Bebelusi de martie - aprilie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

lidia, nu cantaresc mancarea!blenderul este gradat, iar pana sa observ asta, am pus intr-un borcanel hipp mancarica si intrau aproape 3 borcanele de 125g in castronel. si acum imi dau seama din ochi. iar 300g e mult, prin carti scrie 200-250g, dar daca Rares al meu a papat asa mult, i-am dat. acum introducandu-i carnita, o sa micsoram portia, ca altfel nu ii mai tre' mancare 6 ore!

ce am vrut io sa mai sciu...
eu i-am inceput diversificarea cu fructe, dupa 2 saptamani i-am introdus legumele, dar legumele le mananca mult mai bine! nu stiu daca bebelushii care cam refuza legumele o fac pt ca au inceput sa pape intai fructe. si mie imi place piureul ala de legume, e buuun!
ieri l-am pacalit cu carnita, i-am pus un ardei gras rosu, foarte dulce, a iesit un piure super! ieri i-am dat pt prima oara hipp fructe( mar, caisa,suc de ananas), l-a mancat, dar eu nu am fost prea incantata de gust, avea gustul gemului de caise pe care-l face mama

ce vreme uratal-am obisnuit cu statul afara 5-6 ore, ieri am fost doar 2 ore pe seara in herastrau si nu i-a convenit dupa ce ca e tare marait, cred ca din cauza dintilor( isi freaca gingia toata ziua, desi nu i-a mai aparut nimik, acelasi coltisor de la canin il are), mai stam si in casa, off

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

rrox,tare precoce-i Ioana si ma bucur si pt.ea si pt.voi.Alex de cand a descoperit "poponeatza"numai asa vrea si mi-e teama sa nu-l suprasolicit.Vad ca si alte mamici au inceput mai devreme(si oanamc cu Leti).
Marox,esti foarte perspicace si cred ca ai ajuns sa ne cunosti destul de bine(perfect de multe ori nici noi insine nu ne stim),ai intuit exact ce se intampla in problema"rasfatului"lui Alex
ligia si oanamc,cred ca o anumita latura va ramane infantila forever la consortii nostri,de-asta am fost noi inventate,sa-i conducem din umbra,subtil si eficace
ligia,nu trebuie sa-ti fie atat de teama cu inecatul;daca inghit un fragment mai mare,va iesi nedigerat aproape.Important este sa manance sezand,incet,cu rabdare si cantitati mici,si sa stii cum sa procedezi in caz de inec(ceea ce e destul de rar in conditiile descrise,caci ei de-acum au reflexe protectoare pe care si le dezvolta in continuare),manevra care este explicata in orice carte despre"mama si copilul".Cred ca un razuit cu simt de raspundere iti va rezolva temporar problema,pana la achizitionarea unui blender ptr.soacra ta,ori poate nici nu va mai fi nevoie.
oanamc,in timpul suptului/mancatului creste presiunea in urechea medie,deci daca ar fi o problema otica dealtfel de intensitate minora,ar fi normal sa se exacerbeze la supt;pe de alta parte,cum ti-au spus si alte mamici,ei se mai trag de diferite parti ale corpului,ii distreaza autocunoasterea.Ca sa stai linistita si sa nu treci vreo problema neobservata,mergi la un control.Cu pofta de mancare nu stiu ce sa te sfatuiesc,noi ne aflam la extremitatea cealalta a spectrului:lacomie maaaare.
an-k,m-am distrat copios cu bretelele.Sa decurga usor adaptarea-ambelor-la cresa(si a ta,si a ei)si fara boli.
andira,si la tine adaptare usoara la serviciul cel nou;sunt sigura ca vei reusi,daca ati rezistat la programul-maraton de concediu.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Mamacita, Adriana - multumesc!
Andruzza - bine te-am gasit si pe tine, scuze de omisiune!

Deocamdata cam somez, de maine cred ca intru mai zdravan...
Irina e si ea cu piciorusele in gurita, cam de vreo 2-3 saptamani, dar nu prea sta in fundulet decat la mine in brate, si ii sprijin spatele. In rest, tot incearca sa se ridice.

Sapt asta ma duc cu ea la Medicover sa o masuram si sa o cantarim, sa vedem ce ne mai spune dna dr.

Mamacita - nici eu nu sunt de acord cu spusul pe nume de catre copii, "mama" are cu totul alta rezonanta, nici nu mi-am pus problema sa-mi spuna Irina, "Roxana" - mi se pare total aiurea.
Deci, cred ca ai perfecta dreptate.

Rrox si Mamacita - am uitat sa va spun ca am testat 2 noi feluri de Nirvana: Espresso si de vanilie cu alune si cookies (am uitat cum ii zice). Nu m-au dat pe spate, tot cele cu kahlua si nuci sunt cele mai bune.

Mergi la inceput

Aaa, si o sa pun si poze cat de repede, dar mai mult am filmat in Grecia, ca Irina era tare vorbareata si vroiam sa surpindem momentele in care ne povestea cate'n luna si'n stele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

OK,andira,dar in legatura cu modul de adresare al celorlalti si la cum o vei invata tu pe Irina sa se adreseze?

Ce bine ca ati putut s-o filmati vorbind...Alexut,din momentul cand vede o camera pe el,s-a terminat:incepe holbatul si aleluia faze simpatice sau memorabile

http://pg.photos.yahoo.com/ph/balcanalina/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamc spune:

An-k, cum a fost la cresa?(iti trimit reteta de pui pe PM ca sa nu fiu off topic; e super simplu si yummy!)
Andira, mult succes la servici.Sigur te vei descurca!

Mamacita, eu consider ca pentru copilul meu eu sunt "mama" si sotul meu e "tata".Nu sunt de acord cu spusul pe nume, din fericire, consoarta e pe aceeasi lungime de unda .Si noi le spunem parintilor "mama si tata".In schimb, sunt de acord ca alti copii, copiii prietenilor nostri, de exemplu, sa imi spuna pe nume si sa mi se adreseze la persoana a doua singular.Pot sa ma respecte si asa, totul depinde de educatia pe care le-o ofera parintii.Sunt copii care se adreseaza cu "dumneavoastra" si asta nu ii impiedica sa nu fie obraznici sau prost crescuti.
Multumim pentru info referitoare la urechiusa.

http://community.webshots.com/user/oanamucenicu

Mergi la inceput

Ce ma enerveaza, postasem un mesaj si acum tr sa-l pun din nou....

Deci:
Mamacita - eu am ceva oroare de "tanti" si "nenea", si prietenilor apropiati o sa o invat sa-i apeleze pe nume. Asa mi se pare normal, si baietelul celei mai bune prietene imi spune "oxana" , si mi s-ar parea ciudat Irina sa-i spuna ei "dna Diana".
In schimb, pt ceilalti o voi invata sa-l foloseasca pe "dna / dl", iar daca ei vor sa le spuna pe nume, las la latitudinea lor.
Eu asa am fost invatata, vorbeam cu "dvs" cu toata lumea, si schimbam doar cand mi se confirma ca se poate.

In schimb, nu-l folosesc pe "sarutmana". Nici nu persoanele in varsta nu dau decat "buna ziua". Cred insa ca e o chestiune de orgoliu al meu.
Spun doar cand vreau sa subliniez ca multumes persoanei respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

In primul rand vreau sa le multumesc tuturor celor care ne-au felicitat pentru cele 5 luni implinite in 15!

Nu am mai apucat sa intru pe forum, acum am citit asa,printre picaturi tot ce ati mai scris...noi nu suntem bine deloc...Alexandra mananca din ce in ce mai putin, si asta avand in vedere ca de vreo 2 saptamani nu prea mananca.Am vorbit azi dimineata iar cu d-na dr. , cred ca am adus-o la disperare de cate ori am tot sunat-o, dar nu mai stiu ce sa fac cu ea...ea papa pana scum si piersicuta cu biscuiti, si morcovi cu cartofi din supa de legume, chiar si carnita am incercat-o si nu a refuzat-o, iar acum nu mai vrea nici laptele, de restul, nici nu mai vorbescSlabeste vazand cu ochii...am avut probleme cu gatul, i-a trecut, gingia e foarte umflata, dintisorul trebuie sa apara...si ea nu papa...MAine dimineta o duc sa-i faca hemograma completa...nu mai stim ce sa facem cu ea...Fetelor, sunt disperata!!!!
Am vazut ce meniuri variate au bb-lusii vostri, ce pofta de mancare au...si a mea nu vrea.... Ce sa ma mai fac?????????

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/adici_l/my_photos

Mergi la inceput

Oana - multumesc pt incurajare!
Si vreau si eu reteta, nu cred ca e nici o problema daca o pui pe forum, chiar daca e off-topic.

Eu una cred ca putem vorbi si despre o carte, un film, o prajitura pe aici, ce ziceti?
Nu ca regula, normal, dar cred ca o sa ne plictisim daca 10 ani de acum incolo o sa scriem numai de kg si cm (ai copiilor sau ai nostri ).
Ma refer la o simpla fraza, nu inseamna ca vreau sa facem subiect cu comentarii literare sau critici de film.
Sper ca nu vi se pare deplasat, dar daca avem ceva de spus, ma gandeam ca putem sa ne exprimam o parere despre orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

sunt de acord cu andira.
si continui prin a ma plange ca afara ploua si e urat, iar eu nu am apa de rece de azi noapte.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ninocikap/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0

Mergi la inceput