Carti despre educatia copiilor.
Cine stie titluri de carti bune si foarte bune, despre educatia copiilor...in romana sau in engleza? Stiu ca s-a mai discutat despre asta....dar nu le mai pot gasi...
Multumesc.
Raspunsuri
lgireada spune:
Pe mine m-a impresionat f mult Codul bunelor maniere. Am citit-o prin 1-4 si recitit-o de multe ori cand am avut nevoie.
In rest, mi se pare fantastic de important sa ne regasim placerea pt citit beletristica. Sunt multe carti din care se poate invata cate ceva. Mie imi vor ramane mereu in suflet iernile acelea cu multa zapada, afara frig, acasuca cald si la gura sobei, band o ceasca de ciocolata calda savuram un roman. Acum vremurile s-au schimbat si calculatorul tinde sa ocupe un loc din ce in ce mai important, in disproportie cu romanele din librarii si biblioteci. Pe vremuri profesorii de limba romana dadeam asa numitele Lecturi suplimentare. O parte din ele erau chiar foarte interesante.
Acum dupa ce am scris atat mi-am dat seama ca tu poate te refereai la carti despre cum sa ne educam copiii, nu la carti pt ei ca sa-si formeze personalitatea. E tarziu si nu am citit cum trebuie mesajul tau. Imi cer scuze!
Liliana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lgireada/album?.dir=/2c7b
kim222 spune:
Exact..ma refeream la carti despre cum sa ne educam cit mai bine copii...Multumesc oricum pentru raspuns...
Miruna Enescu spune:
Eu am mai spus cele de mai jos la alt subiect, si ti le-am copiat si tie. Explicatiile se refera la situatia particulara la care raspundeam (unui tatic de baiat de 1,2 luni).
Mie mi s-au parut foarte bune urmatoarele carti:
"Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor" - nu te lasa pacalit de titlu, dupa cele 5-6 capitole in care te invata in cate feluri iti poti arata iubirea pentru copilul tau (si ele f. importante), urmeaza capitole f. bune despre controlul maniei si alte aspecte importante;
"Cum sa devenim parinti mai buni" - titlul este cam nefericit ales (tradus), si cartea este in mare masura destinata copiilor mai mari, dar de asemenea are un prim capitol care vorbeste bine despre principii de educatie, si-apoi, o sa creasca si al tau, nu?
"Cum sa-i invatam cu dragoste autodisciplina pe copiii nostri" - de Kay Kuzma - asta este de fapt subtitlul cartii, nu-mi amintesc acum titlul (este "Educatia prin iubire"). Din pacate nu cred sa mai gasesti cartea asta, eu n-am mai vazut-o de mult. Nu pare foarte accesibila la prima vedere (informatia este foarte multa si densa) dar practic o poti considera ca un compendiu complet al tuturor celorlalte. De cate ori am fost in impas cu vreunul din baietii mei, mereu am gasit o cale de solutionare in cartea asta;
"Comunicarea eficienta cu copiii - la scoala si acasa" - iar o carte excelenta, dar destinata copiilor mai mari. Eu zic ca merita.
Le-am citit si pe celelalte aparute, dar astea mi-au fost de capatai, sper sa-ti foloseasca si tie.
Imi pare rau ca nu scriu de acasa, asa ca nu pot da numele autorilor si editurile, daca iti trebuie cere-mi-le si le caut.
Pegasis spune:
Mie mi-a placut "Cind apare copilul" de Francoise Dolto. Am mai discutat www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=27536&SearchTerms=dolto" target="_blank">aici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28427&SearchTerms=dolto" target="_blank">aici.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Sanca spune:
Nu prea ma cheama inima sa citesc "parenting books," dar uite, am 2 carti care mi-au placut si m-au ajutat mult. Amandoua sant in engleza:
How to talk so kids will listen and Listen so kids will talk - Adele Faber si Elaine Mazlish
Si
New Parent Power de John Rosemond.
Nu cred ca ai plasat subiectul unde trebuie, mai bine l-ai muta la Varsta de la 4 la 12 ani, ca ar citii mai multi parinti…
Miruna Enescu spune:
Aha, cartea "Comunicarea eficienta cu copiii - acasa si la scoala" despre care vorbeam eu este un fel de urmare la "How to talk so kids will listen ..." - ideea este ca in "How to talk..." autorii se adreseaza in special parintilor, iar in "Comunicarea eficienta.." se adreseaza atat parintilor cat si profesorilor. Probabil ca "How tto talk..." este mai buna pentru parinti, dar eu n-am gasit-o.
anda141 spune:
Ascultarea de bunavoie de Kay Kuzma excelenta. O gasesti aici: http://www.viatasisanatate.ro/. vezi acolo la colectia familie si educatie. Tot aici gasesti mai multe pe aceeasi tema. "Intelege-ti copilul". Le-am citit sunt foarte, foarte bune!!! Vi le recomnad cu toata inima!!
Ajutati-l pe Mihaita
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Irina_Claudia spune:
Mai recent aparuta : Psihologia copilului mic de Mihaela Minulescu, prof dr. in psihologie.
Se poate comanda aici:
www.psyche.psihologia.ro
POZE
Irina + ingerasul Ioana
(3 ani si 9 luni)