Parchet melaminat
Tocmai am venit de la soacra-mea si am capul patrat de sfaturi. Urmeaza sa punem parchetul in camere, l-am ales pe cel de 13mm ca sa fim siguri ca baietii nostri pot juca fotbal fara probleme cu vecinul, mesterii au zis "ok" dar soacra-mea are totusi cateva sfaturi. Le-am discutat cu sotul meu care a zis "hai ca nu-i o tragedie, il punem cum o fi". Ah, cu asta nu sunt de acord! Cu mesterii va dati seama ca nu-i cazul sa discut despre asta, sigur imi vor spune ca imi fac griji degeaba, interesul lor e sa scape cat mai usor.
Asa ca apelez la experienta voastra, care aveti parchet melaminat, va rog mult, spuneti-mi:
1. trebuie etansat si cu silicon daca felul lui este montat doar prin clipsare?
2. trebuie lacuit inca o data dupa ce a fost montat tot?
Ca soacra-mea asa zice, sa etansez cu silicon ca sa nu intre apa sub el in caz ca scap vreun pahar cu apa si sa-l mai lacuiesc o data ca e lacuit in strat prea subtire si nu rezita
Nu certati copiii cand viseaza!
Raspunsuri
maggda spune:
Tocmai a montat si sotzul meu parchet intr-o camera, mai are de pus colturile si sipca de pe margine dar noi nu punem nici un silicon.
Vedem ce spun si alte fete.
Magda si Bianca
http://community.webshots.com/user/danut1965
Ramba spune:
Noi avem parchet melaminat cu clic de vreo 2 ani.
Nu l-am etansat cu nici un silicon, am mai sapat cate un pahar cu apa pe el si nu s-a intamplat nimic deosebit. De lacuit inca odata nici nu poate fi vorba.
Singurul sfat pe care pot sa ti-l dau (ca sa fiu in ton cu soacra ) este ca dupa ce il stergi cu mopul sau cu ce crezi tu ca trebuie sters, e bine sa il mai stergi si cu o carpa uscata pentru ca altfel raman urma de la apa pe el si se vede urat.
craciunitza spune:
Am vorbit azi-dimineata cu mesterii care mi-au explicat ca oricat de putin silicon vor pune in timp se inegreste si nu am cum sa-l curat... cat despre al doilea strat de lac, cica daca vreau ei il lacuiesc dar nu ma ajuta cu nimic. Deci cum fac?
Ramba, cand scapi apa pe parchet nu intra sub el daca nu e etans? Mie asa mi s-a spus, ca intra apa sub parchet, uda folia de amortizare si cu timpul incepe sa miroasa a mucegai
Nu certati copiii cand viseaza!
tumpi spune:
Am sa fiu cat se poate de scurta.
1. nu pune silicon(daia e pe sit. clic)
2. nu da cu lac(daia e melaminat si nu simplu)
Sper sa fi fost inteleasa si de ajutor
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta