Maseaua de minte
Buna tuturor, am o mare durere, la propriu. Si anume, se pare ca imi creste maseaua de minte si am o durere ingrozitoare. Fiind insarcinata nu stiu ce sa iau pentru a scapa de durere. Stiti cumva voi? Va rog, care stiti, spune-ti-mi, ca mor de durere!!! Merci mult.
Cosmina
10+
Raspunsuri
loreen spune:
Fiind in primul trimestru mai nimic,nici macar la stomatolog nu poti merge,doar sa-l vezi...Incearca cu gheata locala,eventual un anestezic local.Mai este paracetamolul care merge luat in caz de extrema urgenta...Sau cel mai bine ar fi daca ai putea vorbi cu medicul curant sa te indrume mai bine...In trimestrul doi poti sa-i faci ceva...dar pana atunci...rabdare maxima
Loreen cu Bianca(15.10.96)
si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
toanca spune:
Cosmina si eu stiu la fel: in primul trimestru de sarcina nu prea ai voie sa iei nici un fel de medicament......

Incearca sa vorbesti cu medicul tau si vezi daca iti da voie sa iei ceva.
Altfel, nu lua nimic de capul tau........trebuie sa induri din pacate!
Toanca si bebe Matei Alexandru 23 fix
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
Maria28 spune:
Cosmina ,eu am auzit ca la bebelusi se da cu un fel de pasta -gel pe gingii sa nu ai mai doara cand le ies dintisorii ...daca te duci la stomatolog poate afli cum se numeste pasta asta si te poti da local .Sper sa iti treaca durerea .Da-ne vesti bune .Pupici
17
leea_cv spune:
Eu am citit cindva intr-o revista de asta naturista ca durerile de masele trec cu slanina.E drept ca nu am incercat.Cred ca nu am avut probleme.Trebuie sa tii o bucata de slanina intre peretele interior al obrazului si maseaua cu pricina.Incearca si asta.Rau nu iti poate face.Bafta.
25+
leea
sofia_misicu spune:
Cosmina, eu am avut exact aceeasi problema ca si tine in prima luna de sarcina cand nu stiam de bb si am facut numai prostii: radiografie, anestezie locala, antibiotic. Cand am aflat ca sunt ingrozita de ce os a pateasca copilul insa toti mi-au zis ca nu e asa grav precum pare. Nu e indicat insa nu e nici un capat de tara. Daca nu iti iese maseaua de la sine, s-ar putea sa trebuiasca sa iti taie gingia (asa cum mi-a facut mie) ceea ce nu e deloc dureros. Se face cu anestezie locala (xilina) care nu e periculoasa. Du-te la dentist ca el o sa iti zica daca accepta sa iti faca interventia sau nu. Insa nu dispera ca nu e un capat de tara. Mie trebuia sa-mi scoata maselele exact in ziua cand am aflat ca sunt insarcinata si acum stau merci bine cu ele in gura fara dureri...
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sofia_misicu/my_photos
mamini spune:
Cosmina, in timpul sarcinii se poate lua paracetamol pt durere, indiferent de trimestru, la fel penicilina. dar numai la recomandarea medicului. anestezie se poate face cu anumite substante tot timpul, preferabil in trimestrul 2- riscuri f mici, fara vasoconstrictor. in cazuri in care beneficiul e mai mare decit riscul se pot face si radiografii,cu sort de plumb-mai mult pt confortul tau psihic, deoarece conul de radiatii e limitat la zona radiografiata. atitudinea terapeutica se ia in functie de situatie, asa ca iti recomand sa mergi la un stomatolog si ai incredere, o infectie netratata e mai periculoasa decit tratmentul stomatologic. o infectie la un molar de minte semierupt poate da complicatii mult mai severe decit o anestezie-care se face local, nu trece in circulatia sanguina, sau o pastila. iti doresc sa scapi repede, fara dureri si sa te bucuri de sarcina. sa ai un bebe sanatos!
M si 
Cosmina spune:
Ceau, merci tuturor pentru raspunsuri. leea_cv sa stii ca am incercat sfatul tau cu slanina si sa stii ca functioneaza. Adica nu 100% dar e buna. Chestia e ca nu o sa mai mananc curand slanina. ![]()
![]()
Oricum, merci mult pentru sfaturi tuturor. Va pup dulce.
Cosmina
10+
Ralush spune:
Cel mai bun medicament pentr mine dupa ce am suportat eroic vreo 2 luni,,,CLESTELE!Nenea doc a zis ca e mai periculoasa starea asta,adica durerile mari,(organismul secreta o serie de subst periculoase pt bb)decat interventia propriu zisa!Si a avut dreptate...
Faci cum crezi si cum poti!!!