Spina bifida oculta
Buna... pe scurt:
Am o cicatrice uratica in partea inferioara a coloanei vertebrale. Mama mi-a spus ca era cat pe-aci sa fiu operata dupa ce m-am nascut, medicii crezand ca am spina bifida
, insa un dr renumit unde a avut loc un al 2-lea consult m-a salvat de operatie, linistind parintii ca nu voi ramane decat cu cicatricea si a avut dreptate. Pana acum, cand am inceput sa am dureri in zona respectiva foarte ascutite uneori. Navigand pe net am gasit multe informatii despre SBO si am motive sa cred ca este f sigur ceea ce am eu...
Intrebarea mea ar fi: mai are cineva SBO? Are cineva idee ce urmari ar putea avea ? Pana acum durerile si usoara incontinenta urinara le-am pus pe seama nasterii - am o fetita de 11 luni perfect sanatoasa). Mentionez ca nu am facut (dar voi face cat de curand) radiografii in zona respectiva.
Va multumesc anticipat! 

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea
& Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
Raspunsuri
irina.c. spune:
Care sunt manifestarile SBO?In fisa mea medicala din copilarie apare acest diagnostic,dar nu am nici o cicatrice ,nici dureri sau altceva.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
carti
punca1976 spune:
quote:
Initial creeata de andora
Buna... pe scurt:
Am o cicatrice uratica in partea inferioara a coloanei vertebrale. Mama mi-a spus ca era cat pe-aci sa fiu operata dupa ce m-am nascut, medicii crezand ca am spina bifida, insa un dr renumit unde a avut loc un al 2-lea consult m-a salvat de operatie, linistind parintii ca nu voi ramane decat cu cicatricea si a avut dreptate. Pana acum, cand am inceput sa am dureri in zona respectiva foarte ascutite uneori. Navigand pe net am gasit multe informatii despre SBO si am motive sa cred ca este f sigur ceea ce am eu...
Intrebarea mea ar fi: mai are cineva SBO? Are cineva idee ce urmari ar putea avea ? Pana acum durerile si usoara incontinenta urinara le-am pus pe seama nasterii - am o fetita de 11 luni perfect sanatoasa). Mentionez ca nu am facut (dar voi face cat de curand) radiografii in zona respectiva.
Va multumesc anticipat!
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea& Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
punca1976 spune:
buna!!!!!! I ti scriu ce-am descoperit eu ..destul de tirziu as putea spune avind in vedere ca am acum 29 ani. Spatele ma durea in partea de jos de mai mult timp dar nefiind in rom nu am facut nici o investigatie. Cind am venit acasa, anul trecut mi-am facut radiografie la spate, jos, si m-au diagnosticat cu spina bifida. Din ce am inteles e o malformatie din nastere, se face din cauza lipsei de acid folic la mama, si cind ma aplec doar sa dau cu aspiratorul sau sa matur ma doare rau ..
Deci in concluzie , coloana nu e incheiata, e in coada de furca si apasa pe nerv....tratament nu prea are..eu am facut ultrasunete, masaj..si vreau sa ma duc la sovata sa ma mai tratez....cam asta e
In speranta ca te-am ajutat cit de cit...succes..si grija cu spatele
Pupici
DARAEL spune:
Este putin probabil ca manifestarile descrise sa fie din cauza SBO – parerea mea.
Ce ai tu acum este cel mai probabil datorita unei afectiuni a coloanei cu compresie partiala pe nervii spinali data de coloana direct sau indirect de contractura musculara secundara unui proces subjacent.
Ce te poate ajuta ?
Masaj usor pana intra bine crema in corp facut cu un strat foarte subtire de CREMA DE GALBENELE PLUS TATANEASA (se gaseste la magazine naturiste) cam 2 cm lateral de o parte si de alta a coloanei pe toata regiunea lombara si cea toracala inferioara.
Un masaj usor lombar facut zilnic de sot o sa te ajute mult. Se invata usor daca merge la un cabinet si spune sarumana unei cuiva care stie si poate sa-i arate in 10 minute (tu poti sa mergi acolo sa fii pacient) pt ca nu trebuie sa stie tot masajul, ci numai cel lombar.
Cu problema urinara..... cred ca este o iritatie vezicala dupa o infectie urinara veche.
Ce te ajuta ?
1 lingurita CEAI DE MUSETEL + 1 lingurita FRUCTE DE PADURE la cana de ceai – 1 litru / zi baut zilnic caldut nu fierbinte pe tot parcursul unei zile – poate fi indulcit cu miere.
In plus, PROPOLIS – 20 picaturi / zi seara zilnic (este cu alcool deci atentie sa nu conduci dupa – da + la testul de alcoolemie)
Multa sanatate iti doresc
!
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
andora spune:
Buna si multumesc tuturor pt raspunsuri
!!!!
Irina_c, e foarte bine ca nu ai manifestari sau vreo cicatrice! La mine ar consta (daca asta e cauza) in dureri le pe care le-am descris....
Punca, exact in situatiile pe care le-ai descris tu ma doare si pe mine.. Plus invers, cand stau mai mult in picioare trebuie sa-mi indoi de cateva ori mijlocul ca sa-mi mai atenuez durerea. Motivele le stiu, mama a avut si oaresce soc inaintea nasterii cu o luna (moartea mamei ei) si -coroborat cu lipsa acidului folic- a rezultat sbo. Tare stresata am fost in timpul sarcinii, ajunsesem sa caut pe net informatii despre un dr care opereaza fatul de spina bifida, a dat Domnul insa si Gogo a mea n-a avut nimic
Sanatate!
Darael, esti de aur! Multumec din suflet
! Masajul lombar suna excelent
, galbenelele sunt bune la aproape orice... Iar ceaiul de musetel+fructe de padure e bun ... La Plafar ma duc maine 
Sper insa sa nu se anihileze tot efectul masajului din cauza statului aplecata dupa maimutica ce tocmai acum invata sa mearga
... hamul ma salveaza
.. sau de carutul+bebe urcat/coborat pe scari 
Inca o data mii de multumiri, la doctor nu stiu cand ajung, sigur voi face radiografie si sa vedem ce spune.... Pupici si sanatate multa!!!! 

& Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)
irina.c. spune:
Spatele ma mai doare si pe mine si,exact cum zice Andora,cand stau mult in picioare simt nevoia sa imi indoi mijlocul ca sa-mi mai treaca.Dar m-am gandit ca e doar oboseala,n-am facut niciodata legatura.O sa cer si eu o trimitere pentru radiografie,sa vad care e situatia.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
andora spune:
Irina, sper sa nu fie nimic in afara de oboseala normala.... Sincer incep sa ma intreb daca nu cumva nu am nimic la coloana, desi durerile nu mi se par chiar normale. Ma gandeam ca multe fete se plang de dureri deasupra coccisului... daca nu era cicatricea cea uratica o luam ca pe ceva normal. Sa vedem insa, radiografia va spune totul ![]()
Sanatate tuturor si sper sa nu mai auzim de nici un caz de nici un tip de spina bifida 

![]()
& Gogo
maimutica
(DN 10.10.2004)