Izolatie la balcon cu termopan

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu are legatura in sine cu izolatia. Undeva ai o sursa de umezeala in exces in aer. Termopanul nu permite iesirea acestei umezeli excesive iar aerul rece din afara determina condensarea aburului pe geam. Daca nu ar fi atata apa in aer nu ar fi nici o problema. Rezolva sursa de umezeala din interior si implicit se rezolva si problema apei. Bucatarie, tevi sparte, sau care curg sau ghena ce a duce la subsol inundat... sursele pot fi multiple. De undeva vine apa in exces sub forma de aburi.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Nu cred ca este necesara izolarea plafoanelor decat daca balconul de sub tine si cel de deasupra nu sunt inchise. Importanta e izolatia cu exteriorul. Termopanul are un factor de transmisie a caldurii mult mai mic decat placa de beton de sub el.
Eu am patit-o urat de tot: Am pus termopane, bune si scumpe dar nu am izolat bucata aia de beton de sub el (nu mi-a spus nimeni), am imbracat-o doar cu faianta. In prima iarna tot peretele mi-a transpirat in permanenta, iar geamul nu s-a umezit deloc. In cateva luni chitul de la faianta a inceput sa mucegaiasca si asta mi se intampla in fiecare iarna de atunci chiar daca primavara il frec bine si vara este iarasi alb. Acum nu am alta solutie decat sa izolez pe afara, noroc ca stau la etajul 1 si se poate ajunge destul de usor cu o scara.
Problema mai grea pe care o am este infiltrarea apei de la ploaie pe deasupra termopanului. Deasupra ramei geamurilor se uda tavanul de cate ori ploua mai mult si in directia blocului. In felul asta vinaromul meu de pe tavan cade fasii fasii la fiecare ploaie si tavanul arata foarte urat. Si uite asa s-a ales praful de investitia mea in termopanul de la balcon, pentru ca asta e o reparatie mai greu de facut si nu o face oricine.

www.babiesonline.com/babies/i/ilincuta" target="_blank">poze cu Ilinca
pozele noastre

Mergi la inceput