Bebelusi de mai-iunie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

sufletzica, biberoanele se sterilizeaza pana la trei luni. asa mi-a zis pediatrul, asa am facut si bebelusul are acum 4 luni si e OK.

inesuca, e haioasa foc poza in care bebelina doarme pe tac-su!

androix, greutatea bebeului tau e in limitele normale, fiind insa baietel ar putea sa ia ceva mai mult in greutate, dar atata timp cat ramane pe o curba de crestere normala, nu te stresa. parerea mea este ca are nevoie de un biberon cu lapte praf in plus pe zi daca il tii numai pe laptic de san. Asa a facut o mamica pe care am intalnit-o aici la spital, la sfatul pediatrului ei, si baietelul ei face noptile de atunci. si eu credeam ca am lapte la greu ca noaptea sanii se umpleau pana curgeau, dar iata ca bebelina a luat la trei luni (numai laptic de mamica) 500 gr si la 4 luni 700 (biberon lapte praf). eu nu stateam cu ochii pe ea s-o ingras ca pe un porcusor, dar de cand ia biberon pe saturate e cuminte si nu mai plange de foame, doarme si mai bine.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Daca aveti timp, cititi asta:

Un profesor de filozofie statea in fata studenilor sai
avand cateva obiecte pe catedra. Cand a inceput ora,
fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare si a
inceput sa-l umple cu pietre avand diametrul de
aproximativ 5 cm. Apoi i-a intrebat pe studenti daca
borcanul este plin. Toti studentii au fost de acord ca
borcanul este plin. Apoi, a luat o cutie cu pietricele
si le-a turnat in borcan,scuturandu-l usor.Desigur,
acestea s-au rostogolit printre pietrele mari si au
umplut spatiile ramase libere. I-a intrebat din nou pe
studenti daca borcanul este plin. Au fost din nou de
acord ca este plin, si au ras.Profesorul a luat o
cutie cu nisip pe care l-a turnat in
borcan,scuturandu-l usor.Desigur, nisipul a umplut
spatiul ramas liber."Acum, spuse profesorul aratand
spre borcan, vreau sa recunoasteti ca aceasta este
viata voastra. Pietrele mari sunt lucrurile
importante: familia, partenerul, sanatatea si copiii
vostri, lucruri care, chiar daca totul este pierdut,
si numai ele au ramas, viata voastra tot ar fi
completa.Pietricelele sunt celelalte lucruri care
conteaza: slujba, casa si masina.Nisipul reprezinta
lucrurile mici, care completeaza restul. Daca puneti
in borcan mai intai nisipul, nu mai ramane loc pentru
pietrele mari si pentru pietricele. La fel se
desfasoara si viata voastra: daca va consumati timpul
si energia cu lucrurile mici, nu veti avea niciodata
spatiu pentru lucrurile importante. Fiti atenti la
lucrurile care sunt esentiale pentru fericirea
voastra.Jucati-va cu copiii vostri, faceti-va timp
pentru controale medicale,duceti-va partenerul la
dans. Va ramane mereu destul timp sa mergeti la
servici, sa faceti curat in casa,sa dati o petrecere
sau sa duceti gunoiul. Aveti grija de pietrele mari in
primul rand, de lucrurile care intr-adevar conteaza.
Stabiliti-va prioritatile! Restul... este doar
nisip."
Exista si o continuare: Dupa ce toata lumea a fost de
acord ca Profesorul umpluse borcanul si daduse lectia
de viata, parea ca nimic nu mai poate fi spus.
Profesorul lua o halba de bere si o turna in borcan,
care desi plin, absorbi intreaga cantitate de lichid,
printre pietre, pietricele si nisip. Acum era
intr-adevar plin. Si spuse: oricat de plina va va fi
viata, intotdeauna veti gasi loc si pentru o bere cu
prietenii!

Lili si Sergiu (11.05.2005)

http://community.webshots.com/user/ada_74

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

dragele mele, bebelina merge la bona (pe care am gasit-o printr-o agentie specializata). Are 2 bebei, pe a mea si un baietel de un an pe care l-a avut de la trei luni. E o femeie pe la 50 de ani si sper ca totul sa fie cum trebuie. Eu am reluat serviciul si cu o zi inainte eram nerabdatoare, mi-ar fi placut mie sa stau mai mult cu bebelina dar asta era doar sa-i fie ei bine, ca eu innebunisem de stat numai in casa cu ea; ma simteam o mama nedemna ca voiam sa merg la servici. bursuca scartaie cand vede bona, dar dupa 5 minute a uitat si se pune pe jucat cu ce gaseste, cand am fost prima seara sa o iau am gasit-o in timp ce o schimba la fund si a mea era toata un suras.
prima zi de servici super: am vorbit despre bebei cu toate colegele mele, care au in medie 2-3 copii, iar in a treia zi de servici imi regasisem toate obiceiurile, parca as fi plecat ieri. nu va mai zic ce incantata am fost sa ma machiez si sa ma imbrac bine, ca acasa nici macar sa ma pieptan nu aveam timp. azi mi-am cumparat un sirag de margele noi asa ca sa imi ridic moralul, ca toale nu ma las, tot cele pe care le am vreau sa le imbrac, nu cumpar altele!!!
mi-a adus o colega o carte cu un regim pe care l-a tinut ea dupa sarcini (are trei copii) si a pierdut cu el 6-8 kile. am uitat carticica in birou, dar ma uit pe ea si va zic si voua ce si cum.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Beatrice,ma bucur ca ati ajuns cu bine si ca Alex a fost cumintel,mai ramine sa vedem cum ajungem noi miine cu avionul,noi ajungem tirziu,pe la 22:00.Eu ma tot invirt pe aici si mai tot gasesc cite ceva de bagat in bagaj.Cite kg. ati avut voie sa duceti?Mie mi s-a spus ca 60,avind in vedere ca merg cu doi copii.Sedere placuta in Ro.
Ada,misto faza cu borcanul

Numai bine

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, anul trecut pe 10 septembrie se deschidea primul capitol din Odiseea noastra in 40 de saptamani, "Mamici de mai-iunie 2005". Pentru cine vrea sa-si aduca putin aminte, ia de priviti www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=32001" target="_blank">aici.

Zilele astea i-am completat garderoba lui Andrei cu hainute de iarna (uite aici). Am gasit lucrurile o parte la magazinul Piciul (thanks Ruxel) si o parte la Pavilionul H.

Acolo in pavilionul H am gasit si un magazin cu lucruri mai pentru balenute ca mine si mi-am luat in sfirsit o fusta de blugi moderna, draguta si care sa-mi vina bine. Ca am facut toata vara intr-o singura fusta larga si o pereche de pantaloni, singurele chestii care ma mai incapeau. Saptamina viitoare aduc si pantaloni marimi mari, o sa ma duc neaparat. Magazinul e pe prima alee de la parter, daca intereseaza pe cineva.

Si mergind azi prin magazine am constatat cit de putin ma mai intereseaza acum sa cumpar pentru mine lucruri si cum imi erau ochii automat atrasi de tot ce era pentru bebelusi. Adica as renunta oricind sa iau ceva pentru mine, ca sa ii iau lui Andrei.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna seara...

Beatriced bine ati venit pe plaiuri mioritice....
Anky zbor linistit spre tara...

La noi vestile sunt din ce in ce mai bune...De dimineata la 4 am avut trezirea de foame si apoi o ora de gargara...Mie mi se lipeau ochii de perna si lui fii-mea ii ardea de arta concersatiei...I-am fript un carusel intre ochi si somn de voie la mami ca bebe nu stiu cand a adormit...
Cu mesele vad ca ne-am revenit bine de tot,adica nu mai varsa,ba chiar a marit cantitatea la 150ml de fiecare...Nu aveti idee cat de tare ma bucur ca am scapat de varsaturi...Acuma sper sa si ia in greutate pana pe 26 macar 500gr...Curat lucru nu i-a priit drumul si muntele...
Azi am fost la gratar la niste prieteni la curte...si a dormit de la 4 pana acum cand am ajuns acasa...ceea ce la munte nu s-a intamplat...Sper pana in octombrie cand mai preconizam inca o iesire in decor sa-si remedieze atitudinea vis-a-vis de frumusetiile patriei si sa fie mai bine...
Oricum va multumesc inca odata ca m-ati suportat cu vaicarelile mele si ati incercat sa ma ajutati...

Si eu de vreo cateva zile incerc sa-i fac garderoba de toamna -iarna Deliei si de fiecare data zic ca astea sunt ultimele...Azi cu Mygirl ne insirasem pe la magazine asa sa ne uitam...Si nu stiu cum s-a facut ca m-am uitat de un milion si-un pic pe diverse...Pentru mine nu ma indur sa dau nici cinci mii insa pentru fete garla...Mai incepe si scoala si a trebuit reimprospatat tot arsenalul si uite asa vine toamna si in loc de gogosari si castraveti pun pentru iarna pulovere,costumase,stilouri,caiete si alte muraturi...Da' zau daca-mi pare rau...

