si alte animale

si alte animale | Autor: columbiana

Link direct la acest mesaj

pentru ca subiectul despre ciini provoaca animozitati, si pentru ca sunt interesata, as dori sa povestim putin despre canari si papagali, sau alte specii de pasari in colivie.

ne mutam la casa, eu mi-am dorit o pisica siameza intotdeauna ( am avut in Romania), dar sotul este categoric impotriva.
dupa negocierei, am ramas la canari;
pot sa-l iau singur sau moare fara pereche?
este sensibil, scump, fain, murdareste, etc?
cei care aveti acasa, va rog dati-va cu parerea,

merci

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu am avut canari ....baiatul a murit acum 1 an ..era batran ..avea vreo 14-15 ani ...cand era tanar canta dumnezeieste ....era o incantare sa te trezesti dimineata in trilurile lui...dupa vreo 3 ani i-am luat si o fata ..cat i-am tinut separat totul a fost bine ..ne incanta in continunare cu cantecele sale...cand i-am pus impreuna ...s-a schimbat situatia ...nu mai canta ...au facut oua iar intr-o dimineata ne-a trezit cu un tril special...canarita murise ( nu putut sa elibereze un ou ..nu stiu denumirea de specialitate dar asta era pe intelesul meu)..de atunci vreo 3 luni nu a cantat nu era activ ..credeam ca va muri si el ...dar si-a revenit ..pe la 10 ani a incetat sa mai cante ...Noi l-am iubit in mod deosebit(de asta v-am si spus povestea lui) si desi acum am papagali parkiti ( vreo 8) sincer nimic nu se compara cu trilul unui canar ..
sfat : daca iei pereche fata si baiat nu ii tine in colive impreuna decat in perioada de imperechere ..asta daca vrei sa iti si cante ...
fetele nu canta doar baietii ( se spune ca de dorul fetei )
zilele urmatoare (maine cred) o sa iti postez si niste link-uri despre pasarile de colivie si cresterea lor

Va pupam dulce pe toate si pe toti,va dorim tot binele din lume si MULTA SANATATE!

Alessia, Benny (02.03.05) si Sebi (16.01.98)

http://community.webshots.com/user/alessia1055

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Draga mea si in Ro si aici (pina sa iau mita siameza) am avut perocheti (perusi sau nu stiu cum le zice in Ro). Pt. ca imi era mila de ei ii lasam sa zboare liber prin casa a. i. seara stind la tv te trezeai cu unul din ei aterizind in cap, pe ochelar etc... In Ro cel putin aveam unul care era gurmand, nu exagerez. Cum vedea ca se taie piine hop pe felia proaspat taiata si incepea sa ciugule. Daca era o felie taiata astepta frumos pe galerie pina se taia una noua. Ba odata a aterizat cu piciorusele in supa mea si s-a fript. Erau tare draguti dar faceau mizerie multa pt. ca stateau pe galerii in orice camera si iti inchipui ce era dedesubt... Personal ti-as recomanda o siameza pt. ca sint extraordinar de destepte si lipicioase. Vezi poze cu a mea...pozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

multumesc alessia,

am sa iau unul la inceput ( in vacanta in Romania avea cineva la care am stat uneori, si fiul-meu era fascinat...l-ar fi hranit toata siua, il "pindea" minute intregi pe linga cusca)...daca rezista singur, cinta si e ok...il las asa;

adrienne,

e tare faina pisica! am iubit-o si eu foarte tare pe cea de acasa...

din pacate, sotul meu se opune categoric. si pasarile le-a acceptat cu greu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Buna Ana,

Eu am canar, un canar alb, initial am avut 2, acum am doar unul.
I-am cumparat impreuna cand erau atat de mici de abia se puteau tine pe bara, dar problema a fost ca erau din acelasi cuib, deci frati si cand au crescut a trebuit sa dau unul(femela) caci nu se intelegeau, nefiind cuplu se iscau conflicte .
Acum am ramas numai cu masculul care intr-adevar canta foarte frumos, este foarte linistit, mic si alb.Ceea ce e frumos la canari e ca nu fac zgomote ca si papagalii, ci canta de adevaratelea, (doar masculii canta) si fiecare mascul are trilul lui propriu, al meu de ex are un cantec foarte lung si frumos, care umple toata casa.
Spre deosebire de papagali canarii sunt mai pasnici, nu sunt asa agitati, nu sunt violenti, nu musca, nu se bat intre ei.
Daca ai numai unul(mascul) e mai bine ca atunci sigur va canta, daca ai un cuplu va canta masculul dar mai rar, ca in rest va fii ocupat cu dragostea.Femela mea e data la socru-meu , care are si el un canar mascul, si acolo a facut cuib si a depus oua, mici si albastre, o frumusete..
Canarii au nevoie de apa curata zilnic, din cand in cand o tavitza mai mare cu apa in care sa faca baie, mancare(seminte) pt canari(de la magazinul de animale) si cateodata de un amestec cu ou pt calciu.
Poti sa le dai si putin mar.
Si curatenie, schimbat tavitza la colivie cand se murdareste.
Nu este complicat de intretinut un canar.
Nu ti-as recomnda sa-i lasi sa zboare prin casa, stau ei bine si frumos la ei in colivie, sunt nascuti in colivie, ei afara daca scapa nu supravietuiesc.

