Bebelusi de mai-iunie 2005 (14)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

babygirl, Patrick sta in scaunelul de masina fara nici o problema, dar l-am pus de cand s-a nascut si indiferent daca a condus sotul niciodata n-am stat cu el in spate ca sa nu fie probleme cand merg numai eu cu el. Dar la noi cred ca nu exista zi fara ca el sa nu fi facut cel putin o tura cu masina. Deocamdata folosim tot cosuletul de la carucior care este bun pana la 9 kg. si intra in baza lui, fiind orientat cu fata la bancheta. Pe bancheta am atarnat niste jucarii(prinse de rezematoarea de cap)dar habar n-am cat ii plac si daca este unul din factorii care-l fac sa fie cumintel. De obicei doarme dupa 5 min. dupa ce se invarte roata. Musai sa-i placa in masina ca mama-i plimbareata tare (am facut si drumuri de 200 km numai noi doi in masina). Cred ca o sa-i placa si mai mult dupa 1 an cand poate fi orientat scaunul normal si el va privi in fata.
O singura data a plans, dar era noapte si cred ca s-a speriat in vis, ptr. ca s-a trezit brusc si a inceput sa urle.Dar urla asa de tare ca a trebuit sa trag intr-o parcare unde am stat 1/2 h sa-l linistesc.
Eu zic sa nu te dai batuta si sa mai incerci,cu plimbari mai scurte si din ce in ce mai lungi, caci cu cat se obisnuieste mai repede cu atat mai bine.
In parc cand ies la plimbare cu caruciorul suntem Ok de asemenea ptr. ca atasez la carucior cosuletul de masina si de acolo el poate vedea lumea fara nici o problema. E chiar incantat fiind la inaltime si pe de alta parte are o pozitie buna a corpului. Si cand merg la cumparaturi numai scot cosuletul din masina, din baza lui si il pun in cosul mare de cumparaturi. Asa ca avem fun peste tot si e foarte simplu ptr. mine ca nu am de scos si bagat copilul in scaunul de masina ori de cate ori ma dau jos cu el. E foarte comod.
mstroie, multa sanatate lui David si sa se faca bine cat mai repede. Bine ca saracutul este vesel chiar daca are febra, joaca-te cu el cat mai mult ca sa-i fie cat mai bine.
Elisor, sper din tot sufletul sa se fi inselat doctorita si sa nu fie vorba de nici o displazie. Eu nu stiu dar din cate citesc am impresia ca e o moda in Ro ca doctorii sa suspecteze bebelusii de displazie.
Altfel marisoara tare printesa, mai ales la kg. Cu cm suntem apropiati, dar la kg mai avem de luptat sa o ajungem, desi Patrick mananca foarte bine a pus mai putin luna asta. Adevarul ca a si inceput "sportul" la greu.
Eu ii tai lui Patrick unghiutele numai cand doarme, ca sa stiu ca suntem linistiti si ne iasa figura. Mucisorii din nas ii scot cu o pompita simpla (para de cauciuc), ca si cea clasica romaneasca si functioneaza foarte bine.
In legatura cu sterilizatul biberoanelor si eu am de gand sa o fac pana cand Patrick o sa pape laptic din sticluta. Mi-e si foarte usor avand un sterilizator super de la Avent.
Sper ca Andreas e Ok la noua scoala, vai, vai ce probleme. Avea mama dreptate cand imi spunea - copii mici probleme mici, cu cat cresc mai mari cu atat problemele devin mai complicate.
Nelia, imi pare rau ca Tudora a facut diaree, oare n-ai mancat tu ceva care sa-i fi provocat stomacelul sa fie abset? Sper sa-i treaca pana maine. Daca nu ii trece, ce cred eu ca as face este sa-i dau putina zeama de orez. Oricum as suna dimineata la prima ora medicul pediatru si l-as intreba pe el, poate are o idee mai buna. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, sper sa fie bine. Multa sanatate.
Va las fetelor ca mi-am facut norma in seara asta si ma cheama piticutul meu sa ne jucam.

Numai bine va doresc.

NewMami & Patrick Ryan

http://community.webshots.com/user/newmami2005

Mergi la inceput

Nelia, am terminat de citit numai dupa ce am postat mesajul meu. Vad ca i-ai dat deja apa de la orezul fiert si ca ai avut grija ce ai mancat. Imi pare rau ca nu te pot ajuta cu mai multe sfaturi si sper din tot sufletul sa-si revina Tudora si sa fie doar o mica indigestie din cauza dintilor, care se pare ca au de gand sa-si faca aparitia.
Hainute, fetelor m-am gandit ca toate hainutele lui Patrick (si nu sunt putine la numar) sa le trimit unei viitoare mamici din Ro care ar avea nevoie si s-ar bucura de ele. Va rog frumos, mai incolo daca auziti prin preajma voastra de cineva care este urmeaza sa nasca la anul in vara tot un baietel(mai-iunie ca sa se potriveasca si sezoanele) si s-ar bucura de acest ajutor sa-mi trimiteti adresa si odata pun pachetul la posta.
O sa postez mai incolo si la mamici de mai-iunie 2006 si poate pot ajuta pe cineva. M-as bucura mult de tot, caci aici de bine de rau toata lumea isi permite sa le cumpere dar sunt sigura ca in Ro as scuti o viitoare mamica de cateva cheltuieli, mai ales ca nu sunt uzate iar unele dintre ele nici macar n-a ajuns sa le poarte.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

new mami, uite ceva idei pentru hainutele pe care vrei sa le trimiti. citeste postul lui www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52651&whichpage=3" target="_blank">pashosha

numai bine,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Maria bine ai mai trecut pe la noi! Nu-mi prea pot imagina cum e cu doi copilasi de-odata, cind ai timp, mai povesteste-ne si noua cum te descurci. Si vrem sa vedem si poze cu voi. Eu nu stiu ce as face cu doi Andrei de-odata

NewMami, si tu scrii mai rar, dar si cind o faci. Te felicit pentru gindul de a trimite hainutele unui copilut mai in nevoie. Cu siguranta ca daca ai pune un anunt pe forum ai primi multe adrese. Erau niste fete aici pe forum, pe la "Actiuni umanitare", care mai faceau cite o actiune de genul asta.

Andrei a luat foarte putin in greutate luna asta, spre deosebire de primele luni, cred ca in jur de 100g pe saptamana. Dar maninca in continuare la fel de bine, lapte e suficient, este foarte activ si vioi. Probabil o fi crescut consumul lui de energie? Aseara l-am cintarit inainte si dupa ce i-am dat sa suga, aveam o indoiala ca nu suge sufiecient in cele 10 minute cit sta la sin. Dar diferenta a fost de 170g±10g, ceea ce eu zic ca este bine.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Buna dimineata mamici,

Babygirl, scuze de raspunsul intarziat dar vad ca te-au ajutat fetele- eu am pus in baitza o petala de trandafir cu miere, una cu mirul de la biserica, o pereche de cercei de aur , un inel, un banutz si orez.

Nelia, asa am patit si noi cu diaree dar si febra si in prima zi cand a venit dr ne-a spus ca nu stie exact ce are ( ar putea fi un virus , rosu in gat sau dintzii). Ne-a dat pt diaree calciu carbonic iar pt febra nurofen, calpol si novocalmin ( supoz).In 3 zile i-a trecut febra ( deci nu a fost virus ca asta tine mai mult de regula!) si apoi am observat dintisorii, cei 4.Am cautat si am citit ca atunci cand apar "perlutzele" , chiar daca nu s-a inrosit si umflat gingia unii bebei pot avea febra, diaree si/sau varsaturi. Asa ca eu cred ca de la dinti a fost la micutza mea. Sunteti bine , i-a mai trecut?

[red]Fran, se vede forma lor dar nu a iesit inca nici un coltisor si nicinu s-a inrosit gingia...dar cand o dau cu gel se simte f bine forma lor! Am mai observat ca dupa ce i-au aparut mugurii nu mai este asa de baloasa...inainte tb sa o schimb de 10 ori /zi ca isi uda f tare bluzitele ...
Ma bucur ca micutza ta nu are displazie! Si noi avem pliuri inegalle , am fost la 2 luni la ortoped , s-a uitat de doua ori si a zis ca nu are nimic si ca nu are nev de eco...mie mi se pare ca are si un picior putin de tot mai lung ...asa ca cred ca o sa cer sa ii faca o eco.

As veni si eu in parc duminica dar noi facem sambata vaccinul de 4 luni ...
Dar poate este bine, nu are nici o reactie si venim! La 17, in Herastrau? Mai exact unde?

Mergi la inceput

N-am stabilit inca un loc de intalnire in Herastrau, doar ora 17. Propuneri? De fapt sint doua variante cred, zona de la Roata Mare si zona de la intrarea din Piata Aviatorilor, spre Expoflora si around. Unde ar fi mai convenabil? Noi venim cu masina, asa ca mi-e bine si colo si colo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Gabitza draga, in general ma descurc bine cu 2 copii, dar au fost si perioade cand ajunsesem la capatul puterilor. Era greu cand voiau amandoi sa manance, dar de la 3 luni jumate mananca de 4 ori/zi fiecare, asa ca avem un program cat de cat.
Imi e greu sa ies din casa cu ei pt. ca trebuie sa fie amandoi hraniti, schimbati etc. E greu fizic sa-i transport pt. ca au impreuna peste 12 kg fara haine, iar carutul nu incape in lift asa ca l-am lasat in holul blocului. Sunt nevoita sa stau mult in casa si asta ma nemultumeste, mai ales ca n-avem balcon.
Acum ne cautam o lócuinta mai mare si mutatul chiar va fi o problema.

Totusi copiii mei sunt cuminti, nu mi-au creat probleme, doar ca fiind doi e mai solicitant. Nu-i iau in brate decat cand ii schimb/hranesc, iar partea mai dificila e cand plang amandoi sau sunt nelinistiti, nu stiu cum sa ma impart. Acum e bine cu mama, dar va pleca in curand si voi ramane cu cineva care vine cateva ore pe zi. Ma ajuta sotul meu foarte mult si ma consolez cu gandul ca vor creste si-mi va fi mai usor pe urma (oare?).

O singura data am avut o problema mare cand Philip avea 3 luni - s-a inecat cu lapte si a tusit tare, a facut spume la gura, apoi a ramas fara vlaga - cumplit. Am chemat salvarea si l-au dus la spital impreuna cu sotul meu. In acele 24 de ore cat am fost singura cu Alexander, n-am simtit ca am copil, pur si simplu m-am plictisit.
Intre timp si Alex a devenit mai plangacios (mai ales dupa cel de-al doilea vaccin), dar in primele 3 luni a fost extrem de cuminte.

va pup pe toate,
maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Beatriced, pt listuta: 63.4 Kg (-3.1). Cam atat pt azi ca ma cam lasa conexiunea.

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Fetelor, care din voi este interesata si poate, am stabilit cu Adina (babygirl) o intalnire pentru duminica, 18 sept., ora 17, in Herastrau, zona fantanilor arteziene (Expoflora).
Poate reusim sa ne vedem citeva dintre mamici+tatici+bebici. Sper sa fie si vremea buna.

Mergi la inceput

ChrisDun, multumesc de link, o sa ii trimit mai incolo un mesaj si sper din tot sufletul ca hainutele sa ajunga la acei copilasi si nu sa le ia ingrijitoarele si sa le vanda la mana a doua cum se intampla de obicei. De asta imi e frica si as fi preferat sa trimit pachetul unei mamici. Mai astept pana in ianuarie-februarie ca sa pun si hainele de 6 luni si sper ca pana atunci sa gasesc pe cineva care asteapta un baietel. Daca nu le trimit la orfelinat, dar sunt f. sceptica in privinta celor care ii ingrijesc pe acesti copilasi neajutorati.

Gabitzam, ce sa faci mama am avut logoree ieri, am vazut ca am umplut o pagina. Deci sa inteleg ca Patrick nu e singurul care desi mananca f. bine nu a luat asa de mult in greutate. Sanatosi si veseli sa fie ca apoi cu greutatea mai vedem.

mariamunteanu, ma bucur ca iti mai gasesti din cand in cand putin timp si ptr. noi si ca sunteti bine. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce va fi daca trebuie sa te muti. Eu as angaja o firma care sa se ocupe de tot inclusiv impachetat. Nu am decat cateva luni de cand am facut miscarea asta si inca nu mi-a trecut groaza. I-am spus sotului ca in urmatorii 5 ani nici nu mai vreau sa aud de asa ceva.
Multa sanatate si numai bine.

NewMami & Patrick Ryan

Mergi la inceput