Fetele din Constanta maine parcaluim ca deobicei?! Cat mai este vremea frumoasa...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

La multi ani Cristian-Victor(Alina BAlana),Sergiu Mihai(Ada),Freya(Nefertari),Timeea(Corni)
Sa cresteti la fel de frumos ca si pana acum...

4 luni
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamar spune:

Knock knock...ne primiti si pe noi?
Eu sunt Ilinca, pe bebe o cheama Adina si s-a nascut pe 11 mai (am vazut ca sunt multi copilasi nascuti in ziua aia, putem sa ne facem club propriu ). Adina mai are si un fratior, David, care implineste saptamana viitoare 5 ani.
Bebe s-a nascut cu 3.750 kg si acum are cred in jur de 7 (avem controlul de 4 luni sapt viitoare). Creste f frumos, papa doar laptic de mamic si de citeva zile zice ma-ma-ma . Luni o s-o las prima data cu o baby-sitter pentru cam 4 ore, si sunt tare ingrijorata pt ca nu prea vrea sa pape din biberon, sper ca o sa fie ok.
Cu diversificarea noi o sa incepem in jur de 6 luni, cum se recomanda aici pt bebelusi alaptati.
Cam atat despre noi, LA MULTI ANI bebelusilor care implinesc 4 luni azi!

Mergi la inceput

Ilinca bine ai venit si... La multi ani pentru Adina ...

IAr s-a trezit Delia de data asta la 3 si abia acum am reusit sa o adorm insa somnul meu s-a dus...Si asa ma culcasem la 1 ca m-am apucat sa citesc inceputul sarcinii pus de Gabitza si am uitat cum trece timpul.Si azi am o zi plina,plimbat copilul mic,facut mancare,pregatit copilul mare de scoala...e al treilea an de scoala,da' parca de fiecare data mi se pare prima oara...Sa vezi multi copilasi,care mai de care mai mititei,cu ghiozdanele mai mari ca ei in sapte si cu buchete imense de flori,unii speriati,altii zvapaiati...Asa ma apuca niste emotii...Cred ca o merge Bianca la liceu si eu tot oi avea lacrimi in ochi in prima zi de scoala...

4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Bine ati venit Cezara si Ilinca. Imi pare bine ca se simte mai bine Delia, Loreen. Si Tudora are dimineata cam acelasi program ca al Deliei. Se trezeste pe la 4, papa si apoi o iau linga mine si vreo ora rinjeste toata, gingureste, daca adorm si nu o mai bag in seama ma cearta si ma apuca cu gherutele de fata, mi le baga in ochi. In rest nu ne-am schimbat, ba chiar ne-am cumintit si mai tare, papam, dormim, rinjim bine si frumos, crestem in lungime, dar luam si in greutate. Si mami se ocupa in continuare mai mult de alintata de Agata decit de bebe, ca cea mare e sensibila rau si daca nu e bagata in seama face urit.
Si mie imi place mai mult sa o iau pe subiecte.
Ma-ma – si mie mi se pare ca Tudora zice ma-ma, dar numai cind e nervoasa si nu ma duc imediat la ea. Nu e foarte clar, dar seamana destul de bine, asa ca ma umflu si eu in pene si cred ca mama a spus, cind, de fapt, cine stie ce inseamna.
Carticica – multumesc mult Lucas, am primit-o, am descarcat-o, dar nu am avut timp sa o deschid ca sint in saptamina in care lucrez la ziar si luni trebuie sa il predau in tipografie. De marti incolo ma uit pe ea, desi inca mai avem timp pina la diversificare, o facem de la sase luni incolo.
Burta – mie imi da lumea loc in metrou! Saraca, uite unul micut de mina, unul de tita in carut si mai e si gravida! Si daca imi aduc eu bine aminte, nu prea se ingramadeau sa-mi dea loc cind eram insarcinta in 4-6 luni. Trag eu concluziunea ca sint mai mare ca atunci! Si numarul de kilograme nu ma contrazice. Of! Da' nu ma pun eu pe slabit dupa ce face Tudora 9 luni? Nu ma trec eu la voi pe listuta? Sa vedeti atunci ambitz!!!
Servici – ce e ala!?! Eu sint de patru ani si trei luni acasa , asa ca nici nu mai tin minte cum era sa ai servici. Am lucrat tot timpul acasa cite putin, printre picaturi. Am schimbat tara, am stat doi ani cu Agata, am facut cursuri de franceza dupa ce a inceput gradinita, m-am si dus la un servici trei saptamini, dar nu mi-a placut si am renuntat, am preferat sa ma duc la cursuri de engleza cit am dus-o pe Tudora in burtica pentru ca era mai usor, mai aproape si aveam mai mare nevoie de limba decit de un servici prost. Am vrut sa stau cite doi ani acasa cu copiii si asta fac, dar e greu, e foarte greu. Renunti la tine aproape defintiv. Nu-mi pare rau, sint de parere ca, fara nici un pic de ajutor, nu ai cum sa faci altfel si am muncit de la 18 la 32 de ani, e vremea de facut si crescut copii, apoi voi munci din nou de la 39 la 70! Dar nici usor nu-mi e! Ma credeti sau nu, nu m-am mai machiat de vreo trei ani de zile, nici nu ma machiam eu inainte, dar mai puneam si eu macar un ruj. Nu mai spun cum ma imbrac si cita sint. Un servici te mai scoate din rutina, te forteaza sa iei masuri. Dar eu nu am ajutor, cu bone nu vreau sa le las, Agata nu a stat primii doi ani cu nimeni altcineva si dupa aceea numai la gradinita si cu noi. De patru ani de zile nu a adormit niciodata fara mine! Pentru ea e foarte bine, iar eu sint multumita ca pot sa fiu linga ea acum, cit e mica. Cu Tudora voi sta un an, la anul ma duc la universitate, meseria mea nu prea merge aici, cu atit mai mult cu cit sotul e in acelasi domeniu. Dar nu o dam la gradinita, eu voi lua doar cite doua cursuri un timp si in rest vom face cu schimbul la copii. Nu e usor nici material, chiar daca sintem in Canada, e greu sa traiesti dintr-un singur salariu si ala mediu, cu ce mai scot eu lucrind acasa. Dar ne descurcam, cu lipsuri... nu putem sa ne luam casa, o masina buna, nu am mai avut concediu de ani de zile, dar eu cred ca merita. Depinde ce cale alegi, daca ai un servici bun e pacat sa-l pierzi sau sa-ti pierzi pozitia, daca deja esti bagat in datorii nu mai poti da inapoi si trebuie sa le achiti. Dar la mine asa s-a intimplat si sint multumita. Sint sigura ca nu as fi facut asa daca nu plecam in Canada sau daca aici, odata ajunsi, as fi dat-o pe Agata la gradinita imediat si as fi inceput serviciul. Te prinzi in hora si e greu, daca nu chiar imposibil sa mai renunti. Chiar daca stiu de ce o fac si pentru cine, chiar daca sint multumita si impacata cu mine pentru felul in care am procedat pina acum si sotul meu la fel, totusi, frustrari exista! Nu am facut aproape nimic de cind am venit, am ramas singura, in urma valului, toti cei veniti odata cu mine au facut deja scoli, au schimbat citeva servicii, si-au luat case, masini bune... eu sint izolata si ma ocup de casa si de copii. Nu mai zic de reprosuri, ca mai primesti si din astea, unele directe, altele mai printre dinti, inclusiv de la soacra! Adevarul este ca trebuie sa fii tare sa le duci! Mai spunea cineva pe aici, ca a primit niste reprosuri ca se ocupa prea mult de copil, asa mai aud si eu, ca ce trebuie sa stau numai in fundul lor, ca de ce trebuie ca Agata sa faca si gimnastica si inot si dans si patinaj... ca le-as putea lasa cu cineva si sa ma duc sa fac si eu ceva pentru mine, adica sa muncesc. Poate ca asa e, zic eu, dar poate ca nu! Asta e, le-am adus pe lume si trebuie sa fiu linga ele acum, cind au nevoie mai multa. Cresc atit de repede! Nu au nici o vina ca mama si tata au hotarit sa schimbe tara, sa o ia de la zero aici si sa umple niste goluri, care exista in noi din diverse motive, obiective sau subiective! Sanatosi sa fim, ca in rest le vom scoate noi la capat! Sper! Va pup acum, trebuie sa mai si lucrez un pic, ca acusi e luni!

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com

Mergi la inceput