Mai ia cineva YASMIN?
Raspunsuri - Pagina 4
alya75 spune:
Hop si eu cu o intrebare. Mi-am sunat dr. sa-l intreb ce sa fac sa nu-mi vina rushii exact in perioada cand sunt la mare si el mi-a zis sa iau 2 blistere de Yasmin fara intrerupere sau sa le intrerup dupa ce ma intorc din concediu. zis si facut, am mers la farmacie, am luat pastilutele si m-am apucat de citit prospectul. acolo scrie ca trebuie luate incepand cu prima zi de ciclu, dar la mine asta a fost acum o saptamana. Acum cu care pastila sa incep? O sa obtin efectul dorit? Pe dr. nu mai am cum sa-l intreb ca e plecat din tara.
gabi_j spune:
quote:
...rebuie luate incepand cu prima zi de ciclu, dar la mine asta a fost acum o saptamana. Acum cu care pastila sa incep?
Intrebarea e: acum consumi regulat yasmin? daca nu, zic ca mai bine nu lua asa dupa capul tau, ci sa faci cum scrie in prospect.
daca deja iei yasmin de ceva vreme, pur si simplu cand termini prima folie, a doua zi iei prima pastila din a doua folie.
Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'
sweetkarina spune:
Eu una personal nu am luat Yasmine pt k iau Mercilon insa soacra mea ia dupa ce a renuntzat la sterilet si ea zice ca se simte bine.Intradevar a slabit de la ele si nu a avut nici stari de greatza,nici cosuri nimic altceva.Depinde mult de organism.si eu ma inteleg bine cu ale mele mai am din cand in cand probleme cu ele dar in rest totul e ok.
carolinah spune:
quote:
Originally posted by alya75
Hop si eu cu o intrebare. Mi-am sunat dr. sa-l intreb ce sa fac sa nu-mi vina rushii exact in perioada cand sunt la mare si el mi-a zis sa iau 2 blistere de Yasmin fara intrerupere sau sa le intrerup dupa ce ma intorc din concediu. zis si facut, am mers la farmacie, am luat pastilutele si m-am apucat de citit prospectul. acolo scrie ca trebuie luate incepand cu prima zi de ciclu, dar la mine asta a fost acum o saptamana. Acum cu care pastila sa incep? O sa obtin efectul dorit? Pe dr. nu mai am cum sa-l intreb ca e plecat din tara.
Deduc ca nici tu nu iei AC in mod curent, nu? Nici eu... Pt amanarea ciclului pe motive de mare, eu am inceput o folie cu 4-5 zile inainte de data cand trebuia sa vina rushii si am intrerupt-o imediat dupa ce m-am intors de la mare. Dupa cateva zile mi-a venit si totul a fost OK. Fara efecte secundare.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
paganel spune:
de la 18 ani iau anticonceptionale, intai ca nu am dorit o sarcina, apoi ca m-am ferit de avort. am luat rigevidon si mercilon. de anul trecut iau yasmin, imediat dupa un avort (hehe, eu mi-am dorit bb, taticutzul lui insa nu ne-a dorit pe niciuna). nu am avut nici un soi de probleme. nu stiu ce s-a intamplat cu alte femei. de ingrasat m-am ingrasat...in timp...normal, sunt mai batrana cu 10 ani, dar nu direct. am si fumat, inca mai fumez
am si baut, bere mai ales
.
ce pot sa zic este ca in momentul cand le-am intrerupt am ramas insarcinata imediat luna urmatoare, deci din punctul asta de vedere infirm mitul ca dca le iei nu mai ramai ba dimpotriva... bine acum dupa avort nu stiu cum e, dar matusica mea, care m-a sprijinit si inteles, medic si profesor universitar in d-ale ginecologiei mi le-a pus in brate.
ah am uitat sa zic am trcut si dupa avort prin negi genitali, or papilloma virus. a insistat sa le iau pt reglarea mucoasei.. e totusi medic...maica-mea chimista, a achiesat la idee. si uite cum cu 2 femei puse pe capul meu am scapat cu bine.
le iau in continuare. nu am probleme cu ele. chiar vi le recomand, sunt "universale" starile de greata si etc...trec cu timpul, e v de acomodarea organismului. atentie insa, in a 2 luna de cand nu le mai luati ramaneti insarcinate..si inca o treaba: prima data cand incepi sa le iei se iau din ziua in care ti-a venit "mamzelle rochefourt" cum zic eu sau ciclul mai pe romaneste spus preferabil seara la aceeasi ora...eu le iau dimineata ca uit altfel si sambata duminica cand ma trezesc.
ia-le, sunt bune, nu mori mai devreme din cauza lor :)
cristi22na spune:
buna,sa ingrasat cineva de la yasmin?eu m-am ingrajat 5 kg dar acum am slabit,nu stiu daca era de la ele ,oricum nu am facut pauza
oanab spune:
Buna!
Si eu iau Yasmine, de aproape 1 an si jumatate. N-am avut probleme gen dureri, stari de rau, sau altele. De ingrasat, da, m-am ingrasat, dar nu stiu daca e de la pastile, pentru ca m-am lasat de aerobic in perioada asta, am devenit foarte sedentara (mers cu masina la serviciu si nu ratb), si am si mancat aiurea.
Ce mi se pare mie ciudat acum este urmatoarea treaba: intrucat am inteles ca tb facuta 1 luna pauza cam la 1 an de pastile, am facut si eu luna trecuta pauza. Am inceput o noua folie de yasmine acum, dar ma tot trezesc cu pete maronii pe chilot. Stiu ca e posibil sa apara spotting pana se obisnuieste organismul cu pastilele, dar totusi....dupa 1 an jumate de pastile e normal sa mai fie asa ceva dupa o pauza de 1 luna?
roxanaz spune:
nu se face nici o intrerupere cand iei anticonceptionale. aia cu o luna pauza era valabila acum 20 de ani, acum nu mai este. de aceea ai spotting. va mai fi nevoie de inca o luna ca sa se regleze ciclul menstrual.
Roxana
cristi22na spune:
exact,nu mai faceti pauza la anticonceptionale.unii zic ca tb facuta pauza,dar de fapt noi facem pauza de 7 zile si e suficienta.pupici