Subiect vechi, suferinta veche, mesaj nou

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

am sa va povestesc o istorioara. La bunica in sat era o vecina pe care o batea sotul. cu sau fara motiv, saracii copii plecau de acasa daca aveau timp sa n-o incaseze si ei, iar ea primea pumni si picioare pana se calma barbat-su si-i trecea criza; acuma daca omul era nervos, ce ziceti, ca e greu de gasit motiv de cearta? aveau 5 copii impreuna, ce sa plece saraca de acasa, cu ce sa-i creasca? pana cand a iertat-o Dumnezeu si i-a scurtat suferinta, a facut saraca o tumoare la cap de la lovituri si a murit. Acuma cum sa stea barbatul singur cu 5 copii? ii trebuia omului femeie. A gasit el alta candidata, s-a casatorit cu ea (ea nu avea copii, nu stiu daca mai fusese maritata) si la prima ocazie, da-i la pumni in cap cum se obisnuise cu prima. Numai ca femeia a infipt mana in tigaia de pe foc si i-a zis "ho , nebunule! m-am casatorit cu tine ca sa aiba copii astia o mama. daca mai ridici vreodata mana la mine, vezi tigaia asta? cu ea iti crap capul!" si a fost atat de convingatoare, ca l-a "lecuit" de treaba asta, nici n-au mai auzit vecinii scandal la ei dupa asta.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

pisik 4ever,

mai inveselit pe ziua de azi cu povestea ta deci si-a gasit nashul

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Da Mik, ai dreptate, solutia probabil va veni foarte tarziu din pacate, poate ne este noua usor, privind din exterior ca niste spectatori sa spunem ce am face, cred ca G-ela este mult prea implicata si de aceea nu se poate desprinde usor de aceasta situatie.
Eu m-am gadit si la un alt aspect... oare cat de rau se simte sau se va simti copilul care trebuie sa ascunda colegilor sau prietenilor
"ceva" din casa?

Daca poti sa-ti imaginezi victoria, poti si sa invingi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

draga ciocolata, imi pare sincer rau pt experinta nefericita avuta.
dar gandestete ca dc pe tine o sg experinta te-a marcat atat de puternic, cum il vor marca astfel de experiente pe un copil care e nevoit sa le vada in mod regulat? D-ne fereste nu inseamna ca iti mai doresc asa ceva, dar de ce ai impresia ca dc proveneai dintr-o familie in care taicatu o facea pe maicata sac de box aceasta experienta din viata ta nu te-ar fi marcat la fel de tare?

personal femeile care raman in astfel de relatii abuzive si isi expun copii la asa ceva in numele dragostei fata de sotul bataus sunt niste mari, da MARI egoiste.... si f ipocrite dc paseaza "responsabilitatea" asupra copilui, spunundu-i ca de dragul lui a ramas, ca sa aiba o "familie"...

