Bebelusi de mai-iunie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeaatan spune:

Salut, fetelor!
Mai ce bine e sa mai faci un pic de sport. Desi saptamana trec uta eram cam pesimista, acum e mai bine. Adica fac eu ce fac mai bine.
Si Thomas are perioade cand regurgiteaza mai mult si ma enerveaza de numa numa.
Dar el e zdravan si nu are probleme. Loreen stiu ca Humana are o formula pentru cei care regurgiteaza, eu insa nu am vazut-o niciodata. Tu parca cautai si cereale fara lapte -am vazut niste cereale f. interesante de la Milupa, cred ca e un fel mai nou, au aparut si in Selgros, si in farmacii. Sunt fara lapte si poti sa le combini fel si chip.
Thomas mananca orice cereale, Humana si Milupa, restul toate pe care le-am vazut eu contin si zahar, sa le manance cei ce le fac.

Am citit pe aici ca veniti de la sala si mancati de 3 ori mai mult. Va spun eu ce se intampla: noi suntem inca pe minus cu organismul, cel mai pe minus sunt cele ce alapteaza si cele care au avut cezariana. Asa ca, daca va permite alaptatul, trebuie bagata o cura de vitamine si minerale.
Sunt produse care le includ pe toate, sunt pentru sportuvi, deci sunt exact ce trebuie ca sa sustina genul de efort pe care il facem noi cu copii si cu operatiile.

Mama lui Thomas
Pozele lui Thomas aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Androix, eu am alaptat-o pe Agata exclusiv pina la 6 luni si a fost totul OK. Daca ia bine in greutate, e chiar indicat. Si sa stii ca nu m-am chinuit deloc cu diversificarea, intr-o luna am reusit sa-i introduc treptat aproape tot si totul a fost ca la carte, chiar si mincatul cu lingurita. Ma grabeam atunci, nu mai aveam rabdare, abia asteptam sa-i dau sa manince, numai insistentele pediatrei m-au facut sa o tin pe laptele meu pina la 6 luni. Cu Tudora nici nu mi-am pus problema inca, merge bine, nu e chiar asa de grasa ca sora-sa, dar e in grafic, nu plinge, e vioaie si are o dezvoltare normala. Asa ca, daca nu intervin schimbari si am deja acordul pediatrei ei, voi incepe diversificarea la 6 luni si m-am hotarit, fara sucuri sau fructe la inceput, ci cu cereale din orez, din alea fara zahar bineinteles si care se prepara cu apa. Dupa aceea... mai vedem.
Loreen, ai grija cu bananele. Eu i-am dat Agatei banana la greu de la 6 luni si un pic, pentru ca nu a primit alt fruct, nici macar suculetul de morcovi si pe la 10 luni a facut dermatita atopica si m-am chinuit citeva luni bune cu eczemutele. Am fost atunci in tara la un dermatolog foarte bun si mi-a spus ca de la banana, ca i-am dat-o prea devreme! Si doar pediatra ei, in care altfel aveam incredere, mi-a spus sa nu-i dau banana si portocala decit dupa 10 luni! Si acum e inca predispusa alergiilor, i-am sensibilizat organismul cu graba mea si din cind in cind mai trag o programare pe la alergolog si ii mai fac cite un test.
Citeva sfaturi date de acel dermatolog (dupa aceea am aflat ca e cotat ca unul din cei mai buni din tara) pentru a nu o expune la factori alergeni:
– fara covor, perdele si jucarii de plus in camera;
– salteaua si lenjeria sa fie scoasa la soare in fiecare zi;
– fara albus pina la doi ani;
– fara capsuni pina la 3 ani;
– fara alune si carne de porc pina la 5 ani;
– pestele dat cu moderatie si foarte proaspat, numai dupa un an sau un an si ceva si numai daca il tolereaza;
– puiul sa fie de tara, hranit cu iarba si graunte, nu cu concentrate care contin faina de peste;
– mare cit cuprinde, si daca se poate la Marea moarta!
– sa fie spalata cu sapun lichid si daca se poate cit mai natural (eu am folosit gama Atoderm).
Sa stiti ca eu chiar am urmat sfaturile ei si a fost foarte, foarte bine. Mi-a mai spus sa nu-i dau copilului sare si zahar pina la doi ani si piine neagra pina spre una si ceva (in general cereale integrale sau produse facute din faina alba superindustrializata, sa ramin pe undeva la mijloc).

