Bebelusi de mai-iunie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nu, Laura, nu-i dau absolut nimic in afara de laptic. Pediatra mi-a zis sa mai asteptam putin cu diversificarea, de-abia a facut 3 luni.

Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Nici eu nu ii dau nimic in afara de lapticul meu. Doar ceai instant de fenicul si chimen, atunci cand imi cere- refuza sanul si plange cand ii este sete. Poate o sa incepem dupa 4 luni diversificarea cu suc de fructe. Deocamdata o rasfat cu sanul si, de ce sa nu recunosc, e mai comod si pentru mine, atata timp cat ii ajunge.
Noua pediatra ne-a recomandat sa-i dam fluor-vigantoletten 500 din prima luna de viata. Este un subiect controversat, mi-a fost cam teama, dar pediatra trebuie sa stie mai bine. Am intrebat si stomatologul si mi-a spus ca Romania este o tara cu deficit de fluor, si ca probleme apar in caz de excese. Sunt tari in care s-a fluorurat apa, si de aceea nu mai este cazul de supliment. Pediatriii mai de moda veche insa nu recomanda metoda asta.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Mai, uitati o poza propusa pentru pasaportul lui bebe ca i-am facut acasa s-o ducem s-o faca fotograful, insa n-a fost buna si i-am facut alta... Pe prima insa o puteti vedea aici: POZĂ PASAPORT ALEX

Mami de Alex mâncăcios

Pozici ; www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=49885" target="_blank">Povestea nasterii micului Alex si Evolutia lui Alex

Beatrice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Iar sunt restanta la scris si la citit. Am picat d eoboseala aseara, cand vroiam sa va mai zic doua-trei vorbe.

Felicitari proaspetuilor crestini si petrecere frumoasa celor care se pregatesc de botez!

Lui Stefan nu o s aii dau fluor. MAriei ii dau, dar daca mi-ar spune pediatra ca pot intrerupe fara riscuri, m-as lipsi. Eu stiu c adaca ai inceput s aii dai, trebuie s ao tii asa pana pe la 14 ani, ca altfel risti sa se umple copilul de carii. O sa ma mai documentez.

Cat despre periuta, parca era una (un fel d edegetar) care mergea si pt. gingii. Pe MAria am sters-o cu o compresa sterila (cam cum zicea si Nelia) pana pe la un an, cand am inceput sa folosim periuta si peste vreo 2 luni si pasta. Ea e incantata d espalatul pe dinti si s-ar spala de 10 ori pe zi, daca as fi eu disponibila .

Cu mancatul stam la fel de prost. Prima masa e ok, cateodata si urmatoarea, dar dupaamiaza abia mananca intre 60-90 ml. Am ajuns s ama bucur daca mananca 600/zi. Corni, dr. Munteanu vine sapt. viitoare??? Ca m-as prezenta cu amanadoi copiii luni la cabinet.

Bebeilor plangaciosi, pupici speciali de la Stefan, care face zilnic crize de plans (asa ca noi ne-am obisnuit ).

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Hop si noi aici!

Am fost ieri la pediatru ne-au masurat si cantarit iata si masuratorile noastre de la trei luni 6.400 kg respectiv 63 cm

Cornelia - intreaba pediatru ce parere are de Beba e tot de la Nesttle poate bebe tau l ar manca mai bine

La noi merge f. bine mananca 850 ml pe zi deci eu la acest capitol nu am de ce sa ma plang- bat in lemn acum

Va doresc un wekend cat mai placut
Mercedes + Cristian(03.08.1999)+ Bianca(03.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura radulescu spune:

Mey Beatrice, la pasaport trebuie sa fii sobru, mey, nu asa cu gura pana la urechi! Hi, Hi, haios foc!

Laura si bebe Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxel spune:

Multzumesc tutror pentru urari

Insa de 2-3 zile bebelina mea este plangacioasa, habar nu am ce are. Incepand de pe la ora 11.30 dimineata (cand noi de obicei suntem afara), nu mai sta linistita in carucior, ci se apuca cu mainile de marginea lui si vrea sa se ridice. Ma dispera ! Daca nu o iau in brate sa se uite la peisaj, urla pana se invineteste si se ineaca. Deci, eu o iau frumusel spre casa, cu copilul in brate bineinteles, si o pun in patutul ei unde adoarme bustean. Apoi, tot de 2-3 nopti se trezeste pe la 5 dimineata (nu de foame !) si se matzaie in pat vreo 30 de minute, apoi adoarme pana pe la 6.30 cand ii dau sa manance. Nu inteleg ce are !!! Ea de la 2 luni se linistise asa de bine, noaptea nu se mai trezea, chiar uitam ca am copil in casa.

