Tort de zahar ars - replica la Prajitura Desteapta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Am gasit si eu o reteta de tort de zahar ars, am s-o incerc in weekend!

Ingrediente:
A. 8 linguri zahar tos
B. 6 linguri zahar tos, 6 oua intregi, 1 litru lapte caldut
C. 6 linguri zahar tos, 6 linguri faina, 6 oua separate, 1 lingurita praf de copt
D. frisca batuta pentru ornat

Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul.
A. Se caramelizeaza zaharul intr-o cratita de 5 l, cind zaharul e caramel se roteste cratita cu grija sa se tapeteze cu zahar si marginile cratitei pe dinauntru. Se lasa sa se raceasca. (Caramelul cind se raceste se "crapa".)
B. Se bat cu telul ouale cu zaharul si apoi se adauga laptele caldut. Se pune de o parte.
C. Se face un pandispan din 6 oua.(Se bat cele 6 albusuri spuma tare, se adauga pe rind cele 6 linguri de zahar, apoi faina si praful de copt, amestecind usor de sus in jos sa se incorporeze faina).
In cratita cu zahar caramelizat (A) se goleste amestecul lichid (B) si peste el se goleste amestecul (C), pandispanul.
Se netezeste usor cu o spatula si se da la cuptor pentru o ora.
Se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca complet in cratita, ferit de curent. A doua zi se rastoarna pe un platou rotund (se pune platoul deasupra la cratita si se intoarce rapid cratita cu fundul in sus! pe platou) si se orneaza cu frisca batuta cu putina vanilie si zahar, sau cu frisca din cutie, preparata gata. Se da la rece!

Pofta buna!



Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaM spune:

Pai nu vad ce diferenta ar fi intre reteta asta si cea postata de mine chiar la inceputul topicului...

Mergi la inceput