BB 4 luni : doua "bone"??

BB 4 luni : doua "bone"?? | Autor: ChrisDun

Link direct la acest mesaj

Sunt nevoita sa ma intorc la serviciu. Fetita mea are patru luni fara o saptamana. Aici intervine problema mea: si mama, si soacra mea sunt disponibile. Pana acum veneau pe rand sa ma ajute, in functie de cum le solicitam eu si de programul fiecareia.
Acum soacra mea vrea sa acapareze tot: mi-a spus ca "se descurca", nu vede de ce ar trebui sa vina si mama doua ore pe zi. O fi geloasa?!

Ideea e ca vreau sa obisnuiesc copilul cu ambele bunice.

Pe de alta parte, mama mea sustine ca ar fi bine sa impun copilului un ritm, adica:
* dimineata se trezeste cu mine (ii si dau sa manance)
* apoi vine mama - si eu plec.
* dupa doua ore vine socrela si o scoate la plimbare. Adica n-ar fi bine sa variez, sa vina o zi mama o zi soacra, sau, mai rau, sa vina care cum poate.

Pentru bb este cumva mai bine sa aiba doar o persoana (in afara de mine si sotul meu) care sa aiba grija de ea? Doua "bone" o pot bulversa in vreun fel?? Cum pot sa multumesc pe toata lumea?

Cam aiurea problema, si va multumesc pentru raspunsuri.

Chris si Carina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gongutza spune:

Chris eu zic ca cea mai buna solutie este sa stea cea in care ai tu mai mare incredere cu puiuka,iar cealalta sa vina si s-o scoata la plimbare,sa se mai "joace" cu ea.Explica-i si soacrei tale ca in caz ca ea se imbolnaveste doamne fereste,sau are vreo urgenta,fetita trebuie sa fie obisnuita si cu cealalta bunica.
Eu una daca le-as avea pe amandoua la dispozitie asa as face,numai ca pe soacra-mea n-as mai chema-o ever ever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Copiii mici apreciaza rutina!!! Se simt in siguranta daca programul se repeta.
Ai dreptate ca vrei sa fie invatat cu amandoua bunicile. Stabileste un program si incearca sa-l respecti. Sau in fiecare zi amandoua sau o zi una, o zi alta, dar cat mai repetitiv. E mai important ca programul sa fie acelasi zilnic (sculat, mancat, plimbat, culcat, remancat etc) la aceleasi ore chiar daca nu cu aceleasi persoane.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Astazi a fost ziua decisiva (reintoarcerea mea la serviciu) - si a iesit cu scantei intre cele doua bunice. Fiecare are impresia ca cealalta o da la o parte, si de aici un circ intreg. In 10 minute facem "consiliu de familie", ca sa le scot gargaunii din cap!!!

Va multumesc inca o data. Numai bine,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu zic ca nu e bine sa le lasi sa se intilneasca peste zi (se pot "impunge" cu observatii/sugestii) una pe alta, etc) . Poate ar fi mai bine 3 zile una, 3 zile alta (simbata e pentru tine si sotz). Seful meu asa face cu baietelul si toata lumea e fericita
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Sa nu-mi dati in cap ca-mi expun si eu parerea, neavand (inca) copii. Am citit destul de mult despre psihologia copiilor si teoretic stiu ca la varste mici copilul are nevoie de mai multa rutina si aceleasi persoane in preajma, e bine sa il socializezi dar daca se schimba asa des persoanele care au grija de el il poate zapaci un pic chestia asta. Adica una e sa-l duci in societate, sa vada mai multa lume si alta e sa se schimbe persoanele care il ingrijesc. Si normal ca ies discutii, fiecare are alte conceptii

If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Si la cresa cand sunt cate 7 ingrijitoare cum e?
E important ritmul de viata (sculat la 7, mancat jucat siesta etc...) cadrul de viata (sa recunoasca camera, patutul, mirosurile etc ) si persoanele, dar oricum 2 "bone" nu inseamna o multime de necunoscuti. Ce ar fii mai grav ar fii ca cele doua persoane sa se contrazica constant de fata cu bebe (e valabil si pt copii mai mari) sau sa faca chestii total diferite (alt ritm de masa, de dormit de plimbat)
E adevarat ca daca sunt in totala contradictie ar fii mai bine sa se ocupe numai una de copil zilnic si cealalta doar ocazional si pe periode mai scurte.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