succes daca iti cumperi unul,
A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Fetelor, nu va suparati, canarii io cred ca ei canta asa frumos de tristete ca-s in colivie Dupa mintea mea, care poate sa fie si putina, nu-i vorba, oricat m-ar incata trilurile tot n-as lua pasare in colivie. Caini merge, ca-i scoti la plimbare obligatoriu de 3 ori pe zi, pisicile se preteaza excelent in "captivitate", de puturoase ce is le prinde bine sa le puna cineva mancarea sub bot, dara o pasarica cum isi cere ea dreptul la libertate? In ce priveste pasarile in colivie am aceeasi parere ca si despre circuri: un nu hotarat.
Nu va suparati, asa-i?

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by scarmanus

Fetelor, nu va suparati, canarii io cred ca ei canta asa frumos de tristete ca-s in colivie Dupa mintea mea, care poate sa fie si putina, nu-i vorba, oricat m-ar incata trilurile tot n-as lua pasare in colivie. Caini merge, ca-i scoti la plimbare obligatoriu de 3 ori pe zi, pisicile se preteaza excelent in "captivitate", de puturoase ce is le prinde bine sa le puna cineva mancarea sub bot, dara o pasarica cum isi cere ea dreptul la libertate? In ce priveste pasarile in colivie am aceeasi parere ca si despre circuri: un nu hotarat.
Nu va suparati, asa-i?

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Pai nu ma supar dar sa stii ca acesti canari sunt nascuti in captivitate, degeaba ma apuca pe mine crizele si le deschid geamul sa zboare ca mai mult de cateva minute nu pot trai, nu au ce manca si nu pot zbura, ii mananca prima matza iesita in cale.Plus ca ei nu pot sa-si caute singuri mancarea scarmanus.
La al meu as fii putut sa-i fac o cusca mare in curtea din spate unde sa poata zbura mai mult(si in asta poate putin) dar m-am gandit tocmai ca nu as avea inima sa stiu ca iarna, noaptea, sta afara in frig si vant, mai ales ca aceste pasarele sunt f sensibile la curent.

Sper sa nu se iste iarasi vreo disputa plecand de la acest subiect, ca iti dai seama ca cine are pasarele, are grija de ele, le da de mancare, sunt fericite ele, sa nu exageram.
Si eu hranesc pasarelele salbatice si iarna, le pun peste tot bile de grasime cu seminte si arahide.
Deci nu suntem sadici, sa stii.

PS: asta e ca si cum spunea cineva la un subiect de la zizi in care nu am apucat sa raspund, ca nu sunt cainii de tinut in casa, si cine nu are conditii de tinut afara mai bine nu-si ia sa-l chinuie.
Nu sunt de acord, in primul rand ca AL MEU CAINE este un catel de tinut IN CASA, are 5 kile,este foarte mic si fragil, nu ar putea supravietui afara, in frig, ploaie, in casa nu se chinuie chiar deloc, din contra.

http://community.webshots.com/user/slakje100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

Eu am avut perusi si ii lasam toata ziua de zburau prin casa deci faceau mizerie, dadeam cu aspiratorul f des si stergeam urmele, da atat imi dorisem papagali si atat ma distram cu ei, ca nu ma interesa timpul "pierdut" pt ingrijirea lor. Pe urma a trebuit sa ii dau, fiindca m-am mutat de la parinti si ei erau toata ziua plecati, nu avea rost sa ii tina si acum sunt in continuare fericiti la o familie pe care o cunosc.

Singura vietate pe care mi-as mai cumpara-o in casa ar fi un sobolanel din ala, ceva mai mare decat un hamster. Mie de fapt imi plac iguanele f. mult dar intretinerea lor e cam costisitoare (nu numai financiar)

"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years."

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Jocelyn

Eu am avut perusi si ii lasam toata ziua de zburau prin casa deci faceau mizerie, dadeam cu aspiratorul f des si stergeam urmele, da atat imi dorisem papagali si atat ma distram cu ei, ca nu ma interesa timpul "pierdut" pt ingrijirea lor. Pe urma a trebuit sa ii dau, fiindca m-am mutat de la parinti si ei erau toata ziua plecati, nu avea rost sa ii tina si acum sunt in continuare fericiti la o familie pe care o cunosc.

Singura vietate pe care mi-as mai cumpara-o in casa ar fi un sobolanel din ala, ceva mai mare decat un hamster. Mie de fapt imi plac iguanele f. mult dar intretinerea lor e cam costisitoare (nu numai financiar)

"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years."

Acel sobolanel se numeste cavia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Uitati-va la galagiosii mei.

Simina
album foto1 si album foto2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

adi2003,
mai nu-mi vine sa cred si perusi mei au aceasi culoare, da cel albastru nu stiu ce a avut ca a murit, noi i-am cuparat impreuna ca am crezut ca sant pereche dar cel galben il cam batea pe cel albastru,
fica-mea e inebunita dupa ei, ea s-ar juca toata ziua cu perusu

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput