stomatologie
Buna ziua
Ma numesc Magdalena si sunt mama unui baietel de 5 ani si 7 luni pe nume David.
Sunt tare derutata in cea ce priveste administrarea medicamentului Zymaflor la copil.Am citit si articole care nu recomanda folosirea in lus a fluorului.Care este adevarul despre flor.?
Si mai ales cum trebuie administrat acest medicament??
Eu ii dau lui David in fiecare zi cite o pastiluta .Este bine sau nu?
Doza trebuie sa fie mai mare sau mai mica.
In prezent David are foarte multe carii in gurita.Cred ca nu exista masea necariata.Am fost si la medic cu el dar din pacate stomatologul a avut o prezenta absolut neplacuta pentru noi.Copilul a fost putin speriat si ca urmare si ea a reactionat urit .Putea macar sa ne dea ceva sfaturi.
Dar asta este.Vom incerca si la alt medic.Pina una alta incerc sa aflu cite ceva despre Zymaflor
Raspunsuri
andreea_tx spune:
Magdalena bun venit pe forum.Dupa cum am mai citit si eu pe forum parerile sunt impartite asupra trat. cu Zymafluor.Se spune ca odata inceput trat trebuie continuat si nu intrerupt.Doza se stab in functie de vrsta copilului.Baietelul meu are aproape cinci ani si nu i-am dat decat pana la doi ani Flor-vigantolette si pe urma nu i-am mai dat nimic.Oigiena riguroasa a dintilor si fol. pastei de dinti cu fluor ne-a ajutat pana acum si nu are probleme cu dintisorii.Fiecare parinte hotaraste cum e mai bine pentru copilul lui,deci decizia iti apartine.
andreeat
april spune:
bun venit magda. te asteptam si la mamici din bistrita.
referitor la zimaflour eu i-am dat fetitei mele pana la 2 ani si ceva, cand am aflat multe aspecte negative ale acestui produs, asa ca am preferat sa nu-i mai dau. Fetita mea are acum 5 ani si 9 luni si are niste dintisori superbi, nici o carie, toti albi ca margelele. Dar eu cred ca asta este ceva ereditar (de la ta-su, ca de la mine....). Sper ca si cei definitivi sa fie la fel.
Daca vrei sa ma povestim, poate ne si intalnim, da-mi un PM.
pozici
danv spune:
in afara bagajului genetic, pe care nu il putem modifica, exista mai multi factori care influenteaza aparitia cariilor: igiena orala, o alimentatie sanatoasa (adica aport echilibrat de principii alimentare), evitarea dulciurilor, mai ales cele "lipicioase"; in plus se pare ca aplicarea locala a fluorului poate fi mai importanta decat cea pe cale generala (adica pastilele pe care le inghit copiii); aplicarea locala se poate realiza prin periaje dentare cu paste de dinti dar si prin clatirea gurii cu solutii cu fluor;
chiar daca nu se administreaza fluor in forma de comprimate copiii care se spala pe dinti tot mai inghit din pasta de dinti (lucru luat in considerare de producatorii de pasta de dinti pentru copii care au redus cantitatea de fluor din pasta de dinti pentru copii);
in concluzie, pentru un copil anume, cu un bagaj genetic stabilit, in afara administrarii de comprimate de fluor, foarte, foarte importanta este spalarea pe dinti, evitarea dulciurilor si o alimentatie echilibrata.
ps administrare fluorului sub forma de comprimate urmata de intreruperea tratamentului este urmata de "o explozie de carii"; deci daca s-a optat pentru adminstrarea de fluor tratamentul trebuie continuat, intreruperea lui ducand la aparitia de carii in numar mai mare decat daca nu ar fi fost administrat fluor de loc.
Magdalena2000 spune:
Va multumesc pentru sfaturi ,sunt binevenite.
Nu am de gind sa renunt la administrarea fluorului (Zymaflor ) .In orce caz voi discuta aceasta problema si cu medicul de familie.Cel mai probabil copilul are carii avind mostenirea genetica din partea mamei,adica a mea.
De spalat ne spalan periodic pe dinti si zic chiar bine.De vina este si alimentatia copilului ,care maninca destul de prost.Tot timpul trebuie sa insistam .Sunt putine lucruri pe care le maninca cu pofta.
Dulciurile sunt intr-adevar o problema .De mult le-am redus ,dar nu total.Cred ca nici nu se poate total.
anca tanasica spune:
quote:
Originally posted by danv
in afara bagajului genetic, pe care nu il putem modifica, exista mai multi factori care influenteaza aparitia cariilor: igiena orala, o alimentatie sanatoasa (adica aport echilibrat de principii alimentare), evitarea dulciurilor, mai ales cele "lipicioase"; in plus se pare ca aplicarea locala a fluorului poate fi mai importanta decat cea pe cale generala (adica pastilele pe care le inghit copiii); aplicarea locala se poate realiza prin periaje dentare cu paste de dinti dar si prin clatirea gurii cu solutii cu fluor;
chiar daca nu se administreaza fluor in forma de comprimate copiii care se spala pe dinti tot mai inghit din pasta de dinti (lucru luat in considerare de producatorii de pasta de dinti pentru copii care au redus cantitatea de fluor din pasta de dinti pentru copii);
in concluzie, pentru un copil anume, cu un bagaj genetic stabilit, in afara administrarii de comprimate de fluor, foarte, foarte importanta este spalarea pe dinti, evitarea dulciurilor si o alimentatie echilibrata.
ps administrare fluorului sub forma de comprimate urmata de intreruperea tratamentului este urmata de "o explozie de carii"; deci daca s-a optat pentru adminstrarea de fluor tratamentul trebuie continuat, intreruperea lui ducand la aparitia de carii in numar mai mare decat daca nu ar fi fost administrat fluor de loc.
se poate considera ca terapia cu zymafluor este tot o aplicare locala, pe prospect scrie clar ca de indata ce copilul poate roade pastiluta i se va da sa o roada, o seara pe o parte si o seara pe partea cealalta...fluorul intra asa si in dinte si ramane si in saliva, care spaland dintisorii realizeaza fluorizarea locala...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
http://www.magnetoterapie.ro