In ce priveste ritmul in care mananca, am o problema: de trei saptamani bebelina haleste intre 70 si 150 ml la o masa. Pana acum am stat eu acasa si la o masa lua mai mult, la alta mai putin. Cand iesea cu socrela in parc lua 125; cand iesea cu tatal meu - 70. Acum socrela isi face un titlu de glorie ca ea stie sa hraneasca copilul, si ai mei (inclusiv eu, probabil, nu).

Pe de alta parte, mama mi-a spus exact ce spui tu, Jocelyn. Dar parca n-as vrea sa nedreptatesc pe nici unii dintre bunici...

In fine, de ieri am adoptat solutia cu o zi una, o zi cealalta bunica. Andrada, seful tau asa a facut de la inceput? Sau mai precis ce varsta avea baietelul cand au inceput sa se perinde ambele bunice?

Multumesc inca o data.

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Draga ChrisDun, eu cunosc deja o situatie unde s-a optat pentru varianta alternativa, intr-o zi o bunica, intr-o zi cealalta si nu sunt probleme pentru dezvoltarea copilului.
Oricum si la tine problema pare sa fie cu adevarat intre bunici si iti doresc sa nu pici la mijloc si sa gasesti o varianta confortabila si pentru tine.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by ChrisDun
Cand iesea cu socrela in parc lua 125; cand iesea cu tatal meu - 70. Acum socrela isi face un titlu de glorie ca ea stie sa hraneasca copilul, si ai mei (inclusiv eu, probabil, nu).

Vezi sa nu insiste mai mult decat necesar, cu mancatul adica. Asa am facut noi si tare rau am facut. Si am tras mult dupa.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riana spune:

ruxandra, poti sa-mi dai mai multe detalii, te rog ? Chiar ma intereseaza aspectul acesta.

Chris,
nu stiu ce sa zic despre acest aranjament alternativ. Vorba aia, apar divergente de opinii intre cum e mai bine sa cresti copilul, intre mama si bunica....dar intre mama si doua bunici.
Daca ele si asa sunt "intepate" vor fi sigur...sigur...discutii de genul : cu mine a dormit mai mult, cu mine a mancat mai mult, eu il spal, imbrac etc mai bine.
Chiar nu cred (poate ma insel eu) ca acest aranjament este cel mai bun.
Din contra, cred ca va fi criminal pt nervii tai, pt ca fiecare o va critica direct sau indirect pe cealalta la tine si vor incerca sa te convinga ca modul lor de crestere a copilului e cel mai bun.

Sa fim serioase,cand 3 femei au picat de acord cum sa creasca un copil ????? Si mai ales cand doua sunt soacrele.

Ce as face eu ? M-as gandi care e cea mai potrivita pt a creste copilul si in acelasi timp care e mai sigur ca-mi va respecta dorintele in ceea ce priveste aceasta crestere. Exemplu : soacra mea si nepotelul din partea sotului - in fata cumnatei zice da, asa fac..si cand cumnata iese pe usa il indoapa cu carnati si oua prajite , pe motiva ca " imi spunea ea MIE cum sa cresc un copil ??? Eu am crescut doi si uite ce mari sunt ".....intelegi ???

Asa ca as alege-o pe cea mai potrivita iar cealalta sa vina doar la plimbari/vizite.
Cum motivezi alegerea :))) aici e mai greu....depinde si de datele concrete ale situatiei (dvs. stati mai departe, dvs. aveti si aia de facut si nu vreua sa va obosesc pt ca avem nevoie de dvs sa fiti in putere, sanatoasa, mult timp...etc....)
La urma urmei, trebuie sa fii constienta ca cel mai important e binele copilului tau si linistea nervilor tai.....si apoi sentimentele bunicilor.

A! Iar in luarea deciziei "care bunica" implica-l si pe sot....asta ca sa te feresti de diverse reprosuri mai tarziu...sau incercari de a-l monta impotriva ta.

Mergi la inceput