zacusca de fasole!

zacusca de fasole! | Autor: romana_74

Link direct la acest mesaj

Fetelor, as vrea sa fac o zacusca de fasole! Dar vreau o reteta buna, buna, buna de tot. Ce ziceti, ma ajutati? Multumesc!

ROMANA , MATEI(04.07.2003) si bb LUCA (28.08.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Zacusca de fasole nu am auzit...poate iahnie?

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

eu am facut anul trecut in romania zacusca de fasole dupa o reteta din revista practic in bucatarie.

este foarte buna mai ales in post dar din pacate nu am reteta la mine.poate au fetele din tara vreun numar din revista si te ajuta.iti spun sincer ca am facut anul trecut pt prima oara si mi-a tinut foarte bine,am respectat exact reteta,si am mancat si in mai din ea.

uite semana mult cu reteta asta
http://www.desprecopii.com/forum/portal.asp?ContentID=533&CategoryID=73






http://community.webshots.com/user/svetlana_79

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada00 spune:

1 kg fasole boabe, 5 kg gogosari sau ardei capia, 1,5 l bulion(daca nu ai poti pune pasta de rosii 0,5 kg),1,5 kg ceapa, 1 l ulei,sare.
Se fierbe fasolea pana se inmoaie boabele.Eu am bagat tot la robot, dar separat.
Am calit ceapa in tot uleiul, apoi am adaugat ardeii, lasi sa se caleasca pana se fac moi, apoi adaugi fasolea(dar sa fie macinata, eu tot la robot am bagat-o, nu imi place boabe)si la urma bulionul.
Eu in fiecare an fac cu aceasta reteta si este super.Sper sa iti placa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Nu uita ca la sfarsit sa adaugi frunze verzi de telina. Dau o aroma deosebita. Este delicioasa.
Spor la treaba!

Alina si Luca nazdravanul

Salvati viata unei bebeluse de numai 6 luni!!!
http://sabinac.netfirms.com/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Eu shtiu urmatoarea retzeta:1 kg fasole bob, 20 gogogshari, 10 cepe mari, 1 l ulei, sare, piper.Se fierbe fasolea, se da prin mashina de tocat, la fel shi gogosharii shi ceapa.Se calesc in ulei, se adauga sare, piper shi se lasa sa scada. Se pun in borcane shi se dau la cuptor pt cateva minute!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greierash78 spune:

Scuze, am uitat de 400 g pasta de tomate, se adauga in momentul in care se pun toate ingredientele pe foc!

ppv shi Sara Ioana(7 octombrie 2004)
pozele noastre:http://photos.yahoo.com/greierash78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:


Lona

Poate n-am gasit eu, sau nu stiu sa caut. Va rog, o reteta de zacusca/ghiveci cu fasole boabe.
Multumesc mult!



alona


Ia Uite Lona aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28683
Sint mai multe feluri de zacusca, eu tocmai am facut-o pe cea cu fasole,ca ii place sotului.
Spor la treaba!

Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "






bijuarda



Eu am facut un ghiveci de legume cu fasole boabe si iti dau si tie reteta;
3kg gogosari
2kg capia
1kg ceapa
500gr morcovi
1conopida mijlocie
1kg fasole boabe
0 caciulie mai mare de usturoi
800gr bolion fara amidon
1l ulei
3kg vinete
1,500 kg dovlecel
Gogosarii si capia se coc ,se scurg bine si se taie feliute.Ceapa se taie pestisor si se pune la calit cu putin ulei.Vinetele se curata ,se taie felii si se lasa cu sare cca 1h,dupa care se scurg bine si se prajesc .Dovlecelul se curata se lasa putin cu sare , se scurge si se prajeste dupa vinete.Conopida se fierbe in apa cu sare .Fasolea se fierbe in apa cu sare.Morcovul se fierbe si dupa ce s-a racit se taie rondele.Usturoiul se taie feliute.Toate legumele se amesteca usor sa nu se striveasca si se adauga bulionul si se da la fiert cca 30 min (eu pun vasul in cuptor cca 45 min),se adauga sare si codimente dupa gust.Se pune in borcane si se sterilizeaza 30 min. POFTA BUNA!



ange

Freia si Alexa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

uite aici: cea pe cared o am eu...

Ingrediente
500 gr.fasole boabe ( recoltatata din pastai ajunse la maturitate dar inca verzi )
2-3 vinete (aproximativ 1 kg.)
500 gr.ceapa
500 ml ulei
2 kg. gogosari
1 kg.ardei gras
400 gr.pasta de tomate concentratie 20-25% sau 1 litru suc de rosii
400 ml.apa,numai pentru cazul cand folosim pasta de tomate
500 gr.patlagele verzi

Mod de preparare
Pentru aceasta reteta de zacusca nu se coace nici o leguma.Ceapa se taie marunt si se topeste in 200 ml.ulei.Vinetele se spala,se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se adauga 4 linguri de sare si se lasa 30 de minute.Amestecam din cand in cand pentru a fi bine cuprinse cu sare.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se trec sub jet de apa si se storc.Gogosarii si ardei se curata de cotoare si seminte,apoi se taie fasii.Fasolea se spala apoi se pune in apa.Se da un singur clocot dupa care apa se arunca,apoi se clatesc cu apa rece.Cand ceapa devine translucida,se adauga bulionul si apa sau sucul de rosii.Se lasa sa fiarba aproximativ 10 minute.se adauga legumele si restul de uleiSe fiarbe la foc mic aproximativ o ora avand grija sa amestecam din cand in cand usor pentru a nu se terciui legumele.Boabele de fasole trebuie sa bine fierte fara a se sfarama.cand deasupra se aduna uleiul este semn ca zacusca este fiarta.
Se pune in borcane si se sterilizeaza in functie de capacitatea borcanelor(20 de minute pentru borcane de 400 de grame si 40 de minute pentru borcane de 800 de grame.Poate fi servita atat ca aperitiv ca si ca fel de mancare.






Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput