Retete de post

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Icre din fasole alba
1/2 kg. fasole alba uscata, ulei, 1 lamiie, sare, boia sau piper, 100 gr. masline, 1 buc. ceapa
Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa. Pireul se freaca turnind ulei cu picatura, ca la maioneza. Cind este suficient de grasa se adauga zeama de lamiie, ceapa rasa, sare si boia pina capata culoarea roz ca icrele.
Se asaza pe un platou lung, se garniseste cu cite o gramajoara de masline tocate la distanta de 2-3 cm, alternind cu felioare subtiri de lamiie.


daca mai doriti si alte retete le scriu cu placere.pentru ca tin posturile pe peste an, am adunat citeva retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

Cornulete si ineluse de post
Ingrediente:
Aluatul
800 g faina
600 g margarina
10 linguri de apa clocotita + 5 linguri otet
varf de cutit de sare + 10 g bicarbonat de sodiu
15 g coaja rasa de lamaie,
Umplutura
250 g nuca, 250 g gem
10 g esenta de rom
120 g zahar pudra
200 g rahat
Decorare
200 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se framanta faina cu margarina pana se omogenizeaza si se adauga amestecul de apa clocotita, otet, sare, bicarbonat, lamaia si vanilia. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece o ora, apoi se intinde o foaie de trei-patru mm grosime, din care fie se taie cu un dispozitiv special (de exemplu, gura unui pahar) ineluse, fie se portioneaza bucati de 5 x 5 cm (pentru cornulete). Daca faceti ineluse, este mai estetic (si mai greu) sa taiati, cu un pahar cu gura de circumferinta mai mica, o "gaura" in jumatate dintre rotunduri (de unde si "ineluse"). Inelusele se pun doua cate doua, umplute cu gem. Pe aluatul pentru cornulete se aseaza rahat sau nuca macinata amestecata cu gem si zahar farin, dupa care se ruleaza. Se aseaza tava in cuptorul deja incins la 190 de grade si se coc pina se rumenesc. Calde, se pudreaza cu zahar farin aromat cu zahar vanila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

mai, da ce bucatarese bune avem in forum!!



ce bine ca v-am gasit, ca incepusem sa disper de la ce am mancat saptamana asta si ma gandeam sa revin la obiceiuri carnivore.

dar uite, imi mai dau o sansa si fac maine niste ardei si cornulete!

singurul tip pe care pot sa vi-l dau e ca puteti inlocui laptele cu müsli de dimineata cu lapte de soia si müsli fara ciocolata sau lapte praf. are cam acelasi gust.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:


Wow! Sunteti maestre in ale gätitului!! Multumesc!!!

Knocked down, but never knocked out!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

incearca fursecurile cu nuci,sunt super!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

O idee de prinz cu mincare de post
Se face fasole prajita asa cum o facem noi toate ,asa cum stim de la mame sau bunici.
Separat se pun cartofi la copt.Eu ii intep cu furculita mare in multe locuri si ii dau la microunde vreme de 20 min.Mai apoi ii dau la cuptorul normal inca 20 min incit sa aiba crusta.
Se aseaza in farfurie caroful copt si se taie pe lung iar peste el se pune fasolea prajita.Se serveste cu salata.
Salata:se taie varza alba ,varza rosie,se da un morcov prin razatoare se adauga otet de mere, ulei de foarea soarelui ,sare.
Desert:va asigur eu ca nu vreti desert.
Pofta buna!

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Cum faci fasole prajita? Pastai? Si cum pui cartofii la copt in coaja sau curatati? Am incercat si eu cartofi copti dar nu am microunde si la cuptorul aragazului dureaza o vesnicie. Pare bun si sanatos meniul .

Multumim, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Dana, eu nu sunt un as in ale gätitului, dar fasolea präjitä este pe lista mea de preferinte culinare. Nu stiu dacä Joanna se referä la acelasi lucru, cu sigurantä iti va räspunde.
Eu fierb fasolea verde in apä cu sare si apoi o scot si o las sä se scurgä. (Aici, de exemplu, se gäseste fasole verde congelatä care mai trebuie doar putin timp fiartä.) Se incinge apoi putin ulei intr-un vas de teflon si se präjeste fasolea la foc iute, amestecand de cateva ori. Inainte de a o lua de pe foc se adaugä usturoi pisat si alte condimente dupä cum preferi (märar,piper). Sper sä iti placä! Poftä bunä!

Knocked down, but never knocked out!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Eu ma refer la fasole alba sau fasole veche.Pentru cine sta in afara Romaniei fasole Cannelini la cutie.
Eu prajesc ceapa in putin ulei , dupa care adaug fasolea cam 3 cutii si o cutie de pasta de tomate de 500 grame.Las sa fiarba cam 10 minute dupa care adaug putin marar patrunjel sar esi piper.Fasolea e fiarta daca e din cutii.Daca e fasole alba uscata si trebuie sa o fierbi...e mai greu sau mie mi se pare asa.
Pofta buna!

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Dragele fetele bucataresele,

Nici nu va zic ce-am mai salivat tot cititnd retetele voastre. Dar va intreb pe cele cu bbi in burtici, cum va descurcati fara lapte (sau lactate, in general)? Cica bble pune 200 mg de calciu pe zi in al treilea trimestru, de unde daca mama nu consuma calciu?

Si mai am si o intrebare cu proteinele, care pe aicea cica 200g pe zi sint absolut minimul, sub care organismul incepe sa-si consume din proteinele proprii, ceea ce duce la atrofierea muschilor. Intrebarea ar fi, voi va uitati/calculati la grupele de mincare, au ba, si cu Dumnezeu inainte? Proteine vegetale cica sint in fasole, linte, bob si familiile lor, plus ca pe aicea sint sumedenie de produse din tofu, carevra sa zica soia, pentru vegetarieni. Aveti grija sa fie macar o masa pe zi din fasole boabe? Sau alta proteina?

Ca taman mi-am amintit de fier - cica de curind au descoperit ca fierul din spanac nu e folosit de organism, ceea ce lasa carnea rosie si in special maruntaiele ca principala sursa de fier.

Am impresia ca mai am putin si ajung la concluzia ca postul e daunator sanatatii, ceea ce stiu din proprie experienta ca-i taman pe dos. Numai ca uite-asa ma confuzez din ce in ce mai tare, pe masura ce citesc tot mai multe - si cica-i bine sa te informezi..

Mergi la inceput