Acum de la 3 luni pediatra mi-a zis sa nu-i mai strecor sucul de fructe si sa-i dau cu tot cu pulpa. Ii place tare mult. Iar de la 3 luni jumatate - 4 luni, mi-a zis sa-i introduc in sucul de fructe si branza de vaci (facuta in casa) si 3 linguritze de biscuite ras, pe care bineinteles o sa i le dau cu lingurita.
A, si mi-a mai zis ca daca vreau, pot sa-i pun in bineronul de seara cereala fara lapte, dar ma sfatuieste sa mai astept pana spre 4 luni ca se face prea grasuta.

Eu mai am o "problema": Bianca nu sta pe-o parte nici de frica !!! Incerc sa o asez, dar sta teapana, si cand iau mana de pe ea, cade pe spate. Nu sta deloc relaxata cand o pun asa. Am tot vazut si auzit despre multi bebelusi care stau pe-o parte fara nici o problema, chiar este o pozitie comoda pentru ei, dar ea nu sta deloc. Pe burta nici nu mai spun, sta 2-3 minute si apoi se enerveaza si plange. Deci singura varianta ramane statul pe spate, dar se mai incinge sau chiar ma gandesc ca se plictiseste !!! Voua vi se intampla asta?

Pupici, si un we cat ai placut.

Ruxel

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Si eu ii dau tot ceai instant de fenicul. Nu se omoara dupa el, dar cand ii e sete, il bea. Inainte ii mai dadeam noaptea, cand se trezea pe la 3. Acum nu mai e cazul, se trezeste direct la 6 de vreo 3 zile.
Ma bucur ca ati deschis discutia despre gingii. Uite ca eu habar n-aveam ca trebuie sters copilul in gurita, de aia n-am facut nimic pana acum.
Cornelia - sa stii ca si Eric e plangacios, deci ne putem inscrie in club!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Beatrice - e un oaches tare dulce Alex, trece-o pe Bianca in carnetelul lui Alex, dar parca tb. sa fie invers, nu? Ha, ha.
Astazi s-a repetat figura cu oboseala, acum sper sa doarma sa fac si eu ceva prin casa.

Si eu ii dau ceai instant de fenicul si chimen (humana) doar pt. sete ca efect linistitor - pas.

Ruxel - Bianca nu doarme pe spate!!! Daca o las pe spate studiaza ce studiaza tavanul sau cerul si cand se plictiseste urla, tb. sa o intorc pe burtica, de fapt asa am obisnuit-o de mica fiindca varsa la greu lapte si mi-era frica sa nu se inece. Pe parti mai merge. Nu cred ca e o problema depinde cum i-am obisnuit, eu asa cred.

De mancat parca suntem in regres, unde sunt vremurile cand imi manca pana la 700-750 ml/zi, acum manaca 500-550, rareori 600 ml. Si manaca doar de 4 ori/zi si nici nu papa altceva.

Eu am citit ca sucul de portocale/lamaie nu se mai da bb pana spre 1 an, pt. ca poa'sa dezvolte alergii. Vad ca si asta a ajuns controversat, eu i-am dat lui Andreas suc de portocale la greu si nu il stiu sa fie alergic la ceva. Sunt curioasa si pediatra ce-mi zice, ca azi maine facem 3L. Voi ce stiti?
Eu am intrebat-o pe pediatra ce lapte da statul gratuit, in speranta ca ar da ceva de calitate (milumil, nan, bebea, humana, similac), dar mi-a zis ca se da unul romanesc lactovit sau vitalact si nu mi-l recomanda sub nici o forma ca poa'sa dea alergii. In Bucuresti Constanta ce se da prin medicul de familie?
Asa ca noi mergem mai departe cu milumil si peste 1 luna trecem la nr.2.

Felicitari noilor crestini si petrecere frumoasa!

Eli cu Bianca & Andreas si Botezul 27.08.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

multumesc mult pt info referitoare la gingii. habar nuaveam. o sa incep sa o sterg si eu pe gingii. cei drept ii mai stergeam limba de albeata dar de gingii habar nu aveam. referitoare la pediatra nu este o tipa in vartsa. are cam 35 de ani. iar cea de la spital - care ne-a zis ca nu stie ce are bb de tipa - era asistent universitar!!! asta e! se mai intampla!

iar cu diversificarea imi iau campii!! fiecare pediatru cu teoria lui de nu mai stiu pe cine sa iau in calcul. oricum bb papa suc de mere de cateva zile si nu face mofturi.

mey oameni buni ma-ti bagat in ceata. cred ca nu stiu cam multe chestii. cum adica! dupa botez bb trebuie dus la impartasanie???? sper sa nu imi ceara uleiul de masline de la botez ca eu l-am papat!!

Beatrice, ai un bb supeeerrr! daca vreodata ne stabilim in Danemarca vin la petit!

Elisor, noi primim de la stat Bebelac. niste cutii maaaarrriii ca nu stiu daca apuca sa pape bb atata! o cutie are 700g. in ceea ce priveste sucurile de citrice Alexia papa suc de lamaie la greu din sapt 2 deoarece sughita fff mult. si nu are probleme.

Mergi la inceput