Evitati antibioticele !

Evitati antibioticele ! | Autor: mihaiv

Link direct la acest mesaj

Intrucat aici sunt in principal mame cu copii mici, va dau un sfat din experienta proprie: evitati sa ii infundati cu antibiotice, in special cat sunt mici, dar si mai tarziu !
Doctorii de azi prescriu antibiotice cu galeata pentru ca nu sunt in stare de altceva, o sa omoare virusul, dar ce omoara pe langa e foarte important.
Sotia mea a luat mai multe antibiotice in ultimii ani si acum se lupta cu o candida nenorocita de vreun an.
Am citit pe internet o gramada despre asta si mi-am intarit convingerea ca antibioticele fac uneori mai mult rau decat bine.
Eu si sora mea am avut un medic pediatru extraordinar (sa-i fie tarana usoara) si am luat extrem de rar antibiotice, drept pentru care suntem amandoi "ca brazii". Sotia mea a luat de mica antibiotice si are un sistem imunitar slabit. Sigur ca nu e asta singurul motiv, dar sunt sigur ca are o pondere majora. Pentru un rosu in gat sau o raceala sa dai antibiotic mi se pare inconstienta.

Normal ca sunt cazuri grave la care antibioticele sunt necesare, dar trebuie atent administrate cu compensatoare - iaurt, produse pentru refacerea florei intestinale, etc. Sunt inca doctori care nu tin cont de asta si pot genera probleme mai mari decat boala initiala.

Mihai

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

de acord, insa antibioticul nu omoara virusi, ci bacterii.asa m-a invatat pe mine pediatra.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tmihaela spune:

Ai mare dreptate in ceea ce spui Mihai,exact ca si sotia ta am patit si eu.Pe linga asta am ajuns si cu stomacul mai sensibila.Ori fi ele bune dar intr-o oarecare masura.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Valenka spune:

Da Mihai ai dreptate antibioticele nu-s bune in exces sau fara motiv. Din pacate in Ro e mai complexa problema : pe de-o parte pacientii care daca se intorc cu mina goala de la doctor declara ca ala-i prost si nu-si stie meseria, pe de alta nu uita ce acces usor are omul la cumpararea lor. Te duci la farmacie si pleci cu punga plina..bani sa fie! Ba chiar te sfatuieste farmacista, vecina-vecinul., prietenii, cunoscuti si necunoscuti-toti sunt experti!
Si-apoi cind are omul o problema adevaratea tr. sa bage doze bomba si se mira de efectele secundare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Eu propun sa nu se mai fabrice antibiotice deloc.

Acum, nu conteaza ca poate sotia in urma tratamentului respectiv ta a scapat de o cardiopatie secundara unui reumatism articular acut pentru ca nenea doctorul i-a dat antibiotice sau poate a scapat de alte boli interesante: o otita cronica, o meningita sau poate o pielonefrita cronica......

Ma uit la ce ai scris si propun ceva simplu:
Si sa-i omoram pe medicii care dau antibiotice, ca oricum “nu sunt in stare de altceva” !!!

Iar daca, din pura intamplare, vei avea o infectie undeva – o pneumonie, un abces dentar sau o banala problema cu un panaritiu..... te rog sa refuzi sa te tratezi cu antibiotice...... ca doar antibioticele astea nenorocite scad imunitatea bietului pacient !!!

Oare de ce mai raspund eu la asemenea subiecte ?

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Darael,
Mie mi se pare ca exagerezi ceea ce a scris Mihai, care chiar spune ca sunt cazuri in care antibioticele sunt necesare.

Eu cred ca Mihai a vrut sa traga un semnal de alarma pentru ca foarte multi pediatrii, recomanda cu foarte multa usurinta antibiotic. Si mie mi s-a intamplat de cateva ori sa-i fie recomandate baietelului meu in conditiile cand avea putin rosu in gat (nu puroi in gat), iar febra era pana in 38.5, sau cand ii curgea putin nasul (si in cazul acesta nu puroi). De fiecare data nu i-am administrat imediat, am stat sa astept cum evolueaza si a doua zi nu mai avea nimic. Probabil ca daca i-as fi dat antibiotic, as fi zis ca i-a trecut de la antibiotic.

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Da, de acors, de multe ori se face exces de zel, dar din ce scrie Mihai se deduce ca ar fi mai bine sa renuntam la antibiotice .De aici si reactia lui Darael, la care eu subscriu.Sunt 2 solutii: medicii ar trebui sa fie mai ponderati in unele cazuri si farmaciile sa nu mai elibereze decat cu prescriptie medicala. Dar exista 2 probleme: exista pacienti care daca nu pleaca de la medic cu antibiotic (eventual cel mai "tare")declara doctorul incompetent , iar alta categorie care decide ca nu are nevoie de antibiotic, desi nu are pregatirea necesara . De unde rezulta nevoia ca si populatia sa fie cat de cat instruita , nu numai in problema asta , ci si in multe alte probleme medicale. Cum se poate face asta...nu ma intrebati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nonna spune:

farmacistii nu mai elibereaza fara reteta antibiotice!!!!!!!incercati sa cumparati penicilina sau Tagremin si nu se dau fara reteta.Poate ceva farmaciste mai trecute dar cele tinere respecta legea!!sunt de acord cu Darel dar noi,datorita profesiei,eu as avea tot interesul sa vand cat mai multe medicamente,caci din asta traiesc,nu putem fii obiectivi.
Sigur ca abuzul dauneaza grav sanatatii si nu sunt de acord cu medicii care dau asa usor antibiotice mai ales la copii dar asa se previn unele complicatii care s-ar rezolva mult mai greu si mai costisitor.
Nonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaiv spune:

Scopul mesajului meu a fost sa atraga atentia asupra excesului de antibiotice. Dupa cum am si scris, ele sunt evident necesare uneori, dar in cazuri simple se pot evita de multe ori.
Nu vad rostul unor reactii exagerate, ideea e de a face un schimb benefic de opinii.

Mihai

Mergi la inceput