de ce sinteti atei? (2)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57162&whichpage=1" target="_blank">Primul episod
Am indraznit sa pastrez intrebarea din titlu ca atare, dar va rog cititi-o fara ghimpele din interior. Doruletz, eu sint convinsa ca sint si multi credinciosi care nu indraznesc sa intre in conversatie (de Gandacelu, de pilda, stiu sigur) din acelasi motiv pentru care nici agnosticii/ateii nu o fac. Pentru ca se simt judecati (si intotdeauna strimb). Mie mi se pare ca acest subiect a reusit ceva remarcabil, in pofida atacurile de pe parcurs, a reunit persoane cu moduri de gindire foarte diferite care, si la adapostul monitoarelor, au reusit sa nu se paruiasca (prea tare). E un progres enorm pentru un subiect atit de delicat!
Nu stiu la ce sa raspund mai intii.
Iren si Adrienne: nu traim in rai. Traim intr-o lume dominata de bine si rau, amestecate; tot ce putem face este sa alegem pe cit posibil variantele bune si sa ne luptam pentru viata noastra, mai mult de atit nu stiu ce putem face. Am citit subiectul si m-am cutremurat, e infiorator; Dumnezeu sa ii tina tare si sa le dea incredere sa mai reziste pentru copilasul lor
.
Doruletz, am un cird de observatii de facut:
1. declaratia Papei Benedict al XVI-lea privind Harry Potter a fost scoasa complet din context. Ea a fost facuta acum 2 ani, cind actualul Papa era cardinalul Ratzinger, sef al congregatiei Doctrinei Credintei (un fel de ...inchizitor, daca vrei, adica teologul teologilor, cel ce se ocupa de dogmatica). Si nu a fost public, ci intr-o scrisoare personala raspunzind unei scrisori primite de la un critic al cartii din Germania care ii facea o prezentare. Era parerea lui personala, inclusiv de teolog, ca toata magia din carte nu face casa buna cu crestinismul intr-o minte in formare. Cele doua scrisori au fost descoperite acum, publicate si se face mare vilva in cercurile anticatolice. Mie mi se pare cel putin rauvoitor...
Uite www.lifesite.net/ldn/2005/jul/05071301.html" target="_blank">povestea
Merg sa imbuc ceva si vin cu al doilea raspuns