am gasit gradinita!!!

am gasit gradinita!!! | Autor: klavier

Link direct la acest mesaj

Adriana merge de saptamana asta la o Kinderguppe

la 10 min de mers cu masina de noi. Am gasit-o din intamplare prin Internet, nu mai cautasem de mult pentru ca nu credeam ca s-a mai deschis vreuna in apropiere (de obicei le mediatizeaza mai mult).

E o vila linistita, pe un deal cu vedere spre padurea din vale, la cateva minute de intrarea in cealalta padure.
Sunt vreo 12 copii in total - cand vin toti - si doua ingrijitoare. Educatoarea si-a deschis cresa asta privata (1-3 ani) supa multi ani de experienta la alte gradinite, cursuri, Tagesmutter (un soi de bona autorizata) in parterul propriei vile. E foarte simpatica si deschisa si copiii sunt apropiati de ea.

Am fost saptamana asta cu Aditza la obisnuit, de trei ori, am vazut cum se poarta copiii (teribil de frumos) unul cu altul si cum le face educatia (sa aiba grija unul de altul, sa manance frumos la masa, sa nu arunce gunoi pe jos prin padure, sa observe toate floricelele si minunile naturii si multe altele). O zi pe saptamana e ziua de mers prin padure, au program ordonat de masa si culcare, cantecele, instrumente (de facut zgomot..)

Sunt foarte multumita. (cel putin acum, la inceput...

va doresc aceeasi bafta!

Adriana

Sunt foarte multumita si Adrianei ii place tare mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Felicitari, Adriana! Sa inteleg ca e un fel de cresa ca vad ca puiutul tau nu are inca 3 anisori? Si, daca nu sunt prea indiscreta, cam cat costa o cresa/gradi in Austria ca aici cresa e ff scumpa.
M-am uitat pe pagina ta si am vazut ca esti f talentata si ai un cv f bogat, multe felicitari!!! ai de ce sa fii mandra. Ai avut deja concertele la Viena sau inca nu? Daca da, cum a fost? Daca nu, bafta multa si iti tin pumnii sa fie bine.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

mersi de laude, iar mi-a ajuns gura pana la urechi!

uite adresa de la Kindergruppe ca sa te uiti ce ofera si ce preturi au:

www.purkersdorf-online.at/vl

si mie mi se pare scumpa, in comparatie cu gradinitele de stat (de la 3 ani) care nu costa nimic, dar ... oricum e imposibil sa gasesti calitate fara bani. si oricum exista si mai scumpe in Viena, si nu neaparat mai bune, uneori chiar mai proaste.

concerte in Viena am mai dat pana acum destule, din 1996 incepand, dar astea doua de care am scris in site sunt mai speciale, in sali mai importante (Kunsthistorisches Museum si inca un palat al carui nume nu mi l-au spus inca). am facut poze artistice pentru program - le astept cu nerabdare! - si vor fi in noiembrie 2003, respectiv ianuarie 2004.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Mersic pt link! Pai sa stii ca aici am auzit si de preturi mai mari, peste 300... ei, asta e. Si gradi la noi nu e gratuita, tot te costa ceva.
Pai atunci bafta la concerte, sa ne tii la curent (continuu)!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Adriana , as vrea foarte mult sa-mi spui si mie cum s-a adaptat fetita ta la gradinita Baietelul meu e nascut in iunie 2001 deci un pic mai mare decit fetita ta si as vrea sa-l dau si pe el la gradinita dar...mi-e cam frica sa nu-l stresez degeaba. Si inca ceva , ar fi minunat daca ai putea sa-mi spui cite ceva despre cum e viata in Austria. S-ar putea sa venim si noi pe acolo imediat dupa ce termina sotul meu doctoratul aici in Montreal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

noi suntem inca in perioada de adaptare la gradinita, adica rade cand ii spun ca mergem la copii la gradi, dar incepe sa urle cand ajungem acolo si ii spun ca plec.
e normal, se pare, desi mi se rupe inima. in fiecare zi plange mai putin si, in orice caz, e foarte activa si sociabila, dupa cate imi spun educatoarele.
de fapt am stat si eu cu ea cateva ore in cateva zile si am vazut ca se simte foarte bine printre atatia copii si jucarii - mai ales ca nu sunt decat 4 - 10 copii zilnic, depinde de cati vin in ziua respectiva.

in Austria imi place foarte mult, o consider o tara cu multe posibilitati, cu multa siguranta, ordine, nivel de trai destul de ridicat. ceea ce e neplacut e drumul aproape imposibil de a obtine anumite tipuri de viza - sunt foarte retinuti austriecii in a-ti da sansa sa traiesti pentru totdeauna in tara lor.
de exemplu, ca sa te poti angaja iti trebuie drept de lucru si Niederlassungsbewilligung, dar ca sa obtii drept de lucru trenuie sa iti gasesti intai pe cineva care sa vrea sa te angajeze, sa sustina ca esti mult mai bun decat posibilii austrieci care ar fi la fel de calificati ca tine si in cautare de lucru si sa depuna cerere pentru tine. iar ca sa obtii Niederlassungsbewilligung trebuie sa ai un venit legal si fix... adica sa lucrezi. Cercuri vicioase.
Eu am si acum viza de student, desi sunt casatorita si Dragos are Niederlassung, dar pentru ca si el e tot student mie nu vor sa imi puna Niederlassungsbewilligung.
Iar fetita e tot pe viza mea de student. (spre disperarea lu' tas-o )

in orice caz, Austria e tara in care te poti plimba la 12 noaptea pe marginea liniei ferate fara sa patesti nimic. (in fine, in anumite zone, sau poate ca sunt io norocoasa...) de aia imi place.

ca sa nu mai vorbesc de cultura si istorie si arhitectura si posibilitati de a face bani etc

dar, ca peste tot, omul sfinteste locul, nu invers.

cele bune,
Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Multumesc mult Adriana. In curind va merge si Alex la gradinita si sper ca o sa-i placa! Te si multa sanate !
Amalia

Mergi la inceput