am trecut prin asta toamna trecuta si stiu exact ce spun, ca sa incepi acum in octombrie e prea tirziu - fie si numai pentru ca esti la limita cu timpul fizic pentru a da examenele (si locurile la SAT in Bucuresti sunt limitate, inscrierile s-au facut deja, te poti trezi cu surpriza ca trebuie sa te duci sa le dai in Bulgaria sau la Budapesta, daca ei mai au locuri); toate acestea in timpul clasei a XII-a, in perioada in care trebuie sa te straduiesti sa iei note maxime la scoala, caci va trebui sa trimiti si foaia matricola cu notele de pe sem.I! E bine sa fim entuziasti dar efortul financiar si de logistica e urias (fara a mai vorbi de bietul copil, care trece printr-un efort fizic si psihic aproape de limite - zicea cineva bine ca te storc examenele respective), asa ca e bine sa fim si realisti.
Ca sa reusesti la o universitate trebuie sa aplici la mai multe - la cit de multe te tin banii si timpul.
Yrys78 spune:
Dar de studiat in franta?
Am DALF L si am facut facultatea de filologie - franceza- romana si acum termin un master in marketing international. Si vreau dupa ce il termin sa ma mut cu sotul meu in Franta daca voi putea sa ma inscriu si sa fiu acceptata la o universitate in Franta. Va rog, ma poate ajuta cineva?
multumesc
http://community.webshots.com/user/yrys78