Mamici de noiembrie - decembrie 2005(42)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Fetelor, "m-am dat" putin pe la parinti cu copilul in prima zi de gradi, dar tusti inapoi la gravidute. Aici mai o contractie, ceva, dar lumea e optimista si calma, acolo parintii mai ceva decat pruncii!

Tania bafta la eco! Sa fie totul bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Dienutza, n-are rost sa te ingrijorezi. E o analiza care se cere oricum in trimestrul 3. Tu ceri sa ti se ia analiza pt. culturi de col. Mai departe e treaba lor cum o fac.
Procedura e identica recoltarii vaginale. In afara de disconfortul folosirii acelui departator metalic, nu simtzi nimic altceva.
Sa-ti spun preturile de la Medicover: Culturi de col - 250.000 lei, recoltarea (si asta se plateshte) - 160.000 lei, Cultura secretie vaginala pt. streptococ Grup B cu antibiograma - 350.000 lei, Secretie vaginala - 90.000 lei.
Eu pe astea le-am facut ultima data. Partea nashpa (nu stiu daca doar la medicover sau si an alta parte) este ca trebuie sa plateshti antibiograma, chiar daca tu n-o sa ai nevoie de ea. Ea este inclusa deja in pret, deci n-ai cum s-o evitzi.
Ar trebui sa intrebi la Unirea cat costa recoltarea si antibiograma si, daca cea din urma este sau nu inclusa in pretul analizei. Altfel, rishti sa te duci cu o suma in cap si sa te trezeshti la fatza locului ca ai de platit dublu de cat stiai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

quote:
Originally posted by lordra

Dienutza, n-are rost sa te ingrijorezi. E o analiza care se cere oricum in trimestrul 3. Tu ceri sa ti se ia analiza pt. culturi de col. Mai departe e treaba lor cum o fac.

Te-as contrazice ca nu e doar treaba lor. E in primul rand treaba ta ca e colul proprietate personala care tine in uter copilul propietate personala. Daca ei prin zgandarirea colului il fac sa se deschida, TU risti sa nasti prematur, nu EI.

Din moment ce unii zic ca e periculos sa ia direct de pe col si iau din vagin (cum ti-au zis si facut tie, Lordra), daca altii nu sunt atat de precauti nu inseamna ca e OK.

Ce am citit eu: ca in ultima parte a sarcinii e bine sa se evite cat se poate zgandarirea colului (si tuseul vaginal daca nu e strict necesar). Acum, mai exista chestia aia: cu balanta intre riscuri si beneficiul terapeutic.

La Dienuta in particular nu e de rau, ca n-are colul scurtat, intredeschis, etc (ca si altii pe aici ). Eu habar n-am daca e si cat e de riscant. In locul Dienutei eu as asculta fix de doctorita mea. Eventual as intreba-o daca nu e riscant sa-mi ia direct de pe col si daca e cazul sa le atrag atentia celor cu recoltarea sa-mi ia din vagin, nu din col. (ca pana la urma recolteaza o asistenta, nu un ginecolog)

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi02, iar interpretezi aiurea ce zic eu. I-am spus deja Dienutzei ca mie mi s-a facut recoltarea din vagin, insa eu am precizat ca vreau culturi de col pt. ca cei care-mi faceau recoltarea sa stie ce anume doresc sa aflu. De-aia nu poate spune ca vrea o secretie vaginala, fiindca doar cu una vaginala o sa se aleaga.
In principiu, medicii cer acum cultura de col pt. a afla daca este sau nu prezent acel streptococ hemolitic. E suficient sa pomeneasca acest cuvant si i se va face analiza special pt. asha ceva.
Mie, cea care mi-a recoltat mi-a spus ca-mi ia monstra din vagin si nu din col, deci nu sunt chiar asha de imbecili cum ii crezi tu. E de-ajuns ca Dienutza stie ca recoltarea sa poate face si din vagin ca sa-i poata contra pe cei de acolo, in caz ca au de gand sa-i zgandare colul. In fond, se poate discuta asupra procedurii dinainte, nu-i asha?

Sau mai bine, Dienutza, intreab-o pe doctorita ta ce anume urmareshte cu acea cultura de col. Daca doar streptococul o intereseaza, faci analiza speciala pt. el care se poate recolta foarte bine si din vagin. Macar stii ce sa urmaresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica noiembrie-decembri spune:

Subiectul nou se afla www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57245" target="_blank">aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Noki Lara...cartea "Mama si copilul" de la Jhonson & Jhonson...este pentru cresterea copilului pina la 3 ani...si ai si vazut-o la mine...e SUPER!

Cafeluta graviduta
Biencuta draguta21+

Sa nu depunem armele si vom reusi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coralia76 spune:

Tania am ramas datoare cu un raspuns..caditza a costat 236000 e din aia un pic mai mare nu chiar marimea cea mai mica,mi s-a parut cea mai utila.Si miercuri da..ne intalnim eu vreau sa merg cred ca va fi interesant cursul cu nasterea.

Varsta bebelica

Mergi la inceput