Suflu sistolic...mai are cineva?

Suflu sistolic...mai are cineva? | Autor: gabi25

Link direct la acest mesaj

Pediatra m-a trimis ieir cu bb Rares la cardiolog, mi-a spus ca mai de mult aude ceva dar a mai asteptat ca sa nu fie o alarma falsa. Doctorul cardiolog mi-a confirmat ca are un suflu sistolic usor (nu oboseste, din contra obosim noi inaintea lui de 10 ori:)). Trebuie sa mergem la control in fiecare luna si daca nu dispare in timp trebuie de facut un ecograf la inimioara.
Am mai citit despre asta cum ca se nasc cu asa ceva, sunt niste orificii la inimioara care inca nu s-au inchis si din cauza asta sangele circula mult mai repede, dar la fel de bine poate fi o malformatie congenitala. Bb al meu are acum 8 luni.
Mai are cineva problema asta, daca da ce informatii in plus imi puteti da.
Eu nu sunt genul care se panicheaza, dar vreau sa stiu totul despre cea mai mica problema, mai ales in ceea ce il priveste pe printisorul meu.

Pupici de la mami Camelia si bb Rares

http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana spune:

Eu am avut de cand ma stiu suflu sistolic. Am fost la n-spe doctori si cand eram mica si acum mare, analize, EKG, ecografii, de fiecare data doctorii s-au aratat surprinsi ca apoi sa concluzioneze ca este inofensiv! Deci sa stau linistita. De ce exista ? Mi-au spus ca asa m-am nascut, e foarte usor in cazul meu si pot trai cu el 100 de ani.
Probabil insa ca depinde cat de mare/puternic e acel suflu. Multa sanatate!

Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Si mie mi s-a zis, cand Matei avea 4 ani si un pic, ca are asa ceva. Evident, nici mie nu mi-a placut sa aud asta, dar pana la urma m-am linistit. Cum a zis si Ana, poti sa traiesti... pana la adanci batranete cu acest suflu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

Draga Camelia,
Te-as sfatui sa mergi cu bb Rares (nu stiu in ce oras sinteti, dar poate sinteti din Bucuresti ? ar fi mai usor pentru voi) la spitalul de copii Marie Curie (fost Budimex), la dl.dr. Doru Dumbrava, pentru efectuarea unei echo-cardiografii si un diagnostic corect pentru Rares.El iti va spune pe loc daca este vorba de acea "gaurica" ce se va inchide singura in timp, sau este vorba de o malformatie congenitala ce va necesita interventie chirurgicala si in acest caz, cu cit mai devreme, cu atit mai bine. Iti scriu din doua motive 1) experienta personala avuta cu baietelul meu si 2)vreau sa cred ca intr-adevar nu esti "panicoasa" ci vrei sa fii o mamica bine informata si sa stii cit mai multe despre puiul tau, ca sa-l poti ajuta.
Eu am un baietel de 2 ani si 8 luni - Vladi, care s-a nascut cu o malformatie congenitala a inimii (defect septal ventricular-"gaurica" si stenoza pulmonara)si la virsta de 8 zile stiam deja acest lucru, datorita examenului efectuat de dr. Dumbrava.La el am ajuns cu o trimitere de la maternitatea unde am nascut, diagnosticul pediatrului de acolo fiind suflu sistolic grad III.
Am asteptat si noi cam 3 luni sa se inchida de la sine orificiul, dar dupa un alt control, la 3 1/2 luni , am aflat ca nu se va putea corecta acest defect decit prin interventie chirurgicala (cel mai bine intre 1-2 ani in cazul nostru) si am introdus medicatie ajutatoare. A urmat operatia efectuata cu succes la Timisoara-prof.Socoteanu, la virsta de 1 an si 3 luni.Vladi este foarte bine si va avea o viata normala.
Pot sa-ti dau mult mai multe amanunte, eu am vrut sa stiu cit mai multe despre afectiunea puiului meu, si bine am facut!
Te rog efectueaza acest examen si mai scrie-mi ori de cite ori simti nevoia.
Cu drag, Amalia si Vladi

Mergi la inceput