Analize de sange

Analize de sange | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Fetelor sunt disperata: doctora mi-a spus ca este cam palid Codrin si m-a trimis sa ii fac un set de analize complet.
La patru luni cum faci un bebe sa stea cuminte pentru a-i recolta sange ca el saracutu' plange la vaccin, e necajit rau...
Stiti cumva la un bebe asa de mic de unde se recolteaza sange?
Va multumesc mult!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Din degetel, nu doare intepatura.

quote:
Initial creeata de Delia

Fetelor sunt disperata: doctora mi-a spus ca este cam palid Codrin si m-a trimis sa ii fac un set de analize complet.
La patru luni cum faci un bebe sa stea cuminte pentru a-i recolta sange ca el saracutu' plange la vaccin, e necajit rau...
Stiti cumva la un bebe asa de mic de unde se recolteaza sange?
Va multumesc mult!

Delia si Codrin

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Luiza nu din degetel, ca trebuie mai mult sange (asa mi-a spus).
Ii fac hemoleucograma completa, sideremie, calciu si necesita recoltarea unei cantitati mai mari de sange.
Greseala mea insa ca nu am intrebat si pana luni stau cu niste emotii...
Multa sanatate!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Delia, sa ne povestesti si noua cum a fost ca si eu trebuie sa ii fac Carinei. Ii tinem pumnii stransi lui Codrin sii trimitem pupici multi de la Carina sa nu il doara.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Din manuta ii recolteaza si e cu suparare mare. Asistenta respectiva ar trebui sa aiba experienta cu copilasi asa mici. E destul de dificil.
Bebe e suparat un pic dar uita repede.
Pediatra trebuie sa fie constienta ca nu se poate recolta prea mult sange asa ca unele analize nu pot fi efectuate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Draga Delia,
Incearca sa-i faci analize la Doamna doctor Ana Culcer, sunt mai scumpe dar are mare grija cu bebeii.Ea e pediatra noastra si e grozava. E foarte delicata cu ei.Nu stiu acum adresa, doar tel.0723330001.E la cabinet luni, mi, vi, dupa 17.sI VEZI, POATE NU E CHIAR NECESAR, POATE SA FIE PALID SI DIN ALTE MOTIVE.
Va tinem pumnii!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Oana a avut dreptate din manuta ia luat sange , nu cu ac de seringa ci cu cel de perfuzie.
Ne-a recoltat dintr-o manuta putin (pentru ca bebe nu plangea si nu zicea nimic) l-a strans de manuta...ca sa curga sangele.
Apoi a renuntat si ia recoltat din cealalta manuta, a inceput sa planga si de la efort sangele a curs singurel.
Nu este asa rau cum pare, ei plang doar de frica, de faptul ca ii imobilizezi, nu de durere.
In schimb ne-a spus ca ar fi trebuit sa-i mai dam putin lichid ca sa nu-l chinuie deci fetelor alaptati-l sau ceai mult inainte de analize.
Multa sanatate si va pup dulce!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

mie mi-au zis sa nu pape si sa nu bea nimic inainte cu 4 ore.
:o

quote:
Originally posted by Delia

Oana a avut dreptate din manuta ia luat sange , nu cu ac de seringa ci cu cel de perfuzie.
Ne-a recoltat dintr-o manuta putin (pentru ca bebe nu plangea si nu zicea nimic) l-a strans de manuta...ca sa curga sangele.
Apoi a renuntat si ia recoltat din cealalta manuta, a inceput sa planga si de la efort sangele a curs singurel.
Nu este asa rau cum pare, ei plang doar de frica, de faptul ca ii imobilizezi, nu de durere.
In schimb ne-a spus ca ar fi trebuit sa-i mai dam putin lichid ca sa nu-l chinuie deci fetelor alaptati-l sau ceai mult inainte de analize.
Multa sanatate si va pup dulce!

Delia si Codrin

anda & bb edi

Mergi la inceput

Mie mi-au spus foarte clar sa ii dau sa manance inainte - eu ii dau numai san, iar de dimineata la analize cand a vazut ca nu curge suficient s-a uitat la mine si mi-a spus ca nu i-am dat suficiente lichide.
Cred ca mai depinde si ce tip de analize se fac: din cate stiu eu glicemia este una din putinele analize ce cresc dupa masa iar majoritatea nu sunt influentate.
Noi am avut de facut: hemoleucograma, sideremie, calcemie si fosfataza alcalina.In plus am cerut eu si grupa de sange daca tot am facut analizele.
Multa sanatate!

Delia si Codrin

Mergi la inceput