Sunt Luca si am nevoie de operatie la inima!

Sunt Luca si am nevoie de operatie la inima! | Autor: georgiana m.

Link direct la acest mesaj

Va scriu in legatura cu un bebelus nascut pe 23 august cu o grava [b]malformatie de inima. Luca este nepotul meu (al treilea copil al surorii mele). S-a nascut la termen, a fost un copil monitorizat pe parcursul sarcinii, dar...
Suntem disperati. Nu stim unde sa mai apelam. Are nevoie de interventie chirurgicala, dar nu am gasit nici un spital/chirurg care sa-l primeasca acum. Un medic de la Spitalul Militar s-a pronuntat pentru o interventie peste o luna, cand vor veni niste medici italieni in Bucuresti. Dar nu stim cat mai rezista - medicii neonatologi sunt sceptici. In prezent este la Maternitatea Polizu, tinut sub observatie. Avem nevoie de niste contacte - medici, clinici, spitale din tara sau din strainatate!
Va multumesc din suflet!
Cu stima,
Georgiana Hirtan

V-am scris in legatura cu nepotelul meu nascut pe 23 august, care sufera de o malformatie de inima si are nevoie de o operatie.
Daca aveti un nr. de telefon sau orice alta informatie care ne-ar fi de folos, ma puteti contacta la
georgiana_hirtan@yahoo.com
0723.247.884
0745.099.221
Multumesc!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

pai ce malformatie? ca sa va putem ajuta cun informatii ar trebui sa stim exact despre ce e vorba!

Sanatate multa!

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Bau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana m. spune:

Astazi am intrat in posesia raportului medical. Este vorba de un ventricul unic cu aspect de ventricul drept, ventricul stang de mici dimensiuni, artera aorta prinsa pe ventriculul drept, ventricul drept cu doua iesiri si stenoza mitrala.
Mai sunt cateva descrieri pe care nu le pot da deoarece acum nu am in fata actul respectiv.
Au fost facute doua cardiografii cardiace, prima de dr.Ciofu de la Spitalul Alexandrescu, a doua la maternitatea Polizu unde sunt Luca si mama lui.
Am vorbit la Spitalul Militar, la Cluj si la Tg.Mures si ne-au spus ca deocamdata nu pot interveni, probabil peste cateva saptamani. Dar nu stim daca va rezista! A suferit o criza de insuficienta cardio-respiratorie. Acum este stabilizat, dar sub medicatie si nu se stie cand poate interveni o noua criza.
Am aflat ca mai existe si la Fundeni o sectie de specialitate, dar nu stim decat un nume de dr. _ Apetrei, si am avea nevoie de un nr, de tel., ceva.
Am aflat si ca se fac asemenea operatii in Israel si in Italia, dar nu avem nici un contact. Maine vom avea traducerea in engleza a raportului medical si vrem sa-l trimitem in cat mai multe parti, pentru a-i salva viata micutului.
Va multumesc si astept raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela hogas spune:

Pai daca este atat de grav si de urgent trebuie sa ne miscam mult mai repede. Georgiana fa un efort si pune repede la dispozitia oamenilor de aici informatii exacte despre boala lui Luca. Sunt cateva drumuri batatorite in privinta problemelor cardiace. Ce ziceti ? Putem sa il ajutam pe Luca sa ajunga pe mana unui doctor bun si in rest sa ne rugam la bunul Dumnezeu ca Luca sa reziste si sa se faca sanatos ?

Doamne ajuta!
Gabriela

Mihaita Hogas are nevoie de tine !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dan.D. spune:

Miine vorbesc cu mama Mariei si o intreb de doctorul de la Timisoara sa ne dea nr. de telefon sa puteti trimite prin fax diagnosticul lui Luca si sa vorbiti cu doctorul. Atentie daca cel mic este greu transportabil va trebui contactat SMURD-ul, sa se ocupe de transport pina acolo.
Dumnezeu sa-i dea putere sa reziste.
Cu drag Dan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Dan !

Abia de miercuri pot pune tunurile pe Luca. Pana miercuri, va rog contactati-o pe Elena Toma (din partea Andreei) la nr de telefon 0744 434 209, pt Teledon la OTV.

Anda, mama Irinei
fotografiile Irinei
Bau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

buna, am citit mesajul despre Luca, si am sunat-o imediat pe matusa baiatului...
Dan, am sfatuit o sa nu mai faca si ea aceeasi greseala ca mama Mariei, adica sa sune si sa dea faxuri..i am zis ca e mai bine sa se duca acolo direct..sa vb cu Suciu sau cu Toganel..i-am dat nume si detalii unde ii gaseste...nici nu concep sa nu se faca bine copilashul acesta , alturi de toti cei care incercam sa ii salvam..
Georgiana, sa stii ca ai un real sprijin in acest forum si cu siguranta vom face tot ce putem sa te ajutam..
Astazi o sa ii dau pe mail tot ce am eu despre spitale, clinici si deapre boala in sine...si voi face acest lucru cu toti bebeii care vor mai avea nevoie..sper ca f putini..
Oricum, eu am sfatuit o pe matusa lui Luca sa vada ce face cu acel referat si anume, sa il prezinte unui spital de cardiologie pediatrica..Cluj sau Tg Muresh si de acolo, ori il opereaza ei pe Luca, ori fac raport pentru strainatate cum am avut noi atatea alte cazuri...
Imi doresc din suflet sa ii fie de folos informatiile si sa se miste cat mai repede caci nu se stie cat este de grava conditia baiatului..
mult succes si Georgiana, acum, ca ai nr meu de celular , te rog suna-ma pentru orice informatie mai ai nevoie...indiferent de ora...

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana m. spune:

Multumesc de raspunsurile prompte! Sunteti ca o familie!
Va transcriu cateva randuri din raportul medical:
"MALFORMATIE CARDIACA COMPLEXA.
VD marit de volum. La fel si AD.
AP cu aspect dilatat. VS de mici dimensiuni cu mitrala care nu se poate vizualiza.
Mica comunicare interatriala si sunt bidirectional stanga-dreapta.
Dg. Suspiciune de ventricul drept cu dubla iesire si stenoza mitrala. DSV nerestrictiv."
Maine va ajunge cineva la Tg.Mures (eu sau cumnatul meu), in incercarea unui raspuns ferm din partea lor. Multumesc, Witchie, pentru contactul cu OTV, dar abia dupa ce avem raspunsul din Tg.Mures putem face ceva in directia aceasta.
Sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Bravo georgiana...sa nu plecati de acolo fara un raspuns...fiti tari pe pozitii...bafta

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Doctorul Socoteanu de la clinica de cardiologie din Timisoara care a realizat cu succes atatea operatii pe cord la bebelusi, nu mai opereaza? stie cineva?

Fetita mea Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinabajenaru spune:

Buna tuturor

E inutil sa spun cat imi pare de rau pentru suferinta micutului. Va scriu pentru ca probabil va vor fi de ajutor informatiile pe care le-am strans eu pentru nepotelul meu.

Dar in primul rand vreau sa-ti spun Georgiana sa nu va dati batuti indiferent ce verdicte auziti de la medici. Si noi am rimit pentru nepotelul meu tot felul de verdicte de la "Hai sa il mentinem in viata si sa asteptam sa se stinga" si pana la ideea ca oricum nu va trai prea mult chiar daca va fi operat.

Acum informatiile:

Incercati sa dati de dr. Simona Oprita de la Cluj. Daca te uiti un pic pe subiectele mai vechi sau chiar pe subiectul deschis de mine acum ceva vreme o sa vezi toate numerele de telefon care mi-au fost oferite de membri comunitatii in momentul in care aveam nevoie de ajutor. Eu o sa incerc sa sistematizez toate datele de contact si sa le postez aici ca sa le ai la indemana.

Dincolo de contactarea clinicilor romamnesti eu te-as sfatui chiar de luni sa incepeti demersurile pentru tratamentul in strainatate. Pentru nepotelul meu operatiile efectuate in Italia au reprezentat sansa lui. Marea problema a micutului vostru, ca si al nostru este acel ventricul unic, dar se poate face ceva si asta e important.

De aceea, e bine sa mergi luni la Directia de Sanatate publica - Bucuresti, care e pe strada Avrig cu o copie dupa buletinul mamei si sa completezi un formular pentru tratament in strainatate.

E drept ca demersurile sunt destul de greoaie, dar e bine sa nu pierzi din vedere nici o posibilitate.

Pana postez eu contactele poti sa incerci sa trimiti o scrisorica prin fax celor de la clinica Bambino Gessu din roma prin care le explici situatia copilului, le spui cat de disperata e situatia si ii rogi sa te ajute. Caut si numarul lor de fax. Ei mai opereaza gratuit in situatii disperate.

Pentru moment sper ca v-am pus pe directie si o sa caut chiar maine numerele de telefon.

Dar cel mai important in toate demersurile este sa nu accepti ideea ca nu se mai poate face nimic si poate mai important decat asta o fraza pe care o aude mai toata lumea care s-a lovit de problema malformatiilor cardiace la bebici "hai sa mai asteptam sa creasca". Fraza asta e cea mai mare aberatie pe care poti sa o auzi pentru ca tocmai din cauza malformatiei micutii nu iau in greutate. Important pentru el ar fi ca interventia sa se faca in urmatoarele 2-3 luni maxim.

Va tin pumnii si sumtem alaturi de voi.

Mergi la inceput