CIC si vechimea in munca

CIC si vechimea in munca | Autor: manuela

Link direct la acest mesaj

Va rog sa-mi spuneti daca perioada de concediu de ingrijire este considerata vechime in munca sau / si in invatamant. Ma intereseaza cum se calculeaza sporurile de vechime si transele de vechime ... intrerupta (sau nu?) de concediul de ingrijire al copilului. Ce e cu sporul de vechime si cu transa de vechime, caci par sa nu fie acelasi lucru?
Pe mine ma depaseste, dar conteaza la leafa.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

CIC este considerata vechime in munca dar nu la catedra daca la asta te referi. Ai dreptul la sporurile aferente vechimii in munca dar nu se ia in calcul vechimea in invatamant (la catedra cum este cunoscut) deoarece in perioada CIC nu ai predat

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Marius,sigur avem dreptul la sporul de vechime in munca,daca am avut CIC?Eu ar trebui sa trec la transa de 5-10 ani si contabila mi-a zis ca nu beneficiez de spor,ca anii astia se socotesc vechime la pensie,dar nu in calcularea sporului de vechime.E adevarat?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Da, au dreptate dar sa nu faceti confuzie de termeni. Vechime in munca si vechime la locul de munca. CIC participa la constituirea vechimii in munca pt stabilirea dreptului la pensie de limita de varsta in timp ce vechimea la locul muncii adica in specialitate este o prevedere ce apare pt stabilirea de transe de salarizare in sector bugetar.

Un exemplu.
Eu pot sa lucrez portar la o scoala timp de 10 ani si profesor timp de 15 ani. Vechimea in munca este de 25 de ani dar la locul muncii ca si profesor 15 ani. Ceva de genul acesta. CIC participa cu echivalentul am vechime in munca nu la locul muncii.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Marius,multumesc,am inteles.CIC-ul se ia in considerare ca stagiu de cotizare pentru pensie,dar nu ca vechime efectiva la catedra.Iar sporul se da dupa vechimea in program normal de lucru(vechime la catedra)Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

Corect.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput