Oligospermie (11)- putini, da' buni!
Raspunsuri - Pagina 9
greuceanu spune:
cine a scris aceasta poezie?
Nu ne-ai adormit ci ne-ai dat prilej de meditatie.
Din pacate eu cam irosesc timpul si nici nu-l aud cum se scurge.
De la o vreme viata trece pe langa noi cu o viteza uimitoare,acusi ne pregatim de Craciun,o sa vedeti...si a mai trecut un an.
M Oana spune:
"Foloseste-ti viata!", de O.M.
"O" vine de la Oana. Sa-ti spun si de la ce vine "M"????? E vorba despre o contemporana........

Mai departe ghicesti tu....
Mai am cateva zeci de pilde lirice, dar astept momentul potrivit sa va lovesc cu adevarurile mele...........
Greule faptul ca ai taria sa constientizezi si sa declari ca iti irosesti viata, te include intr-o categorie foarte restransa de oamenii, zic eu, autoarea : aceia care vor face ceva cu viata lor!
Nici eu nu m-am trezit de mult timp la viata. Cam de 2 ani am inceput sa vad, sa aud, sa constientizez, sa gandesc si sa-mi folosesc viata... Nu e timpul pierdut, poate doar irosit aiurea, precum fiul cel bogat care iroseste rapid o avere mostenita al carui pret nu il constientizeaza decat atunci cand e poate prea tarziu....
E ca si cum te-ai apuca sa faci copii abia la 35 de ani... Nu e imposibil si poti chiar sa ai copii din prima, desi altii se chinuie de ani buni.... Cu toate ca in privinta coacerii mintii, adica a intelepciunii, treburile sunt putintel mai complexe....
Referitor la fericire si intelepciune:
"Adevarata fericire apartine inteleptului, pt ca, dintre toti oamenii, el este cel caruia soarta ii poate lua cel mai putin (J.J. Rousseau)
"Pe oameni, nimic nu-i apropie mai mult de zei, decat faptul de a-i face fericiti pe alti oameni"(Cicero)
"Sa nu crezi ca exista om fericit, in afara de cel intelept si bun" (Horatiu)
greuceanu spune:
Eu credeam ca doar nataraii sunt fericiti in prostia lor si cu cat ai un orizont mai larg cu atat devii mai retinut.
Tu ai zis de 35 de ani ca si cum ar fi ani multi no?
Eu am alte repere fata de restul lumii,pentru mine cel mai important lucru e libertatea, fara ea as muri cu cei mai mari doctori la capatai.Dupa ce un timp m-am zbatut amarnic fara a realiza mai nimic acum fac doar ce imi place si daca un lucru devine prea presant si ma depaseste ma dau deoparte.Am inceput sa vad viata ca o spirala in care viteza se mareste mereu si daca nu stii sa te extragi din ea la timp esti terminat.Tocmai de aceeia imi pare ca nu fac ce trebuie dar pe termen mai lung nu se stie...S-ar putea ca ce fac eu sa fie bine.
M Oana spune:
Vezi tu, intelepciunea inseamna extrem de multe....
Un om nu se poate coace, nu se poate maturiza, fara sa constientizeze cum e cu liberul arbitru, fara sa aiba libertate in gandire si in actiune... Cel mai important este in jurul carui lucru graviteaza libertatea asta......
Daca libertatea este bine canalizata, este la locul ei..., care, din pacate, locul acesta, este unul singur (binele propriu in armonie cu binele comun, dreptatea, frumosul, adevaraul.... - valorile astea), atunci esti pe calea cea buna, spuse poeta avocata
....
Cat despre varsta de 35 de ani, sunt ani destul de multi in ceea ce priveste facerea de copii sau inceperea cautarilor, mai ales in cazul unei femei....
In ceea ce-i priveste pe nataraii fericiti, ai dreptate, caci inteleptul care le vede si aude pe toate sufera enorm.... Dar el dupa ce sufera o vreme, atinge un prag de intelegere a lucrurilor care ii da o stare de liniste, in timp ce nataraul nu va simti linistea niciodata. Va cauta toata viata ceva, dar nu prea stie exact ce....... Si nici nu vreau sa-l indispun spunandu-i ce cauta, ca n-am timp sa-mi irosesc viata aiurea....
Cu privire la drumul corect in viata, eu am o teorie simpla: omul cinstit cu el insusi, frumos pe interior, drept, moral, cu buna credinta..... e omul credincios, in adevaratul sens al cuvantului, fara habotnicii si exagerari, aflat pe drumul corect.
