antibiotic - micoza

antibiotic - micoza | Autor: lordra

Link direct la acest mesaj

Hola gravide,

Sunt pe cale de a avea o problema pe care nu prea stiu cum s-o tratez. In urma depistarii unei infectii urinare mi s-a dat sa iau augmentin, timp de 5 zile, cate una la 8 ore. Inainte de a fi gravida, luam frumos antibioticele cu stamicin, asta ca nu fac vreo micoza nenorocita. Acum n-am mai putut sa iau stamicinul, ca n-am voie, asha ca sunt la voia micozei pe care, incet-incet, incep s-o simt.
Pentru cine a mai luat antibiotic in timpul sarcinii, sau pt. cele care s-au confruntat cu problema micozelor fara sa fi luat neaparat antibiotic: cum anume ati gestionat situatia de criza?

Multzam fain!
Lordra28 s.+1

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Buna Lordra,

Banuiesc ca prin micoze intelegi cele vaginale, mai precis candida. Cu sau fara antibiotic, candida este ceva foarte intalnit in timpul sarcinii. Eu una m-am tratat lunar de problema asta. Mie, doctorul mi-a prescris ovule de gynozol si mai nou polygynax. Trec repede insa apar la fel de repede. Orice ai face, intreaba-ti intai doctorul, fiecare are chichitele lui legat de medicatia pentru candida.

Succes si sarcina usoara in continuare

Sofia 33

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sofia_misicu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Dar nu este obligatoriu sa faci micoze. Eu am luat de-a lungul anilor multe antibiotice si nu am facut micoze niciodata. Augmentinul in general nu face micoze. Astea se fac de la antibioticele clasice, de generatie mai veche administrate timp indelungat, adica mai mult de 5 zile. Asta stiu sigur.
Daca nu poti lua Stamicin, preventiv si pentru linistea ta poti manca iaurt imediat dupa antibiotic. Are acelasi efect ca stamicinul dar este natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Karmenutza, sa te-auda norocul. Eu nu am mai luat pana acum Augmentin si de-aia-mi fac probleme. In general, faceam micoze de la antibiotic, exceptie facand ultimile datzi cand am luat si stamicin in paralel si am scapat de probleme. Augmentinul il iau de fiecare data cu kefir, asha ca poate ai dreptate si scap de necaz.
Multzam fain de veshti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Eu am luat Augmentin 5 zile, dar nu am facut micoza...nu stiu sa-ti raspund la intrebare!

Cafeluta graviduta
Biencuta draguta21+

Sa nu depunem armele si vom reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

quote:
Originally posted by karmenutza

Dar nu este obligatoriu sa faci micoze. Eu am luat de-a lungul anilor multe antibiotice si nu am facut micoze niciodata. Augmentinul in general nu face micoze. Astea se fac de la antibioticele clasice, de generatie mai veche administrate timp indelungat, adica mai mult de 5 zile.

In general, dar nu intotdeauna (din pacate...). Eu am luat amoxicilina (augmentinul e o combinatie de amoxicilina cu acid clavulanic) si odata am facut candidoza, alta data nu. Deci nu e nici o regula. Oricum, in sarcina sunt strict contraindicate antifungicele orale. Daca vei face micoza, vei putea folosi ovule specifice pe care ti le va recomanda medicul tau ginecolog.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Eu am avut candidoza in sarcina, asa ca am facut tratament cu Pimafucin ovule, cateva zile. Oricum, nu iei nimic oral - dar iaurtul te poate proteja de micozele "la interior". Nu-s sigura ca antibioticele noi te scutesc de micoze, eu am patit-o acum 2 ani dupa ciprofloxacin. E drept, am luat mai mult de 5 zile. Dar tine si de imunitatea fiecaruia.
Sanatate,

Raluca, mama Radului

Mergi la inceput