Mamici de noiembrie - decembrie 2005(47)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Dienuta, nu stiu daca e gratuita eco daca ai trimitere.
Eu am facut pana acum mai multe eco la Filantropia (in sapt 5, 11, 16, 22, 31) si una morfologica la 24 sapt la Ama Medical.
Ideea e ca o eco trim III la Filantropia costa 600.000 lei (cel putin atata stiu ca este la ecograful la care mergem noi),,, nu stiu daca sunt mai multe si daca au preturi diferite.

IrinucaR 33fix AMR 37 zile

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

multumes pt informatii, IrinucaR, ma gandeam ca daca la mine la spital sunt gratuite, ar putea fi si acolo ...
dar de ce ai facut mofo in alta parte ? ca stiu ca ei fac si acolo ...

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

De ce ti-e frica nu scapi: i-am dus la tipa de la personal prenatalul de la medic dar mi-a zis ca sa anunt si protectia muncii . Maine daca tot merg la ii cer hartie cum ca-s gravida. Ideea e ca nu patesc nimic daca nu merg la ala de la protectia muncii, doar ca o pun rau pe tipa de la personal cu el (ca o sa zica ca ea nu m-a anuntat) si e pacat ca e o tipa draguta si de treaba. Plus ca pusul rau se va transfera si asupra mea.

monet si Lavi si cristinamh meritati toata admiratia pt sarcina cu bb1 mai micut, dar fetele la prima sarcina sa nu ma includa si pe mine pt ca mie nu mi-e asa de greu. Silvia sta la gradi pana pe la 4-5 si acasa e foarte rezonabila. De la inceputul sarcinii stie ca nu mai pot sa o iau in brate, in parc nu o mai scot eu ca mi-e greu (am scos-o toata luna august dar de la ultima consultatie-sperietoare la dr am zis stop) asa ca o scoate sotul care o da in toate cele. Asa ca experienta noastra spune ca pe termen scurt e mai bine sa faci bb2 cand bb1 are 3 ani deja, ca intelege mai multe. Dar pe de alta parte pentru ei, pe termen lung, sunt mai apropiati si se inteleg cu atat mai bine cu cat diferenta e mai mica.

By the way, (ca voi mamicile la bb1 ne tot intrebati diverse pe noi, mamicile la bb2 + anamaria care e la bb3,) ia sa va intreb si eu pe voi: va mai doriti si un al doilea copil? Peste cat timp in principiu? Daca depinde, de ce depinde?

Cu intalnirea, please, Noki propune un alt loc, poate fi si restaurant dpdv al meu, numai sa nu fie fum. Si sa aiba mancare, sa putem sta vreo 2-3 ore de taclale si sa nu ni se lungeasca urechile ca data trecuta. Mie Pizza hut mi-e OK, dar nu tin neaparat.

Dordia ziceai ca azi te intorci? Ce zici de intalnire?
Joy in continuare poti numai dupa ora 18.00?

Lavi02 33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Ina exact asa simt si eu – cum ai descris tu – cand intalnesc, mai nou, “parintii sfatosi”, care nu fac decat sa ma ameninte cu cat de greu si de rau va fi dupa ce va veni bb, de ma si intreb de ce au mai facut ei copii, daca e asa de rau pentru ei? Plus ca nu trebuie sa moara ei de grija mea – la mine a fost o optiune clara ca mi-l doresc pe bb ca pe ochii din cap, asa ca vorba cantecului “cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”. Plus de asta, ceea ce iubesc eu cel mai mult la viata este faptul ca e o vesnica surpriza, nu stii niciodata ce te asteapta – bine sau rau – dar tocmai asta te face sa mergi mai departe. Asa ca nu imi trebuie “profetiile” prietenilor binevoitori, de genul: “dormi acum, ca vezi tu ce te asteapta (asta spusa cu o mina atotcunoscatoare)”, “bucura-te acum de ce ai prin casa, ca va distruge ala mic tot” etc. etc. Eu zic ca orice s-ar intampla (la nivel de schimbare a stilului de viata) nu va putea umbri bucuria de a avea un bb sanatos!

In legatura cu manifestarile in prezenta soacrei, eu zic ca e SSPTS (adica sindrom de stres post-traumatic la soacre). Se declanseaza dupa expunerea prelungita la prezenta fizica a soacrei si se trateaza cu un bilet de avion, numai dus, intr-o singura sedinta. Recomandari si profilaxie: distanta face extrem de bine sanatatii!

Ceea ce ai spus cu scenariile cu oamenii suferinzi...sa stii ca functioneaza si inca foarte bine: uite, ieri, stateam sa astept sa intru la analize la o clinica din Sibiu. La un moment dat vad iesind doua femei in varsta, se vedea ca sunt de la tara. Una plangea intr-una si spunea: de unde sa scot eu un milion pentru analize? Nu am de unde...Iar cealalta ii spunea: pai vezi mama, asa-i cu noi, nu am fost angajate, am stat acasa, am lucrat la camp, acum n-avem ce face. Dar batrana plangea de ti se rupea sufletul si ma gandeam ca nu vad nici o solutie la cazul ei, asa cum sunt legile la noi. Deci, poti sa mori cu zile si nici macar nu stii ce ai avut, ca nu ai avut bani de analize.

LAVI02 eu imi doresc un al doilea bb, de fapt, tot timpul am dorit sa am 3 baietei. Nu ma intreba de ce, ca nu stiu sa raspund. Oricum, eu am fost singura la parinti si imi placea tare mult sa stau pe la familiile cu mai multi copii. Era alta atmosfera. In cat timp dupa primul... iar nu stiu sa raspund, in functie, in primul rand, de starea de sanatate a lui bb1 si de cat de mult ma va solicita exclusiv pt el.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 28+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Lavi02ca sa-ti raspund la intrebare,eu intotdeauna mi-am dorit 2 fetitze sa se inteleaga asa cum ma inteleg eu cu sistera mea,desi acum in ultima vreme ne desparte o distanta destul de mare(sibiu-buc)vb in fiecare zi la telefon si regret ca nu putem fi amandoua in acelasi oras,ne-am fi ajutat mult mai mult.Acum ma gandesc ca e bine sa fie diferenta mica intre bebei(2,3 ani),la mine depinde al doilea bebe cel mai mult de servici,vreau sa-l schimb pe cel actual si nu stiu carui patron ii convine sa-i vina angajata 6-7 luni la servici si dupa aia sa intre in concediu de maternitate.Asa ca probabil voi mai astepta cel putin 2 ani pana la al doilea desi timpul nu prea sta in loc,am deja 29 de ani.Dar cred ca astea se vor rezolva de la sine,nu poti stii niciodata ce-ti rezerva viitorul.

Varsta bebelica
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Buna, fetelor! Iarasi va citesc pe apucate,asta este pana am net...

Refeitor la Intalneala, va rog trimiteti-mi si mie un SMS (sau un tel...) cu locul si ora intalnirii....Ramane joi?As avea timp si mi-ar placea sa vin...Nr. meu de tel. e 0727.791.870.

Cristinamh, cred ca te-am vazut la Babyexpo...Aveai cumva o salopeta de blugi?Era sambata pe la pranz...Daca erai tu, ai o burtica admirabila si esti micuta,ca si mine...

