tuse uscata-(bronsita)

buna..sper sa mai fie cineva online la ora asta,care poate sa-mi dea un sfat.
Acum aproape 2 saptamani Marc a fost racit tare,a avut crup,i-am dat antibiotic,o sticluta de echinacea si am inceput cu Biomunyl dar tot nu i-a trecut de tot,tot mai tusea.Nimic exagerat.
Azi a inceput insa sa tuseasca tare de tot,cu muci si tot tacamul,banuiesc alta raceala,de la gradi probabil.
Dar in dupa amiaza asta a inceput sa tuseasa mult de tot,foarte uscat,dar tuseste pana ii vine sa vomite saracul copil.Am incercat sa-i dau sirop de tusedar abia a primit de muguri de pin,ca.i gustos,in rest nimic,daca ii bag pe ga cu seringa se chinuie sa verse,Acum doarme dar cam la 5-10 min trebuie sa ma duc la el ca plange,il doare tuseste si ii e greata,de aia puternica de nici nu poate se respire.(de la tuse)
CE SA_I FAC acum.Ma duc maine la doctor dar pana atunci..
of,sirop nu ia,ceaiuri nu bea...
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Raspunsuri

criss spune:
Mamica dulce,
Nu stiu ce sa iti spun, mai mult decat ceai caldut cu miere. Ceai de tei este foarte bun, linisteste.
Sau lapte caldut cu miere si pune-i ceva cald pe piept.
Tusea uscata este iritativa, vezi, poate are gatul rosu si il deranjeaza.
Vezi, poate e prea uscat aerul in camera.
Eu am tuse uscata , care se inrautateste la umezeala , dar este o hipersensibilitate bronhiala.
La copil nu poate fi asa ceva.
Sirop de echinaceea este voie la copii micuti?
Sa nu ii dai sirop mucolitic ( adica ala care elimina secretiile) ca la tuse uscata nu e bun, provoaca tuse, acum are nevoie de sirop care sa il linisteasca, medicul stie cel mai bine.
Sanatate multa,
Criss

mariussimiuc spune:
S-ar putea sa-l doara in gat si de asta sa nu vrea siropul sau ceiutul.Pentru tuse seaca este foarte bun Paxeladine,dar daca spui ca nu vrea sau nu poate sa inghita...Incearca cateva metode "babesti",dar eficiente,cel putin in cazul meu...Pentru gat cartof ras,peste care presari niste sare mare sau spirt iar pentru piept,un saculet cu sare mare incalzita.
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

mamica dulce spune:
multumesc criss,am pus de un ceai acum.Nu mai am tei dar am niste pliculete de ceai de tuse uscata din mai multe plante si am gasit si o doza de aia mica de miere pt mic dejun,ratacita cine stie cum,
Daca il bea e mare minune,copilul asta n-a baut in 3 ani de zile nici un litru de ceai,pus cap la cap.
Nici eu nu i-am dat indulcite de frica dintilor stricati dar sper sa bea,macar cand e racit.

mamica dulce spune:
vad ca am scris in acelasi timp:)
Cartoful ala ras trebuie si el incalzit, sau nu..banuiesc ca da.
dar nu cred ca accepta asa ceva,arunca cu saculetul dupa mine urgent.E prea capos
dar am notat leacurile si in cazuri mai grave(doamne fereste) o sa fac tot posibilul
Sare calda mi-a pus si mie mama cand eram mica.:)

alinamoro spune:
Mamica dulce,tusea poate fi alergica.Daca ai acasa Claritine sau Aerius (sirop) incearca sa vezi daca nu se mai linisteste.

mamica dulce spune:
abia ce am venit de la doctor si am culcat pe marc.
Are Bronsita.Spre dimineata a inceput sa fluiere din piept ,a primit antibiotic,siropel de tuse si inhalatii.Joi trebuie sa merg iar la control.
E groaznica gradinita asta..aia a inceput si s-a imbolnavit cat nu a fost tot anul.Si nu accepta nimic,nici un medicament,oricat ar de bun la gust.REFUZA doar de capos ce este.Nu merge nimic la el cand i se pune pata.Nu poate fi pacalit,santajat,e prea mare sa mai mearga cu suflat in fata,tinut de nas,fortat.O pune de un tantrum urias de fiecare data,nu vrea sa inghita,impinge cu limba siropul si sunt la pamant cu nervii pt ca tre sa tip de fiecare mai tare ca el...sau chiar mai rau.
Sper sa se faca bine repede.

mariussimiuc spune:
Mamica dulce,imi pare rau ca aseara n-am mai stat prea mult on-line,ca sa pot sa-ti raspund la intrebare,dar eram cu nasul foarte aproape de tastatura asa ca am renuntat...Deci,cartoful se rade pur si simplu pe o bucata de panza,eventual un prosop mai rau,ca pateaza,presari sare si apoi il pui la gatut.S-ar putea sa arunce cu cartoful dupa tine...
,ca nu e prea placuta senzatia,dar este eficace.
De ce nu incerci sa "maschezi" siropurile in ceaitul care il bea peste zi sau in laptic?Nici asa nu tine?
Miha si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

mamica dulce spune:
am incercat si metoda asta,sa-i pun siropurile in suc dar nu merge,simte imediat gustul.In plus,sticla poate o bea,poate nu si nu stiu daca mai are acelasi efect antibioticul sau siropul de tuse.Eu din contra ,stiam ca se da si apoi macar un sfert de ora sa nu mai manance /bea nimic.Astea de gat ma refer,dar sunt atatea medicamente care se dau inainte de masa sau dupa masa,in nici un caz combinate.
SI asa rau ma enervez ca totusi e baiat mare,ar trebui sa inteleaga odata ca oricum nu scapa pana nu le ia si la urma urmei sunt chestii la care trebuie sa asculte.De fapt intelege,dar e asa incapatanat,daca i se pune pata efectiv NU vrea sa ia nimic,nici o gura si pot sa-i dau si ambrozie si tot pe a lui o tine.Ca asa vrea el!uffffff!Si ce mai urla,si se mai zbate si plange si se vaita si ce infect ma simt eu...mi se rupe inima de mila si de dragoste si de remuscari.

sinzi_ana spune:
Anca si David facea la fel de urat cand era vb de medicamente...dar am descoperit ca ....culmea!!!...daca sunt pastile le ia...oricat de amare, ii spun ca e o bomboana si pana nu o roade in dinti nu se lasa...si uite asa scap si de nervi, si de vomatul pastilei si de multe alte griji...ii cer mereu pediatrei sa nu imi mai dea sirop ci pastile...
Eu la tuse am incercat cu ceai de nalba si efectul e spectaculos...si DAvid (fiind astmatic) tusea des (de juma de an, suntem ff bine) si il scoteam din criza cu nalba...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi si David
David (best of...), tati si mami
A venit toamna!!!

narcisa spune:
La noi, daca e numai unul dintre copii bolnavi, trebuie sa ma ascund de celalalt fie ca e sirop, pastile picaturi in nas sau ochi. Musai ce primeste unul vrea si celalalt indiferent de pastile etc.
Deci se poate si extrema cealalta. Parca le-as da ciocolata sau bomboane.
Multa sanatate lui Marc!
Off din pacate in colectivitate fiecare copil reactioneaza altfel, si Marc pare mai sensibil; dar nu renunta, mie doctorul mi-a explicat ca in functie de organism, la un moment dat se va obisnui in colectivitate si n-o sa mai ia fiecare raceala, boala.
toate cele bune
narcisa