Nodul sub brat
De cateva luni de zile am observat un nodul sub brat.
Eram in Romania atunci, si m-am dus imediat la ginecologul meu de acolo. Asta se intampla la sfarsitul lunii martie, inceputul lui aprilie. Doctorul mi-a facut o echografie la san si sub brat, si mi-a zis ca nu am avut ovulatie, si mi-a dat un tratament cu Duphaston.
Insa, in luna februarie am facut o echo transvaginala aici, si doctora mi-a aratat ca tocmai eram in perioada de ovulatie, deci ovulez.
Nu mi-am crezut doctorul, m-am gandit sa astept urmatorul ciclu, sa vad daca trece. Am ajuns aici, a venit si ciclul, a trecut, nodulul tot acolo era. M-am dus aici la medicul de familie, i-am zis ce am facut in Ro, ce a zis ginecologul si ce tratament mi-a dat, asa ca mi-a zis si el sa fac tratament cu Duphaston, mi-a zis cand si cum, etc.
In aprilie am facut tratamentul. Nici o schimbare. A venit si ciclul, a trecut....Medicul de familie m-a trimis la chirurgie, sa vada ei despre ce e vorba. Dupa consult, mi s-a facut programare la echografie si mamografie. pana sa le fac, am ramas gravida, asa ca mamografia a fost exclusa. La echografie, nu s-a vazut nimic anormal, asa ca medicul chirurg mi-a zis sa stau linistita, ca e ori un lipom, ori, cine stie, dar ca nu-i nimic grav.
Nu scade, nu creste, nu doare, nu nimic. Doar e acolo, o umflatura, care pe mine ma tot ingrijoreaza.
A mai trecut cineva prin asta? Ce-a fost pana la urma? Ce poate fi?
Ancuta 17+ &
Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn
Raspunsuri
Loma spune:
Ancuta si eu zic ca nu-i nimic grav daca totusi ai facut ultrasound si nu s-a evidentiat nimic anormal, mai ales daca nici nu doare, probabil ca e mai mult ca sigur un lipom.
Insa pentru linistea ta ar fi indicat sa-l supraveghezi.
Dupa nastere poti face si o mamografie, dar numai daca iti recomanda medicul, sau o alta ecografie.
Eu am noduli la sani, ai mei sunt durerosi, insa la mine sunt de natura hormonala, si intr-adevar dupa CM ma simt mult mai bine. Eu am facut numai untrasounduri (ecografii) pentru ca medicii mi-au zis ca atata vreme cat la eco se vede ca nodulii sunt benigni, nu are rost sa faci mamografie.
Si inca ceva tesutul mamar in comparatie cu cel la sub brat este mult mai dens si mai greu de identificat cateodata ceva. Pe cand la sub brat imaginile sunt mai clare, asa ca nu te ingrijora.
Iti doresc sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos
Loma
ancuta06 spune:
Loma, eu sincer, n-am vrut sa fac mamografie. Si cand mi-a trecut prin cap ca as putea fi insarcinata (eram de 6 zile), am sunat si am anulat programarea, until further notice....[:D. Si cum banuiala mi s-a adeverit, am avut un motiv clar sa n-o fac.
daca si tu zici sa ma linistesc....ca si toata lumea pe care am mai intrebat... ma linistesc ![]()
Ancuta 17+ &
Martijn, (24.10.2003)
Poze cu Martijn