Mergi la inceput

alyssa, tot respectul pentru ca ai avut curaj sa-ti iei viata in maini. stiu ca nu a fost usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Alyssa, tot respectul meu pentru curajul pe care l-ai avut sa pleci. Nu-mi imaginez cum cineva poate accepta violenta ca pe un stil de viata. Nimic pe lumea asta nu justifica violenta.
G-ela, fetele ti-au spus in mai multe feluri acelasi lucru: fugi. Ai mila de viata ta, de tineretea ta si de copil si fugi! Ai mila si de el si nu-l mai lasa sa continue dezumanizarea asta. O iubi el florile si primavara, dar e deranjat la cap. Daca il iubesti, lasa-l, dar inainte du-l la un psiholog. Daca esti dependenta, trece si asta, de abia cind o sa ai o viata linistita o sa-ti dai seama ca nu meriti ce ti s-a intimplat in 15 ani. Nu-l mai lasa sa dea in tine. Pune piciorul in prag (sau tigaia:)) si nu-i mai permite sa ridice mina. Nu esti animal sa fii batuta, intelege ca dependenta asta de calau va omoara si pe voi si ii strica fiului vostru copilaria mai mult ecit va imaginati voi. Nu-ti face iluzii ca nu sufera. Sufera si se va vedea mai tirziu.
Ciocolata, imi pare rau de ce ti s-a intimplat, e oribil si nimeni nu-ti stie tie exact suferinta. Dar gresesti cind spui ca daca n-ai fi fost crescuta intr-o familie frumoasa si linistita ai fi cunoscut greutatile vietii mai devreme si ai fi reactionat altfel. Daca erai abuzata zilnic ti-ar fi fost mai usor? Gindeste-te la copiii care patesc ce ai patit tu zilnic. Devin ei mai puternici? Multi dintre ei se transforma in brutele care te-au chinuit pe tine, sa stii. Abuzatii, violatii se transforma la rindul lor in calai. Am vazut un documentar in care aratau citi dintre criminalii din puscariile americane fusesera abuzati in copilarie. Era un procent coplesitor. Si atunci, nu mai da sfaturi de genul salveaza-ti casnicia. Las-o sa fuga cit poate de repede, daca nu pentru ea, atunci macar pentru amaritul ala de copil, care pare nu intelege ce grozavie se intimpla in famila lui.
G-ela, pina la urma regreti ca ai spus cite ai spus si toata lumea isi da cu parerea. Orice decizie ai lua, sa ai sufletul impacat! Sper sa nu mai suferi de acum incolo si sa incerci sa faci ceva ca violenta sa nu se perpetueze pina unul dintre voi moare. L-ai intrebat vreodata cum s-ar simti daca tu l-ai bate si l-ai jigni cum face el? Daca nu intelege asta, nu mai sta, ca e pacat. Lasa-l sa creasca floricele si viziteaza-l de ziua lui! E mai bine pentru toti si mai ales pentru sufletelul copilului pe care il iubiti amindoi.

Mergi la inceput

am o prietena casatorita de peste 8 ani. pe la inceputul relatiei lor, s-au certat o data nasol si tipul i-a tras o palma. Gagica nu s-a lasat mai prejos, i-a infipt unghiile in obraz si i-a lasat 4 dare paralele care au trecut de abia dupa o luna. Sunt sigura ca daca nu ar fi reactionat pe loc, s-ar fi putut trezi ca la un scandal mai puternic, cand tipul nu mai avea alte argumente, incerca aceeasi metoda ca sa aiba castig de cauza. asa , l-a calmat iar tipul nu a mai incercat a doua oara sa dea in ea.

din pacate intr-un cuplu se formeaza o schema de functionare, f f greu de schimbat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hazul spune:

Draga G-ela
Tu traiesti intr-o tara in care nu trebuie sa "fugi" nicaieri, ci doar sa deschizi gura si vei fi ajutata cu tot, locuintza, ingrijire copil, etc. Totul este sa vrei. Nu sunt in masura sa dau nici un sfat , fa asta sau fa altceva, insa dupa cum spui tu, povestea aceasta s-a repetat de nenumarate ori, si nu prea cred ca el mai are sanse sa-si revina din nebunia in care a intrat. Gandeste-te la tine si la copilasul tau. Ce vina are el sa te vada batuta si trista mereu? El este fericit? Iar tu, de ce sa fii "proasta" si nu stiu cum te mai jigneste? Poate ca el este bolnav, dar atunci ajuta-l pe el sa se vindece. Daca nu, vindeca-ti tu sufletul, pentru ca nimeni in lumea aceasta nu merita soarta pe care tu o accepti doar din nu stiu ce motive. Ma rog la D-zeu sa-ti dea puterea sa te desprinzi de acest monstru, si sa-ti refaci viatza.
Ai grija de tine, de sufletul tau si de copilasul tau!
MUlt noroc in deciziile tale.

Mergi la inceput