" Sa ne gandim ca Dumnezeu este un Soare,
Iar noi suntem ca niste astre cazatoare
Ce gravitam si rezonam cu a Lui forta,
Care-i prin lumina datatoare de viata.
Nu toti cred ca au nevoie de acest Soare
Si nici de orbita Lui vesnic salvatoare.
De ce nu ar fi ei un soare si noi astre
Cazatoare, de pe orbita lor trecatoare?
Iar pe orbita Lui, unii sunt mai aproape
De forta Lui in toate calauzitoare
Si altii mai diferit rezoneaza in fapte
Cu calea, ce El, tot incearca sa ne-o arate." ("Credinciosi si atei", de O.M.)
Plec la o taiere de mot, care e un fel de al doilea botez, iooo fiind pe post de nasa, deci fara mine nu incepe distractia..........
iepurila spune:
Sunteti nebuni!!!! Niste nebuni tare frumosi!!
Halal de voi. Tineti-o tot asa!!!!!
Eu, iepurica
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
greuceanu spune:
Iepurico-ai mai bagat capul in borcan la noi,vezi ce poezii scrie Oana? Daca are destule eu as incuraja-o sa le publice,iar daca nu-s destule sa continue.Totusi cam sensibila pt o avocata.Chiar ca suntem nebuni dar imi place nebunia asta.
Si ca sa mai scriu si ceva la subiect va spun ca daca tratamentele nu dau roade pana pe la primavara vom apela la gigeii congelati pe care-i mai avem.Asta ne-a venit azi ca pana acu nici nu mai vroiam sa aud de asa ceva.Dar eu sper totusi sa n-apelez la ei.Cat am fost plecat n-am mai luat branca si nici vitE.dar oricum trebuia o pauza de 7 zile dupa 21 de trat.Luna asta am ratat ovulatia dar luna viitoare cand o prind...
simonette spune:
Fetelor! Va pup pe toate!Am intrat sa va scriu o poezie, ca am vazut ca va plac tare mult! Sper sa va placa si asta:
De rai, cu ochii goi e plina lumea,
Alerg, fugind de ei, de ani
Si, ma grabesc sa las in urma spaima,
Celor rapusi de demoni, de dragoste orfani.
Stiati ca toti in viata cauta ceva,
Un vis anume unii, altii ceva de vis
Eu vreau realitatea care, candva
Din ochi ti s-a desprins.
As vrea un colt de lume,
Sa fie doar al meu,
Nebantuit de nimeni,
Nu vreau nimic sa fur
Sa-l construiesc anume, vreau
Pentru noi... iti jur!
Si-alerg pr-un camp cu stele,
Dar plin de maracini,
Spre coltul lumii mele,
In care surazand ma-ntampini!
Si-alerg in plina noapte, cu fata catre vant,
Simtind tot mai acut nevoia sa fac un legamant:
N-am sa privesc in urma
Si, n-am sa ma opresc
Decat daca-mi vei spune:
"EU NU TE MAI IUBESC!"
De-aceea urma pasilor mei sterg,
Sa nu pot nici de-as vrea
Spre inapoi s-alerg!
Ajung neobosita, cu forte noi ajung
Si-n urma nici privirea
Nu vreau sa imi arunc,
Las la o parte mila, tristetea si durerea,
Din suc de flori sadite de noi, culeg puterea.
De sus zambesti spre mine,
Puteri mai mari imi dai,
Sa uit cum mii de goi au vrut
Pe alta-n locul meu sa ai!
In intuneric simt cum demoni
Cu priviri de vultur flamand pandesc,
Sa uit deschisa usa
Spre lumea ce iubesc...
N-am timp de-o sarutare,
Ca sa pecetluiesc
Acel sfarsit de secol, in care
Cei ce-i credeam aproape,
Ranjind ne urmaresc...
Din dragoste de pace, incep sa tencuiesc,
Hotarul dintre ura si, ceea ce iubesc!
Impreuna cu poezia, pe care v-o dedic voua, la toate fetele, va
pe toate si... va multumesc ca existati!
Sunt sigura ca fiecare dintre voi va realiza ceea ce-si doreste!
Simona... Ceea ce nu te omoara, te-ntareste!
simonette spune:
Imi pare rau, nu stiam ca sunt si baieti pe-aici! Ma bucur ca ti-au placut versurile Petro!
Simona- Ceea ce nu te omoara, te-ntareste!