Cornelia, deAgata (28.06.2001) si Tudora (30.05.2005)
http://nelia.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Nelia iti multumesc ca redai detaliat sfaturile date de pediatra ta sau de dermatolog, mie imi sunt foarte utile si ma ghidez dupa ele. Am si printat sfaturile despre diversificare si cam asa aveam si eu de gand sa le introduc. Poate nu voi astepta pana la 6 luni ptr. ca patrick este hranit cu formula de la 6 saptamani, dar oricum nu inainte de 4 luni si inainte de a vorbi si cu pediatrul lui. In ce priveste sfaturile date de dermatolog sunt cu totul de acord doar ca uneori e greu sa le urmezi. Ca de exemplu unde gasesti tu aici in Canada pui hranit numai cu iarba si graunte?
Oricum iti multumesc mult de tot si te rog sa continui cu relatarea caci ma ajuta mult de tot.
Olgatarziu, Babygirl, sa va traiasca mici crestini, sa fie sanatosi si sper din tot sufletul sa fie mai linistiti acum.
Acum ca te-ai linistit cu botezul Olga, nu faci o excursie pana aici la "tara" la noi, la Sarnia sa ia Tony niste aer curat? Iti spun ca nu o sa-ti para rau ca e f.f.f frumos.
Cornelia, sper din tot sufletul ca sotul sa se simta bine. Parca scriai acum o saptamana cand intrebai de Danelutza ca si tu treci prin aceleasi probleme. Multa sanatate si sa auzim numai de bine. Stefan si Maria sunt uluitori de frumosi, sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei, poti sa te consideri o mamica implinita.
Si mie mi se pare ca Patrick creste mult prea repede, poate si ptr. faptul ca am avut norocul sa am parte de un bebe cuminte care nu-mi creaza prea multe probleme. Mi-e asa de drag de el si as vrea sa ramana asa micut cat mai mult timp posibil, caci sunt atat de scumpi.Isi studeaza manutele, rade in hohote, ne jucam impreuna toata ziulica si povestim, Doamne iti multumesc pentru clipele pe care le traiesc. M-am hotarat greu sa am un copil, dar acum imi dau seama ca as fi pierdut cele mai minunate clipe din viata unei femei.
Weekendul asta a fost weekend lung cum se spune pe la noi si a fost si tati acasa si luni. Sambata ne-am dus in State la cumparaturi ca-mi trebuia geaca de iarna ptr. Patrick si nu va spun ca am venit acasa fara geaca dar cu un sac de haine. Parca nu suntem normali, nici nu stiu cand va apuca sa le poarte, dar nu m-am putut abtine mai ales cand erau niste reduceri de 70% si unele lucuri erau intre $3 - $5/bucata si toate numai lucruri de firma. Am fost intr-un mall care este atat de mare ca iti trebuie concediu sa ajungi sa intri in toate magazinele. Apoi de acolo am plecat intr-un mic orasel american dar pe stil "bavarian" unde este si cel mai mare magazin a lui Mos Craciun. Acolo n-am mai intrat ca il stiu si nu imi place sa ma duc vara ci doar din noiembrie incolo.
Duminica de dimineata am fost la biserica, Patrick a fost f.f.f. cuminte si interesat de slujba. Apoi din nou am trecut garla in State, am luat masa acolo si din nou shopping ptr. cateva ore de data asta ptr. mamy. Ii place la restaurant, e cuminte si f. interesat de lumea inconjuratoare iar noua ne sare inima din piept cand toata lumea ni-l lauda cat e de dragalas si cuminte.
De saptamana asta am inceput doua zile pe saptamana diferite cursuri de cate o ora cu el. Unul, care se tine martea se numeste "Have fun with your baby" este despre cum te poti juca cu bebelusul tau. Invatam diverse cantecele, jocuri si e misto ca te intalnesti cu alte mamici si bebelusi si mai schimbi impresii. De exemplu langa noi era o mamica cu un bebe de 10 luni si toata ora Patrick a gangurit si conversat cu el. Au fost atat de haiosi. Miercurea este cursul de masaj ptr. bebelusi, unde normal invatam sa le facem masaj. Astazi dupa o ora de masaj Patrick a adormit instantaneu. Bag seama ca i-a placut. Imi place sa ma duc cu el si sa-i fac cat de cat un program, chiar daca e inca micut, dar sa facem si altceva decat sa ne plimbam in parc care e la ordinea zilei.
De altfel am inceput sa vizitam si gradinitele din preajma si sa-l inscriu ptr. la anul (aproximativ 1 aprilie). Vom petrece impreuna o zi doua la fiecare gradinita si apoi ma voi decide unde il voi duce.
Cam asta e programul nostru, si desi am numai un bebe pe cuvant daca stiu cand trece ziua.
tzumpiloi imi pare tare rau ca Mriuca nu s-a simtit bine si ai avut probleme cu ea si ma bucur din tot sufletul sa citesc ca este mai bine. Multa sanatate ii doresc, saracuta de ea.
Ma doare sufletul cand citesc de fiecare micut ca are o problema, oricat de mica e ea si ma rog sa le treaca cat mai repede.
Fran, multa sanatate si pupicuri ptr. Patricia. Sper sa nu fie infectie si sa se fi pacalit medicul din nou.
Loreen, ai incercat cu lapte praf dar de soia? Poate e alergica la lactoza? I-au facut vre-un test de alergie? Si Patrick mai varsa, mai ales cand n-are chef sa manance, dar nu asa de mult. Multa sanatate si sper sa-i dai de capat acestei probleme.
Luluku, ce mai faci mamico? Mai ai timp sa intri si sa ne citesti? Sper sa auzim despre tine cat mai curand si relatia cu sotul sa fie pe calea cea buna. Daca nu reusesti sa comunici cu el, nu cred ca e normal sa stai si sa-i inghiti vorbele grele. Ori sunteti o familie si el se schimba si te ajuta, ori daca nu atunci mai bine o cresti pe micuta singura dar in liniste si fara nervi.
Numai bine iti doresc.

Va las acum ca s-a trezit Patrick, sa-i dau sa manance si sa iesim afara ca e atat de frumos.

NewMami & Patrick Ryan

http://community.webshots.com/user/newmami2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

NewMami, de ai sti ce mult mi-ar place. Nu am fost niciodata in partea aia de Ontario. Ne mai povestim noi… Cat despre cursuri de ai sti cat te admir. Din pacate noi nu putem face aceeasi chestie pentru ca Tony nu are ore fixe de mancare si face crize de plans cand te astepti mai putin. Asa ca nu vreau sa stric funul altora cu plansetele noastre.
Andreeaatan, eu nu am intrerupt nici o clipa vitaminele si pastilele de fatty acids dar crede-ma ca ametesc rau de tot si aproape cad pe jos. Se pare ca e foarte diferit la fiecare organism in parte. E drept ca eu am parte de un copil care mma solicita pana in panzele albe.
Ajutati-ma fetelor cu ceva sfaturi. Eu pur si simplu nu mai stiu ce sa fac si cum. Cum sa-l dezvat pe Tony de tinutul in brate? Cum indraznesc sa-l pun jos urla de-mi sparge capul. Am incercat azi sa-l las sa planga sa vad cat poate. A ajuns sa urle efectiv si asta dupa o jumate de ora. Tot ceea ce fac in casa, gatit, curat, mancare fac pe fond sonor. Deja nu mai pot. Nemaipunand faptul ca-mi rupe spatele de greu ce e. Toti prietenii mi-au spus sa-l las sa urle, dar cat? Ca el nu da nici un semn ca s-ar opri.
Multumesc pentru compliment Tzumpiloi. E intr-adevar expresiv in toate sensurile. Sa-l vezi cand urla ce guritza expresiva are. Glumesc si eu ca acum tare amarata sunt si suparata pe el. E un terorist in miniatura.
Beatrice, drum bun!
Monu, se poate. Fiicei unor prieteni i-au iesit primii la 3 luni jumate. Sa ne tii la curent.

Olga
http://ca.geocities.com/sthoalga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea.a spune:

Buna seara!

Olga - nu stiu daca te incalzeste cu ceva, dar si al meu e la fel de terorist. Bine, recunosc ca are si zile bune, insa are si zile cand "canta" aproape non-stop. Dar cu toate astea, tot il iubesc. Ce sa le facem? Asteptam se se faca mai maricei sa le povestim cum ne-au stresat, ca acum nu avem ce face. Nu-i asa ca atunci cand e simpatic, gangureste si zambeste si uiti ca te exasperase cu 5 minute inainte?
Si al meu a plans azi cam o ora, cu mici pauze, mai precis pana l-am bagat in cadita. Dupa aia abia a mancat si s-a culcat. Cred ca ii era in continuare somn, cu toate ca dormise si ziua. Nu pot sa-l contrazic, stie el mai bine cand si cat are nevoie de somn.
In rest, de trezit nu se mai trezeste decat maxim de 2 ori pe noapte (adica pe la 4 jumate pentru suzeta si pe la 6 pentru o scurta masa - mai mult un "snack"). Apoi mai doarme pana la 8-9. Nu ma mai plang la capitolul asta. Azi si-a descoperit si ursuletii agatati la carut - sunt mandra de el! Si ma bucur ca isi mai gaseste si el alte distractii in afara de mama. Mai greu va fi cand mama nu va mai reprezenta nici o distractie.. Dar eh... sa nu vorbim despre chestii din astea acum, ca mai avem.
Trigonella am luat si eu cam 10 zile cred. Rezultatele s-au vazut din a doua zi. Acum am facut o pauza, ca dimineata imi explodeaza sanii.
Tzumpiloi - sanatate multa!!
Va pup!!

Andreea, mama lui Eric Andrei (16 iunie 2005)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Am incheiat cu brio,sa zicem,ziua de azi...Putine varsaturi, nesemnificative,iar lapte papat 520ml,fara alte mese...
Ce-mi pare rau din toata chestia asta este ca se va obisnui Delia in brate...O tin sa dea aerul afara,apoi mereu cu ochii pe ea sa nu-si bage mana in gura ca binenteles ca-si scarpina amigdalele cu ea pana vomita,ca nu o facea si fara destul...Azi m-am chinuit sa calc cu ea cand in brate cand in leagan...Ma dor picioarele de nu le mai simt...

Nelia eu nu am in familie alergii de nici un fel,ca si eu mi-am pus problema asta,mai ales cand cautam ca o disperata biscuiti fara gluten,nestiind daca este sau nu copilul alergic...Am vorbit si cu pediatra si nu mi-a spus nimic in sensul asta...Nu este consolare da' macar am un pic de liniste in privinta asta.Asa ca ,cu Dumnezeu inainte...Cu sor-sa nu am avut nici un fel de problema cu alimentatia,asa ca am de gand sa fac la fel si acum...Ceea ce n-am sa mai fac,cred, nu stiu,am sa evit drumurile lungi cu ea...Acum sunt convinsa ca toata chestia a fost declansata de drumul lung,schimbarea mediului intern si extern...Alergica la lactoza nu este,mi-ar fi facut de la inceput reactii...
Si oricum banana vreau sa-i dau maine jumatate,iar pe saptamana nu mai mult de 1...Restul fructelor le papa bine,fata de Bianca care nu manca si nici acum nu mananca fructe,iar legumele numai in mancare...La chestia cu oul nu sunt eu de acord cu modul de introducere...Cu sfertul si separatul...Stiu ca nu este termen de comparatie si nici scuza,insa pe vremea mea(ce naspa suna) nu statea nici dracu sa separe galbenusul de albus,sa ne caute in fund de alergii sau alte bazaconii si uite ca am crescut mare(grasa si frumoasa).De cele mai multe ori m-am bazat pe instinctul matern,prima oara a functionat... Sper sa-mi iasa si acum...