Va pup si va doresc toate cele bune. Sanatate si seninatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

lavi02, hai ca incep eu sa raspund la intrebarea despre al doilea bebe :
eu am fost un copil precoce mereu, a se vedea si casatoria de la 15 ani, jobul, etc; de-abea gustam si eu drumul carierei, si ma tranformam cu brio intr-o bussiness-woman; norocul meu a fost ca in compania la care lucrez nu exista prejudecati legate de varsta, asa ca am fost judecata dupa performante; asa ca, prin decembrie trecut, de revelion dorinta mea de la miezul noptii suna cam asa :"Doamne, ajuta-ne sa ne intelegem asa de bine ca acum, sa mi se ofere postul ala de manager pe tara pentru care ma pregatesc de 1 an, sa-mi iau licenta si sa o masnia numai a mea, daca se poate ..."
pentru mine copii erau un rau necesar, ma mandream ca dan ma intreba de ficare data in momentele intime cand facem un bebelus, dar nici prin cap nu imi trecea sa-mi stric silueta pentru asa ceva ...
pana in februarie, cand cred ca pur si simplu a sunat ceasul la rubrica "maternitate" - aveam 21 de ani si deodata nimic nu mai era interesant, decat eu si dan cu un bebe in brate - copilasul nostru.
habar n-am ce s-a intamplat - intre timp mi s-au indeplinit toate dorintele de revelion, mai putin aia cu job-ul, fiindca in aprilie deja le-am zis ca sunt insarcinata, si nu mai avea rost ...
si iata-ma impletind botosei si cosand cearsafuri cu buline ...
al doilea bebe, pe care nu l-am luat in calcule niciodata pana sa vina primul, va veni probabil, daca va fi cazul, cand o sa ne traim a doua tinerete - cand voi avea o cariera, luca va fi mare si aranjat cat de cat - poate asa, pe la 35-36 de ani, daca ne vom permite, si daca dan la 40 de ani se va mai simti dornic de asa ceva...
mie cred ca o sa-mi placa la nebunie sa fiu mamica, asa ca nu se stie niciodata - ramane de vazut daca ne vom programa si la episodul 2 ...
insa fiindca in planurile noastre nu au fost 2 copii, al doilea va veni in mod sigur peste mult, mult timp.

dienuta graviduta si bebelushul luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

mirabilis ne bucuram daca vii si tu la intalnire! N-ai mai fost pana acum!

Coralia si eu cu sora-mea la fel, 1 an si 2 luni e diferenta intre noi, dar acum din pacate una e la Timisoara, alta la Bucuresti. Dar vorbim, la 3-4 zile cate jumate de ora la telefon.... Sper sa-si faca timp sa vina in Buc pana nasc!

Coralia si Tania pana una alta la primul v-a iesit ce va doreati! Sa va puneti pile la Corap sa va iasa si la al doilea!

Lasa, lasa Dienuta la cat de precoaca si imprevizibila esti tu... cine stie?! Tare frumoasa povestea ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02 eu am mare incredere in Corap . Doctorii, in schimb, au fost mai putin siguri pe ei, cu privire la sexul lui bb. Asteptam verdictul final luni, la ora 16:00, la urmatorul control.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 28+

Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IrinucaR spune:

Dienuta, am facut o eco morfologica, doar pentru a fi super siguri (a fost un piculet moft), dar finutului nostru care s-a nascut tot la Filantropia cu ac doctorita, consultata la acelasi ecograf, nu i s-a detectat un defect (lipsa a 3 degetele la manuta stanga)... si am mers dupa principiul "Paza buna, trece primejdia rea"...

Bebe2 il planuim in 2-3 ani, astfel incat copii sa fie apropiati ca varsta si preocupari.
Am facut foarte clar planurile pe viitor (multi spun ca prea clar...) si am hotarat ca avand in vedere ca avem facultatile terminate (anul acesta), lucram de 4 ani de zile si asta se vede: avem casa si 2 masini (70% din ele realizate prin forte proprii), este cazul sa ne concentram pe completarea familiei, sa ne putem bucura cu totii de realizarile noastre.

Sper din tot sufletul si ne rugam neinceptat la Dumnezeu sa ne pazeasca de rele si sa iasa totul cum am planuit. :)

www.irinucasisoru.3x.ro

Mergi la inceput