Ma gandesc de multe ori de unde frica asta de boala si nepravazut...La Bianca parca v-am mai spus ca eram relaxata si mereu gata de a incerca orice...Ei acum cred ca din cauza singuratatii, adica nu am pe nimeni care sa-mi mai linisteasca temerile...Mama nu mai poate vorbi,soacra este paralela,asa ca mi-a ramas internetul...si voi...

Este si maine o zi si sigur va fi una mai buna, sper din toata inima...Ca stau mereu cu frica ca acum iar da afara...Nici la plimbare nu putem merge relaxate...Mereu cu o tona de schimburi dupa mine...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

dragi mamici, bebelina merge la dadaca incepand de luni. saptamana asta facem adaptarea cu cate 2 ore pe zi, iar de luni program complet, caci mamica incepe serviciul. care din voi luati dadaca sa fiti atente daca ia copilul in brate cand il vede si daca micutul e linistit. Si sa faceti din cand in cand un control inopinat, adica sa veniti mai devreme fara sa anuntati. sfaturile astea le-am primit si eu si le dau mai departe. citeam mai devreme de o mamica ce a gasit bona in parc, fumatoare si in plus spunea ca i-a volatilizat bani din portofel, ce ghinion, bine ca si-a dat seama repede ce poama e inainte sa-i incredinteze copilul.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

loreen, si a mea incepuse sa vomite dupa fiecare masa si i-am schimbat laptele, dupa care a rarit-o din ce in ce. ai incercat mai multe formule de lapte? ce e bun ptr un copil poate sa fie mai putin bun pentru altul, trebuie sa-i gasesti formula proprie. Nu te speria cu varsaturile, frati-miu cand era bebe varsa biberoane intregi, era groaznic, si nu l-am mai cautat de nu stiu ce bazaconii la stomac. la 8 luni a trecut de la humana la lapte de vaca si a incetat cu varsaturile. da-i sa manince mai putin si nu te grabi cu diversificarea; daca isi umple stomacul poate sa aiba reflex sa dea afara surplusul si sa iasa mai mult decat trebuie, mai bine sa manince mai putin ca sa nu mai aiba reflexul asta de a da afara.

am fost azi pe la doctorita si mi-a zis ca durerile de spate si de articulatii pe care le avem toate, cred, provin de la faptul ca am luat multe kile in scurt timp, si articulatiile + coloana au fost solicitate. Avem nevoie cam de un an sa revenim la cum eram noi inainte de sarcina. Fiti prudente fetelor cu tinutul bebeilor in brate, deoarece sunt nise kile in plus pe care avem senzatia ca nu le simtim, dar din cauza ca suntem atente la bebei solicitam mult mai mult coloana decat daca am avea o sacosa cu aceeasi greutate. nu uitati ca si cand ii schimbam, si cand le facem baita, si cand le dam biberonul tot ii luam in brate. iar la kilele pe care le au acum ne solicita mult. Muschii abdominali nu s-au refacut inca, mai ales pentru cele cu cezariana, si riscam sa avem probleme spre 50 de ani.

You're unique. Just like anyone else.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

OlgaTarziu, Stefan era aproape la fel ziua. Cat stateam in casa, nu puteam sa fac nimic decat in urletele lui. Ajunsesem sa fac orice miscare cu el in brate, ca sa nu mai planga. Nu l-am lasat sa urle, pur si simplu s-a schimbat!!! Sa nu il deochi, dar ce baiat cuminte am de cand a facut 4 luni!!! Mai trage el o repriza-doua de plans, dar sta mult mai mult timp singur, gangureste, chiuie, se joaca, o urmareste si mai atent pe Maria, se multumeste sa ma vada prin preajma. Asa ca, poate ai si tu "noroc" si mai ai de asteptat doar o luna . A, si adoarme si in casa leganat in carucior! Asta e un progres, ca il adormeam numai in brate.

NewMam, ! Suntem bine si optimisti. Sotul meu a facut niste investigatii care au eliminat in proportie de 90% ipoteza unei boli "urate". Are coloana "varza" cu trei hernii si alte minunatii si dureri f. mari noaptea, dar macar stim ca daca va respecta anumite reguli de viata si va face anual fizioterapie, o sa fie ok. Nici pe Stefan nu are voie sa il ridice .

Vreau si eu hainute de calitate cu 3-5 $ !!!!

Loreen, sper sa se rezolve cu Humana HN. Trebuie s ao scoateti cumva la capat. Imi amintesc ce mancacioasa era cand era mititica-mititica.

Tzumpiloi, ma bucur ca Mariuca bine! Si e maricica!

Laura Radulescu, eu speram sa ii treaca lui Stefan, pt. ca si lui i se diminuase mult secretia si incepuse sa fie transparenta, nu galbene. Dar acum cateva zile s-a agravat iar. Vad ca acum e iar un pic mai bine, dar inca nu ma bucur.

Beatriced, drum bun! Incercam si noi sa va vedem la botez .

Lucas, multumim pt. "oferta". O sa imi fac timp s aiti trimit un mail. Succes cu bona si moralul sus!!!

Azi am fost si noi la controlul de 4 luni si la vaccin. DUpa cum ma asteptam, toate sunt bune si frumoase . Mi-a zis ca 600 ml. ii ajung, sa nu ii schimb laptele decat cu Milumil 2 (i-am si luat si peste vreo doua zile incep sa ii dau din asta), ca sigur ar accepta mai greu alt lapte si nu rezolv nimic, dimpotriva. Mi-a zis ca dupa introducerea legumelor sa ma astept sa manance chiar mai putin, dar ca daca mananca 500 ml/zi, e suficient. Si bineinteles ca nu am putut sa o contrazic. Masuratorile m-au lasat si pe mine cu gura cascata. Stefan are 7,400 kg si 67,5 cm.

Desprre cutele asimetrice: nu are nimic, nu are rost sa ii fac ecografie (dar inc ama mai gandesc ).

Despre diversificare: e ok, chiar daca nu se omoara Stefan dupa piersici . Poate reusesc sa ii introduc si alt fruct, c ami s-a acrit mie numai de piersici. Peste 1-2 sapt. pot incepe si cu supele de legume. Cereale, mai bine nu, ca e "pastos". Mai asteptam.

Mi-a zis totusi, ca nu ar strica s aii dau fier (stiu ca normal ar fi sa ii fac analize). Mi-a zis ca e parca prea alb (fetele din Constanta il stiu ca e nebronzat, dar are cu cine sa semene ).

L-a laudat ca e tare frumusel (ce daca zice asa despre toti bb-ii). ca seamana si cu mami si cu tati si cu vecinul la ochi. Ea zice ca sunt mari sanse sa ii ramana ochii albastri sau verzi. Eu insa, ii vad pe zi ce trece mai caprui.

La vaccin a plans amarnic, de ziceai ca il taie, dar si-a revenit repede. Nu a facut febra (cu toate ca am uitat sa ii pun supozitor). Sper sa fie bine.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

La multi ani fericiti pentru toate Mariile!!! Pupici Mariutelor si Mariucilor!

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput